zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 18 mei

-

RCL- VUC

De Leiderdorpers hebben de smaak de laatste tijd goed te pakken en de derde plaats is stevig in handen. De nacompetitie is bijna al een zekerheid, maar de ploeg van Hein van Heek zou ook nog vierde of in het slechtste geval vijfde (kans iets meer dan nul procent) kunnen worden. Die positie maakt dat het seizoen er wel op zit, maar het heeft er alle schijn van dat het enkel de vraag is of de Racing Club tweede, derde of vierde wordt. Eerder werd in Den Haag met 0-1 gewonnen van het vorige week kampioen geworden VUC. Enkel Alphia won ook in de hofstad. RCL kan wellicht dus nog eens stunten en wellicht HVV nog passeren op de ranglijst. Een tweede plaats zou betekenen dat de nacompetitie later start voor de bewoners van de Bloemerd.

UVS- EMM’21

Op de valreep sleepte EMM’21, na een matige vertoning, nog een punt uit het vuur tegen Alphia. Kort voor tijd kwamen de Alphenaren op voorsprong, maar David Vermeer verzilverde nog later een strafschop. Daardoor staat de ploeg van Jan de Koning net aan op een veilige plaats, maar dat puur op basis van een beter doelsaldo dan SVC’08. Niemand in de Veen zit op de nacompetitie te wachten en dus aast de ploeg op nog zes punten zodat het karwei geklaard is. Makkelijker gezegd dan gedaan. Eerder werd het 3-3 tegen de komende opponent, die in een vrije val terecht is gekomen. Een ware kraker onderin dus waarbij aan weerszijden een driepunter ernstig omarmd zal worden.

HVV- Kagia

Voor de thuisploeg nog interessant om als tweede of als derde aan te tikken na 26 duels. Hoe hoger een ploeg eindigt immers, hoe groter de kans op een meer gunstig programma. In dat opzicht lieten de Hagenezen dure punten liggen bij SVC’08 (1-0). Voor Kagia viel het doek al zaterdag na de kansloze nederlaag tegen RCL: 0-5. Wat al lang in de lucht hing geschiedde; de Lisserbroekers dienen terug te keren naar de derde klasse. Het enige doel nu nog is om er nog wat puntjes bij te sprokkelen en waardig afscheid te nemen van de tweede klasse.

Foreholte- CSW

De nummers zes en zeven tegen elkaar. Foreholte heeft niet de beste weken achter zich en verloor drie van de laatste vier ontmoetingen. Daar zat wel kampioen VUC bij dat op speeldag 24 met 5-1 te sterk was. Rood en wit is officieel nog niet veilig, maar er moet wel heel veel tegen zitten om alsnog in de problemen te komen. Toch is er nog geen algehele opluchting bij de ploeg van Mo Bougrine en de fanatieke aanhang zal er veel voor over hebben als de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een zege zou opleveren. Op de slotdag reist Foreholte af naar Nieuwkoop en hopelijk gaat het dan nergens meer om voor het dit seizoen behoorlijk wisselvallige jonge team, waar blijvend nog veel muziek in zit.

Overige wedstrijden: SVC’08- FC Oudewater, DONK- Nieuwkoop, Alphia- Olympia.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read