donderdag, juli 18, 2024
HomeKagiaInterview KagiaDONK duwt Kagia verder richting degradatie

DONK duwt Kagia verder richting degradatie

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Lange tijd leek het vroege doelpunt van Rens Lamboo en het puike optreden van doelman Jochem Lensen Kagia de oh zo nodige zege zou brengen. Een kwartier voor tijd schoot DONK die illusie echter in korte tijd aan diggelen en ging met een 1-2 overwinning weer richting Gouda. Een bittere pil voor de thuisclub en het ontlopen van degradatie is eens temeer aan een zijden draadje komen te hangen.

Het begon allemaal nog zo voorspoedig voor Kagia; na nog geen vijf minuten spelen verraste een corner van Lamboo doelman Bas van der Eem. Mede door de wind kreeg het leer een snelle neerwaartse curve waardoor de goalie mistastte en de bal via de punten van zijn schoenen tegen het net eindigde. Een flater van Van der Eem? Geheel vrijuit ging hij wellicht niet, maar de organisatie van DONK liet een lelijke steek vallen door niemand bij de eerste paal te posteren.

Het was een welkome opsteker voor de thuisploeg dat in de vorige wedstrijd in de slotminuten in figuurlijke zin ook al de wind mee had en UVS op eigen terrein versloeg. De mannen van trainer Koen van der Vlugt vatten na de snelle opsteker moed en waren een tijd gelijkwaardig aan subtopper DONK. Naarmate de eerste helft vorderde, draaiden de gasten de duimschroeven aan en zetten de Lisserboekers onder druk. Inzetten van Roy van der Graaf, Jeroen Borsboom en Jordy de Jong werden knap gekeerd door Lensen die groeide in de match. De enige keer dat hij het antwoord schuldig moest blijven was op een hard schot van twintig meter van Werner Overkamp dat echter via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. De Kagia aanhang haalde opgelucht adem toen het rustsignaal met een 1-0 stond klonk. Ongevaarlijk was Kagia via counters zeker niet geweest, maar DONK liet zien dat het niet voor niets een gedeelde derde plaats op de ranglijst innam.

In het begin van de tweede helft bood Kagia meer weerwerk: de combinaties lukten beter en het tempo ging omhoog. DONK werd verder van het doel afgehouden en het vasthouden van de voorsprong leek steeds reëler te worden. De 1-1 van Jordy de Jong een kwartier voor tijd kwam eigenlijk uit de lucht vallen en was een dreun van jewelste. Toen invaller Jesse Bottinga kort daarop de 1-2 voor zijn rekening nam was het over en uit voor Kagia.

Lensen terugblikkend: ,,Ja, ik dacht ook dat we het zouden redden. Als ploeg knokten we voor elke meter en ik moet zeggen dat ik ook lekker in de wedstrijd zat. De omstandigheden waren moeilijk voor een keeper: een harde wind dwars over het veld en door de regen schoten ballen door. Omdat we zo lang de nul hielden geloofde ik echt dat we de winst zouden pakken. Ik had het ook niet onverdiend gevonden, mede door de enorme inzet van onze kant. Over twee weken is er weer een wedstrijd van de waarheid, dit keer tegen Foreholte. Alleen een zege telt en duimen dat onder meer concurrent FC Oudewater punten laat liggen. Het is nog niet over, maar er zal heel veel moeten gebeuren.”

Het wordt uiterst moeilijk voor Kagia om de degradatie naar de derde klasse te ontlopen. De achterstand op de ploegen die nacompetitie gaan spelen, EMM’21 en FC Oudewater, is zes punten met nog vier wedstrijden te spelen. Daarbij dient nog aangetekend te worden dat het doelsaldo van deze clubs veel beter is. Benauwde tijden in Lisserbroek dus.

Kagia-DONK 1-2 (1-0). 5. Lamboo 1-0 78. De Jong 1-1, 84. Bottinga 1-2.

Basisopstelling Kagia: Lensen, Diels, Verdegaal, Modderman, Schoone, De Bruijn, Hoeke, De Graaf, Immerzeel. Lamboo, Van der Schinkel.

Basisoptelling DONK: Van der Eem, De Jong, Sluijter, Overkamp, Hariti, Houdijk, Van der Graaf, Van Houten, Borsboom, Kaissy, Van Dam.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read