dinsdag, juli 23, 2024
HomeZaterdagTweede klasseRCL haalt met 5-0 uit tegen afzakkend Kagia en is heel dichtbij...

RCL haalt met 5-0 uit tegen afzakkend Kagia en is heel dichtbij nacompetitie

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Won RCL de vorige wedstrijd nog met 6-0 tegen Kagia, deze keer bleef de teller steken op 5-0 in Lisserbroek, waar de regenboogvlag fier wapperde op het complex dat er blakend bij lag in de warme lentezon. Daarmee deden de bezoekers zichzelf tekort, want er had veel meer in gezeten. Niemand in Leiderdorp zal daarom malen, de winst betekent dat nacompetitie heel erg in zicht is en door het verlies van HVV (tegen SVC’08) is zelfs de tweede plaats niet meer onmogelijk, het scheelt slechts 1 punt. Dan zijn de kaarten bij de Kagianen toch anders geschud, degradatie is een feit doordat Olympia gelijk heeft gespeeld tegen FC Oudewater. De berusting bij de thuisploeg was daarbij voelbaar, de derde klasse volgend jaar wordt omarmd.

In aanloop naar deze wedstrijd werd er door RCL op Hemelvaartsdag in de ochtend nog getraind om niets aan het toeval over te laten. Je zou verwachten dat de ploeg uit de Bloemerd sterk uit de startblokken zou komen, maar het begin was rommelig. Jesper van Overloop gaf een matige terugspeelbal op keeper Rens van der Zwet, hetgeen gelijk de eerste corner voor Kagia opleverde. Niet veel later kon Rens Lamboo een tweede corner nemen, na slordig uitverdedigen in de RCL achterhoede.

Na deze eerste wapenfeiten werden de bezoekers allengs sterker en een doelpunt kon niet lang uitblijven. Jarne Kanbier stuurde Pascal Brasker weg aan de linkerkant van het veld, waarop zijn voorzet ingekopt werd door Sven van Overloop, de 0-1 was een feit en werd gevolgd door een drinkpauze. Inmiddels was RCL oppermachtig en kreeg kans op kans, Kagia had weinig meer in te brengen. Maar meer dan de 0-1 kwam er niet op het scorebord. Sterker nog, de thuisploeg kreeg vlak voor de rust nog een vrije trap na een overtreding op Lamboo, die uiteindelijk het doel niet trof.

Direct na de rust gingen de bezoekers va-banque van start. Iliass Assabban gaf een corner die Sven van Overloop leek in te koppen, in de rebound kopte Sven Verlaan vervolgens in, maar ook dat leverde geen doelpunt op. Even later was het wel raak toen Robin Brasker zijn broer Pascal wegstuurde, die een corner versierde. Deze werd ingekopt door Verlaan, die de 0-2 op het scorebord liet aantekenen. En nog voordat iedereen weer bekomen was van dit doelpunt was de 0-3 alweer een feit door Assabban die sluitpost Jochem Lensen verschalkte.

Dit smaakte naar meer voor de bezoekers uit Leiderdorp, die meer techniek op de (kunst)grasmat legden dan de thuisploeg. De 0-4 werd gescoord door de nadrukkelijk aan de deur bonzende Sven van Overloop, die de keeper handig omzeilde, na een lepe pass van Robin Brasker. Kagia had helemaal niets in te brengen en alle lucht leek eruit bij de formatie van Koen van der Vlugt.

Het publiek vroeg in de drinkpauze om shotjes voor de thuisspelende ploeg in de hoop dat dat wat soelaas zou bieden, maar dat was wishful thinking. Jake van Heusden werd even later weggestuurd door Kanbier en vervolgens werd hij  in de doelmond gevloerd. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de penaltystip, waarop Assabban vlekkeloos de 0-5 inschoot.

Toch leek een tegentreffer nog in de maak toen de uittrap van doelman Van der Zwet belandde op het lichaam van de Rowan Hoeke, die zeker geen onverdienstelijke wedstrijd speelde. De bal ging richting het doel van RCL, waar de goalie nergens meer te bekennen was, en de 1-5 leek een zekerheid totdat de bal op de grond stuitte, en welk polletje het ook was op het kunstgras, de bal besloot een andere richting te nemen. Een bijzonder moment aan het eind van de wedstrijd.

De uitslag was onbetwistbaar, er had meer ingezeten voor RCL, en bij de thuisploeg was Lamboo, zoals zo vaak, de beste speler van het veld. De middenvelder/ buitenspeler heeft aangegeven dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen en zal er volgend jaar niet meer bij zijn om mee te maken hoe Kagia de derde klasse in gaat en zich daar eigenlijk ook wel op kan verheugen.

Volgende week ontvangt RCL de kampioen van de tweede klasse, VUC. Kagia wacht de uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee, HVV, een wedstrijd om des keizers baard. Voor de Leiderdorpers is er nog wel wat te winnen, de nacompetitie is bijna een zekerheid…

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, J. van Overloop, S. Verlaan, R. Brasker, De la Mar, Schouten, Assabban, Kanbier, P. Brasker, S. van Overloop.

Basisopstelling Kagia: Lensen, Diels, Verdegaal, Van Duijn, Schoone, De Bruijn, De Graaf, Bakker, Immerzeel, Lamboo, Hoeke.

Must Read