zondag, juli 21, 2024
HomeRCLInterviews RCLEnergiek DoCoS zet zielloos RCL te kijk (plus nababbel)

Energiek DoCoS zet zielloos RCL te kijk (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- In het eerste treffen tussen RCL en DoCoS was schraalhans keukenmeester en bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. Dit keer had de derby veel meer om het lijf en dat had vooral te maken met de prestatie van de Leidse gastheer. Na een kwartier moest het verder met tien man vanwege een zwaar omstreden rode kaart voor kapitein Michael van Voorthuijzen en leek de klus voor de nummer twee van de ranglijst niet al te lastig te gaan worden. Het liep evenwel anders. De ploeg van Edwin Vurens zette nog nadrukkelijker de tanden in de wedstrijd en de Racing Club bleek niet bij machte om een vuist te maken. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de ontvangende ploeg en daar kreeg het thuispubliek terecht de handen voor op elkaar.

Het was gezellig druk op de tribune en aan de overzijde en iedereen verwachtte een boeiende pot voetbal op een drassige ondergrond. Goed voetbal was vrijwel ondoenlijk, maar het duel boeide van de eerste tot de laatste minuut. De beginfase was nadrukkelijk voor de formatie van Hein van Heek. DoCoS had de zaken achterin niet op orde en daardoor kon Jayden Daleman twee keer alleen op doelman Mitchel van Abswoude af. Bij de eerste kans omspeelde de aanvaller de sluitpost, maar daarna mikte de van Alphense Boys tussentijds overgekomen speler op de paal. Even later speelde Daleman de bal te ver voor zich uit en kon Van Abswoude ingrijpen.

DoCoS kwam geleidelijk aan meer in de wedstrijd tot het moment van de scheidsrechter die meende dat Van Voorthuijzen een scoringskans ontnam van Jake van Heusden. Er waren evenwel nog diverse verdedigers in de buurt en de woede van Vurens en de bank was te begrijpen. DoCoS leek enorm in last, maar greep vanaf dat moment in met veel energie. Er werd voor elke centimeter geknokt omdat er hoe dan ook een resultaat moest worden gehaald. Dat was feitelijk ook van kracht voor de achtervolger van FC Aalsmeer, maar het spatte er bepaald niet vanaf bij de Leiderdorpers.

Halverwege de eerste helft kreeg RCL nog wat mogelijkheden om een 3 versus 2 uit te spelen, maar slordigheid voorkwam dat de gastheer op achterstand werd gezet. De eerste treffer viel vervolgens aan de overkant. Sjors Hermsen bracht vaart in het spel en Sipan Khalid ging er van tussen en behield het overzicht. Martijn Guijt kon zo de 1-0 binnen schuiven. RCL zocht daarna de aanval en uit een hoekschop werd het 1-1 door Lars Verdel nadat in de situatie daarvoor Jesper van Overloop al bijna scoorde. Rap daarna was het evenwel al weer 2-1 door Hermsen, ook voortgekomen uit een hoekschop.

Na de rust, zo was de verwachting, zou RCL komen en DoCoS in verlegenheid worden gebracht. In het eerste kwartier bleven de withemden echter eenvoudig overeind. RCL speelde in een laag tempo en creativiteit was ver te zoeken. Na het inbrengen van Rowin Peet werd DoCoS zelfs gevaarlijker. De linksback snelde er drie keer vandoor en bij zijn laatste poging om een medespeler te bereiken frommelde Guijt de 3-1 binnen. Dat was kort nadat Brian Bor van dichtbij, op aangeven van de eveneens ingevallen Tjark Langezaal, de kans had gemist op de 2-2. Van Abswoude redde bekwaam in deze situatie.

Een minuut na de derde Leidse treffer was het weer raak. Nu stond Guijt aan de basis en pikte Qendrim Gashi zijn doelpuntje mee. RCL stond er bij en keek er naar en droop niet veel later ontdaan af na een zeer pover optreden. DoCoS stapte met een compleet ander gevoel van het veld, maar de ploeg weet tevens dat het sein ‘veilig’ nog lang niet in zicht is.

Opvallend nog waren twee randverschijnselen. In de eerste helft streken twee eenden neer in de zestien. Het tweetal had duidelijk amoureuze plannen, maar koos alsnog het hazenpad omdat de heren vrolijk door voetbalden. Na de rust werden de aanwezigen getrakteerd op pizzapunten door een gearriveerde pizzadienst. Het mag duidelijk zijn dat de Leidenaren veel meer genoten van de lekkernij. De Leiderdorpse aanhang at duidelijk met lange tanden.

DoCoS- RCL 4-1 (2-1). 27. Guijt 1-0, 37. Verdel 1-1, 42. Hermsen 2-1, 85. Guijt 3-1, 86. Gashi 4-1.

DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Klein, Van Voorthuijzen, Van Wieringen (65. Peet), Gashi, Groen, Douwes, Hermsen, Khalid (81. Flippo), Guijt.

RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar (75. Bor), Verdel, Sinteur, Schouten (71. Van der Tak), Daleman (71. Langezaal), P. Brasker, Van Heusden.

In de nababbel komen de beide trainers aan het woord alsmede invaller Rowin Peet.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read