donderdag, juli 25, 2024
HomeTweede klasseUVSOpsteker voor UVS door late treffer (2-3)

Opsteker voor UVS door late treffer (2-3)

-

Tweede klasse (zaterdag)- UVS is met een positief resultaat begonnen aan een nieuwe voetbaljaargang. De ploeg van John Hage kwam al vroeg in de problemen, na twee minuten was het al 1-0, en speelde geen denderende eerste helft. De trainer in Leidse dienst gaf na afloop ook aan dat zijn ploeg mazzel had gehad dat het slechts 1-0 stond. Na de onderbreking deed UVS veel meer van zich spreken en via Isi Adima kwam het op voorsprong door zijn twee doelpunten. Al snel kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en daarbij leek het te blijven. In de extra tijd zorgde Jesse Hulters evenwel voor een aangename busreis terug naar de Kikkerpolder.

Voor de pauze liet UVS in aanvallend opzicht weinig zien en de formatie van Alex Redel was beter en scherper. Niet ver na de onderbreking zag de wereld er echter anders uit voor de ex- eersteklasser. Tim van Dam bediende Adima, die in de frontlinie geplaatst was door zijn trainer. ,,We misten voorin wat stootkracht in de voorbije weken en Isi is van origine ook een aanvaller. Achterin hebben we met Mart Spierdijk en Alex Pison twee prima centrale verdedigers dus zo konden we het goed oplossen en Isi deed nog meer goede dingen voor ons.”

Zoals vijf minuten voor tijd. FC Oudewater moest toezien dat de aanvaller weer raak prikte en nu waren de bordjes dus verhangen. Nog geen twee minuten later was het echter alweer gelijk. In de extra tijd sloeg Hulters (de matchwinnaar op foto) toe, nadat Luca van Belen zijn ploeg overeind had gehouden met bekwaam keeperswerk. Dat was overigens niet de eerste keer op deze middag met dan weer de zon en dan weer een bui.

Hage: ,,De eerste helft was voor de thuisploeg. Wij liepen te vaak achteruit en kwamen niet in ons spel. Het had zomaar 2-0 kunnen worden en dan wordt het nog lastiger. Gelukkig konden we het omdraaien na de pauze, waarbij ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen. Dit is wel een plusje voor ons, want in de voorbije weken kregen we wel wat tikken met veel goals tegen. Dit moet vertrouwen geven met het oog op twee thuisduels die eraan komen. Als we stappen kunnen maken, kan het enkel maar leuker worden.”

Basisopstelling UVS: Van Belen, Cuvelier, Spierdijk, Pison, Van Dam, Hulters, Bouthari, Müller, Adima, Tavilla, Dubbeldeman.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read