donderdag, juli 25, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia moet prijs aan FC Aalsmeer laten (plus nababbel)

Kagia moet prijs aan FC Aalsmeer laten (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Gezien de entourage leek FC Aalsmeer er van overtuigd dat de prijs zou worden binnen gehaald. De winst van de tweede periodetitel kwam inderdaad uit bij de koploper en op basis van het treffen tegen Kagia was dat niet geheel verrassend te noemen. De club bulkt van de ambitie en wil graag zo snel mogelijk hogerop. Bij een gelijkspel had de prijs naar de Lisserbroekers gegaan, maar de winst (3-1) ging naar de thuisploeg. Daar was weinig op af te dingen, hoewel er na afloop wel mitsen en maren bij werden gehaald door de Kagianen.

Op het fraaie complex van FC Aalsmeer liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Kagia werd onmiddellijk bij de lurven gegrepen en op enkele momenten en korte fases na had de ploeg van Hein Leliveld aanvankelijk weinig in te brengen. Op zich niet verwonderlijk gezien de sterkte van de ploeg van Ted Verdonkschot. De her en der succesvolle trainer kan beschikken over een meer dan modale selectie met spelers die eerder op een hoger niveau acteerden. Zo kunnen onder meer Oliver Rifai, Thomas Bakker en Axel Wendt worden benoemd. Diederick Hoogerwaard, die geruime tijd voor Noordwijk speelde, kwam zelfs niet eens van de reservebank.

Zoals gezegd startte de thuisploeg uitermate sterk. Na zeven minuten had Ajay Malhi een sterke verdedigende actie in huis waarmee een vrijwel zekere 1-0 verijdeld werd. Even later moest Rik Verdegaal voorkomen dat er gewerkt moest worden aan het scorebord. Luke Vahle had de bal al voorbij Aron Wijsman gespeeld, maar de centrale verdediger redde zijn doelman en ploeg.

Daarna was het de beurt aan weer Malhi en Jesper Imanse om een bal van de doellijn af te halen en redde Wijsman tweemaal knap met een uitgestoken been. Het was in die fase een waar bombardement en dat het na veertien minuten nog 0-0 stond mocht een wondertje worden genoemd. Een minuut later was het wel raak. Vahle kwam door op links en bracht de bal keurig over de Kagiaanse verdediging bij Calvin Valies, die makkelijk binnen prikte.

Dezelfde buitenspeler werd daarna nog eens gevaarlijk, maar juist toen Kagia dacht zichzelf zo zoetjes aan onder de druk te kunnen uitspelen, viel alsnog de 2-0. De sterk spelende Adil Lechkar nam enkele spelers behendig in de maling en rondde vervolgens met enig fortuin af. Kagia leek zo bezig aan een kansloze middag, maar richtte zich stilaan op en het kwam ook vaker van eigen helft af. Uit het niets, dat wel, werd de 2-1 afgeleverd door Gijs de Graaf op aangeven van Robin van der Zwet.

FC Aalsmeer was even van slag en kwam opeens minder vaak gevaarlijk door voor de ogen van Wijsman. Vijf minuten voor de pauze had Saverio Zondag de nodige moeite met een vrije trap van Van der Zwet, maar de doelman was nog wel op tijd om de bal op te rapen voor de instormende Tijs van der Schinkel. Voor de rust had het alsnog ook 3-1 kunnen staan, maar Wijsman schoof zijn been weer eens uit en Van der Zwet was net op tijd om een grote kans voor Wendt in de kiem te smoren.

Na de rust probeerde Kagia er van alles aan te doen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Nog niets eens zo zeer omdat de periodetitel een must was, maar elk puntje voor de reguliere stand is er nu eenmaal eentje en kan aan het einde van de rit bepalend zijn. Imanse beging tien minuten na rust een overtreding en de thuisploeg was er van overtuigd dat die begaan was in de zestien. De bezoekers leken goed weg te komen, maar mochten zich later beklagen over het derde tegendoelpunt. Nadat Vahle een grote kopkans had laten liggen, maakte Mike Dam bij een hoekschop hands. De scheidsrechter ontging dat en zo kon de middenvelder de score uitbreiden in het voordeel van de FC.

Later had Kagia nog eens pech omdat een zekere handsbal van Jelmer van der Kamp in de zestien genegeerd werd. Kagia kreeg zelfs niet eens een hoekschop ondanks dat er geen oranjehemd in de buurt was van de bal. De ingevallen Ivo van der Vlugt kreeg kort voor tijd nog een behoorlijke kans op de 3-2, maar zijn inzet ging over het doel van Zondag.

Al met al kreeg FC Aalsmeer na de rust ook wel meer kansen, maar Kagia werd over het gehele duel alsnog niet van het veld geblazen hoewel dat er dus aanvankelijk wel naar uitzag. Het duel had zelfs anders kunnen aflopen, maar over het geheel genomen kwam de winst uit bij de ploeg die daar absoluut recht op had. Verdonkschot en de zijnen pakten zo een prijs, maar lijken ook steevast van plan de grootste prijs straks voor zich te gaan opeisen. Met het aanwezige materiaal feitelijk bezien ook niet meer dan logisch. FC Aalsmeer heeft de wens om naar de vierde divisie te gaan binnen enkele jaren. Kagia zal al feest vieren als het ook volgend seizoen kan uitkomen in de tweede klasse.

Basisopstelling FC Aalsmeer: Zondag, Rifai, Bakker, Lechkar, Wendt, Dam, Eijken, Ruessink, Valies, Vahle, Van der Kamp.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Modderman, Malhi, Van der Zwet, De Bruijn, De Graaf, Schoone, Hoeke, Van der Schinkel.

Gesprekken na afloop met Hein Leliveld en Robin van der Zwet (via Hennie Kanbier)

 

Gesprek na afloop met Aron Wijsman (via Theo Leliveld)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read