dinsdag, juli 23, 2024
HomeKagiaInterview KagiaLinkspoot met ragfijne trap stopt ermee

Linkspoot met ragfijne trap stopt ermee

-

Rens Lamboo neemt bijna afscheid van Kagia

Bijna elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij een regionale speler een podium krijgt. Deze week werd er gekozen voor een speler die afscheid gaat nemen van zijn club Kagia. Voor wie het nog niet las of kon lezen hierbij alsnog de mogelijkheid.

In de voetballerij kom je de kreet meer dan eens tegen. ‘Voor zo’n speler ga ik naar het stadion.’ Het gaat dan om het bekijken van spelers die wat extra’s brengen en die zich dikwijls onderscheiden. Rens Lamboo van Kagia speelt niet in stadions, maar in Lisserbroek in de tweede klasse. Daar heeft de middenvelder vanaf 2014, Anton Wijsman was destijds zijn trainer, veel voor de oranjewitten betekend. De creatieve speler stond, en nog steeds, bekend om zijn geweldige trap, ragfijne passes, vrije trappen die in de winkelhaak verdwijnen en zijn bescheidenheid. Lamboo probeerde het ooit op een ander niveau en rook kansen, maar koos voor de dorpsclub. Over vier wedstrijden gaan de voetbalschoenen aan de kant.

,,Ik heb in de jeugd bij Haarlem gespeeld en later bij Alphense Boys om vervolgens een jaartje te ballen in de A-jeugd van FC Lisse. Daarna werd ik doorgeschoven naar de selectie, maar mijn trainer wilde mij toen op ‘4’ zetten en daar heb ik feestelijk voor bedankt. Kagia werd het voor mij en daar heb ik nooit spijt van gekregen. Ik heb me daar verder kunnen ontwikkelen en zag de club organisatorisch groeien. Het doel was om de tweede klasse te halen met de club en dat is gelukt. Daarin hebben we het eigenlijk heel aardig gedaan, maar bij een dorpsclub weet je ook dat het heel lastig wordt om dat niveau vast te houden.”

Vorig seizoen speelde Kagia zich op de laatste speeldag veilig om zelfs nog als vijfde te eindigen. Vooral op basis van een indrukwekkende tweede seizoenshelft. Dit seizoen ging het voor de winterstop niet denderend en de Kagianen kijken ondertussen de derde klasse in de ogen. ,,Het is niet zo dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd, maar we voetbalden te weinig punten bij elkaar. Net als vorig seizoen is het na het trainingskamp beter gegaan en boekten we overwinning nummer twee tot en met vijf. Met nog vier speeldagen te gaan, mag evenwel duidelijk zijn dat het reëel is om te veronderstellen dat Kagia komend seizoen uitkomt in de derde klasse. Daarover heerst berusting binnen de club en die klasse kan juist ook heel interessant gaan worden.”

 

De bij AdverOnline in Haarlem werkzame Lamboo haast zich wel om te zeggen dat de ploeg de huid duur blijft verkopen. ,,We geven niets weg en proberen nog om zoveel mogelijk punten bij elkaar te voetballen. We staan er zes achter en ons programma is met Foreholte (uit), RCL (thuis), HVV (uit) en SVC’08 (thuis) ook bepaald niet eenvoudig. Daarnaast pakken de ploegen boven ons ook regelmatig punten. We zien wel waar het schip zal stranden. Het zit in elk geval niet in de ploeg opgesloten om wedstrijden te laten lopen.”

Of Kagia het alsnog redt of zich zal moet neerleggen bij degradatie doet er voor de linkspoot niet daadwerkelijk meer toe. ,,Vorig seizoen had ik al mijn twijfels om door te gaan. Bij mijn eerste gesprek dit seizoen heb ik echter aangegeven dat ik zou gaan stoppen. Dat werd jammer gevonden, maar er was wel volop begrip. De vraag is mij daarna ook nog wel gesteld of ik het zeker wist, maar het besluit staat vast. In de Corona tijd heb ik me ook beziggehouden met andere activiteiten en ik vind meer leuk dan enkel voetbal in het leven. In november ‘23 is ons zoontje Levy geboren en daar moet bijna alles voor wijken. Hij bepaalt het ritme in het leven en dat is prima voor mij. Ik zaalvoetbal nog bij FC Lisse en ik heb een seizoenkaart bij Ajax. Voor mijn gevoel kon ik het niet maken om ook nog eens op zaterdag te blijven voetballen. Ik hecht ook veel waarde aan mijn familie, vrienden, voetbaltripjes, padel en tennis. In elk geval heeft het niets met Kagia te maken. Wel moet ik stellen dat we in de tweede klasse vaak niet de bal hebben en dat het in de loop der tijd steeds een grotere uitdaging werd voor het team om alles bij te kunnen sloffen. In het jaar van ons kampioenschap in 2019, waarin we ongeslagen bleven, waren we vooral zelf aan de bal. Maar wat ik zeg; bij degradatie gaat Kagia vast weer een heel leuk seizoen beleven.”

En met dank aan Cock Lamboo hierbij het nodige materiaal van Rens. Er is nog vele meer overigens, opvraagbaar bij Cock!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read