donderdag, juli 25, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Voorschoten'97 kan aansluiting niet vinden, Valken'68 rukt weer op

Voorschoten’97 kan aansluiting niet vinden, Valken’68 rukt weer op

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft in ruim dertien maanden tijd voor de derde keer met dezelfde cijfers gewonnen van Voorschoten’97. Op sportpark Adegeest werd het net als in het voorbij seizoen tweemaal 1-3. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar in de slotfase liep de ploeg van Derek van der Plas weg van 1-1 naar de genoemde score.

In het eerste kwartier was het vooral aftasten en de bal inleveren geblazen. Voorschoten’97 oogde wel iets zekerder aan de bal, maar tot iets noemenswaardig kwam het niet. Niet ver daarna vond Sammy Zandbergen een keer het zijnet, maar even later kreeg de thuisploeg dé kans om de score te openen. Guy Smith ging handig over het been heen van Jesper Slootweg en de bal ging gedecideerd op de stip. Normaliter een kolfje naar de hand van Thom Wijnalda, maar de spits mikte op de lat.

Bij Valken’68 werd er in die fase flink gemopperd en dat had vermoedelijk te maken met het feit dat het niet echt soepel liep bij de gasten. Pas nadat het 1-0 werd, ging de slaap echt uit de ogen bij de mannen van Van der Plas. De score werd uiteindelijk alsnog geopend door de puntspeler van Voorschoten’97. Wijnalda mocht daar Marvy Zijl en Guy Smith voor bedanken. De rechtsback stuurde het krachtmens weg en hij hield het overzicht.

Vanaf dat moment ging Valken’68 meer mee doen en liet het zich minder verbaal gelden. De focus ging naar het spelletje en in de extra tijd werd het gelijk. Een hoekschop vanaf links kwam via Zandbergen terecht bij Bas Roorda die zich niet bedacht: 1-1.

Na de rust brachten de Valkenburgers Jelle van den Oever voor de onzichtbare Bas van Delft. De ingekomen flankspeler deed lang niet alles goed, maar stichtte wel meer gevaar. Dat gevaar kwam bij de thuisploeg evenzo van Miguel Boersma, die voor de pauze al was ingevallen vanwege het uitvallen van Marc van der Voorst.

Lars Wietsma zag in de openingsfase een inzet via een been over gaan en dat gebeurde aan de overkant een keer bij een poging van Wijnalda. Van den Over stak een keer het veld over en ontweek wat tackles. Slootweg werd niet gevonden anders had Voorschoten’97 wel eens de tweede treffer kunnen incasseren. Guijt kreeg daadwerkelijk een kans. De ook al invaller had een uitstekend schot in petto, maar Wesley Storm keerde zijn inzet uitstekend. Van den Oever schoof even daarna een bal voorlangs, waar afgeven een betere optie leek.

In de slotfase kon het alle kanten op, maar kwam Valken’68 alsnog met een aantal harde klappen. Dunke Lagerberg, die ook al niet in de basis startte, werkte de 1-2 binnen en nadat Voorschoten’97 nog mee ruimte had moeten weggeven, maakte Guijt aan alle onzekerheid een einde.

Voorschoten’97- Valken’68 1-3 (1-1). 30. Wijnalda 1-0, 45.+2 Roorda 1-1, 85. Lagerberg 1-2, 87. Guijt 1-3.

Voorschoten’97: Storm, Zijl, Hogenboom, Van der Voorst (39. Boersma), Reinders, M. Maatoug, Van der Krogt, El Khiraoui (75. Werk), M. (Tougie) Maatoug (64. Mansour), Smith, Wijnalda.

Valken’68: Kardjani, Den Hollander, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot (67. Van Duijn), Roorda (73. Lagerberg), Cooper (67. Guijt), Zandbergen (89. Duijvenvoorde), Van Delft (46. Van den Oever), Wietsma, Arikan.

Beluister hier nog de nababbel van Remco mentink met Derek van der Plas en Guy Smith:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read