maandag, juli 22, 2024
HomeTweede klasseUVSIsi Adima nog steeds op zijn plaats bij UVS

Isi Adima nog steeds op zijn plaats bij UVS

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert sinds vorige week weer een interview aan het Leidsch Dagblad. Daarin aandacht voor een regionale speler. De eerste versie werd j.l. vrijdag geplaatst. Voor degenen die dit (nog) niet lazen hierbij de mogelijkheid. Aan het woord kwam Isi Adima van UVS.

UVS is het seizoen gestart met een benauwde zege op FC Oudewater (2-3). De vreugde bij de Leidenaren was er niet minder om en zeker niet bij Isi Adima. De spits scoorde twee keer en zag in de extra tijd ploeggenoot Jesse Hulters de winnende maken. ,,We hadden het voor de rust zeker lastig, maar het was ook weer niet zo dat zij kans op kans stapelden. De snelle achterstand was wel een tegenvaller, maar na de rust kwamen we beter voor de dag. De busreis was natuurlijk wel aangenaam, omdat we vorig seizoen in de eerste klasse maar twee keer wonnen in een uitbeurt.”

Adima speelt ondertussen weer voorin en heeft daar zijn draai al gevonden. ,,Ik heb een tijd centraal achterin gestaan, maar daar hebben we dit seizoen heel veel smaken. Omdat ik voorheen ook aanvaller was, is er overleg geweest met de trainer om mij weer op te schuiven naar voren. In de Sportiff LAV Cup tegen ARC zijn we daar mee begonnen en ik scoorde in die wedstrijd. Als dit voor het team het beste is dan is dat voor mij in orde. UVS heeft een hele brede groep en dan is het enkel maar goed om te bepalen wie waar het beste uitkomt om het team te helpen.”

Met John Hage is er een nieuwe trainer aan boord en er staat een streep onder het vorige seizoen. ,,Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen en ik zie het als een voordeel dat er ook een ander gezicht voor de groep staat. Dan heb je met z’n allen een vertrekpunt. De trainer komt voor mij heel duidelijk over met common sense en hij schroomt niet om spelers op hun plek te zetten in de hiërarchie. Iedereen moet het besef hebben van het teambelang, comfortabel worden en wakker geschud zijn na vorig seizoen. Aan het begin keek iedereen de kat een beetje uit de boom, maar we zijn ondertussen al beduidend verder in het proces. Wel heeft onze fysio overuren moeten draaien. Het wemelde van de blessures en ik zag de groep snel slinken. Gelukkig hebben we nu bijna iedereen weer terug. Bart van der Weijden, Mister UVS zeg maar, was er zaterdag nog niet bij. Hij sluit nu wel aan voor het duel thuis tegen Alphia. De trainer heeft weer veel te kiezen voor 1 en 2 en we houden elkaar zo scherp.”

Bij UVS is er nog geen doel gesteld voor dit seizoen. ,,Voorlopig houden we het erop om het hoogst haalbare neer te zetten. Anders dan in voorgaande jaren komen we meer niet regioclubs tegen en daarbij is het lastig om te bepalen hoe het daar gesteld is met de kwaliteiten. In elk geval moeten we vanuit onze eigen kracht spelen. Ik schat in dat we met deze groep ook kunnen switchen van speelwijze in een wedstrijd als daar om gevraagd gaat worden. Tegen de komende tegenstander hebben we de laatste jaren enkele keren gespeeld en zij hebben een stugge verdediging en dreigende aanvallers. Ze hebben ook een voetballende insteek en dus kan het zaterdag een boeiende pot worden.”

De 26-jarige Business Development Manager bij BzB Europe in Den Haag geeft aan even getwijfeld te hebben om door te gaan bij UVS. ,,Het was geen leuk seizoen en ik heb er wel kortstondig over moeten nadenken. Uiteindelijk weet ik van mezelf dat ik voetbal nodig heb als uitlaatklep en ik voel me toch het meest thuis bij UVS waar ik nog altijd met veel vrienden samen speel.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read