donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 11 mei (speeldag 24)

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 11 mei (speeldag 24)

-

Kagia-RCL

Door de knappe zege op HVV toonde RCL aan dat het wel degelijk een kanshebber is voor de derde periode. VUC staat hier weliswaar vijf punten voor, maar die ploeg stevent op het kampioenschap af. Een vervangende periodetitel ligt voor de hand. De Leiderdorpers hebben het wisselvallige al een tijdje van zich afgeschud en tonen zich een hecht en goed voetballend collectief. Hoe anders is de situatie bij Kagia. Degradatie kan zaterdag definitief worden, maar dat wil allerminst zeggen dat de spelers er een zomeravondpotje van zullen maken. Of strijdvaardigheid genoeg is om RCL punten af te snoepen ligt niet voor de hand. De afscheid nemende trainer Hein van Heek zou dat graag met een prijs doen en daar moet zaterdag om te beginnen Kagia aan de kant gezet worden. Afgaande op de wedstrijd in Leiderdorp moet dat met twee vingers in de neus kunnen: RCL liet met 6-0 Kagia alle hoeken van het veld zien.

VUC-Foreholte

Het zou zomaar kunnen dat Foreholte bloemen heeft meegenomen met felicitatiekaartjes eraan bungelend. Thuisclub VUC kan namelijk kampioen worden en zich dus zal laten kronen tot beste ploeg uit de afdeling. Middenmoter Foreholte zal vermoedelijk graag een streep door het feestje zetten. Voor sporters is er weinig leukers dan een favoriet verslaan. Dan maar thuis die bloemen in een vaas zetten is ook geen ramp. Dat de Voorhouters ook niet bij voorbaat kansloos zijn bewijst wel het 2-2 gelijke spel dat behaald werd als gastheer. Knap, als je bedenkt dat het Haagse VUC de laatste zes wedstrijden won.

EMM’21-Alphia

De 0-1 zege op FC Oudewater kwam moeizaam tot stand, maar was niet minder welkom voor EMM’21. De ploeg worstelde zich boven de streep en kan de ploeg van Jan de Koning zich op deze plek handhaven dan komt er geen verlenging van het seizoen. Alphia is nog niet geheel uitgeschakeld voor de nacompetitie om promotie en zal waarschijnlijk tot op het bot gemotiveerd zijn om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. EMM’21 zal de motivatie nodig hebben om het toch hoger geplaatste Alphia van het lijf te houden. In Alphen triomfeerden de bezoekers nog met 3-2, nadat de roodzwarten geruime tijd de favoriet waren om een zege veilig te stellen.

Overige wedstrijden: CSW-DONK, Nieuwkoop-UVS, SVC’08-HVV, Olympia- FC Oudewater.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read