donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 4 mei (speeldag 23)

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 4 mei (speeldag 23)

-

FC Oudewater-EMM’21

Als men van een absolute degradatiekraker houdt moet men naar de wedstrijd tussen de nummer elf en twaalf in de tweede klasse C gaan. FC Oudewater en EMM’21 hebben allebei 24 punten uit 22 wedstrijden en het verschil in doelsaldo is slechts drie in het voordeel van de bezoekers. De winnaar van het treffen stijgt vermoedelijk naar een plekje boven de beruchte streep die het verschil aangeeft tussen nacompetitie om degradatie en klaar zijn met het seizoen. Beide ploegen verloren hun laatste competitiewedstrijd en dat is duidelijk nog een extra stimulans om nu wel de punten binnen te harken. In Roelofarendsveen was EMM’21 nog met 3-2 te sterk. Nu is er absoluut geen favoriet aan te wijzen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden maar vier punten gepakt door de roodzwarten.

RCL-HVV

Feest was het niet in de kleedkamer van RCL na de wedstrijd tegen SVC’08. De erg late gelijkmaker van de opponent kwam aan als een mokerslag. De Leiderdorpers lieten zeer dure punten liggen in de strijd om de derde periodetitel. Concurrent HVV, dat net als VUC al wel een periodetitel op zak heeft, liep zo twee punten uit, maar uitgerekend HVV komt op bezoek en het is dus zaak dat onderlinge duel te winnen. Een gelijkspel voldoet niet ook al omdat plek vier nog uitkomst kan bieden voor nacompetitievoetbal. In HVV treffen de mannen van Hein van Heek een buitengewoon sterke tegenstander die zich nog de enige concurrent van het leidende VUC mag noemen. Ook de Hagenaars zullen dus volle bak gaan voor een zege. Op voorhand is dit dus een boeiend treffen met twee ploegen die alleen tevreden zullen zijn met de volle buit. Of beide teams ook sterk aanvallend zullen spelen is twijfelachtig, maar dat HVV en RCL de kijkers zullen vermaken lijdt weinig twijfel. In Den Haag won HVV nog nipt met 2-1.

Foreholte-Kagia

De mannen van trainer Koen van der Vlugt gaven in de vorige wedstrijd alles tegen DONK om de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Het bleek niet genoeg, want Kagia verloor uiteindelijk met 1-2. Daarmee kwam directe degradatie weer een stap dichterbij en lijkt niet meer te vermijden. Een wonder is zo ongeveer nodig. In Lisserbroek staat men echter met beide benen op de grond en beseft men dat het volgend jaar de derde klasse wordt. De handdoek in de ring werpen is evenmin iets voor Kagia en Foreholte zal dus gewoon op gemotiveerde bezoekers kunnen rekenen. De thuisploeg staat weliswaar zesde, maar een blik op de ranglijst leert dat dit geen reden is flierefluitend naar het eind van het seizoen te voetballen. De marges zijn klein en de Voorhouters kunnen wel degelijk nog onder de streep geraken die tot nacompetitie dwingt. Foreholte moet ook in deze wedstrijd voetballen voor wat het waard is. In de laatste vier duels kwam de formatie van Mo Bougrine maar uit op 1 punt uit vier.

Overige wedstrijden: DONK-VUC, Alphia-Nieuwkoop, Olympia-SVC’08, UVS-CSW

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read