zondag, juli 21, 2024
HomeEMM'21EMM'21 InterviewsWeinig enerverende 0-0 bij KDO tegen EMM’21

Weinig enerverende 0-0 bij KDO tegen EMM’21

-

Tweede klasse C (zondag)- Met een doelpuntloos gelijkspel in De Kwakel tegen KDO raakte EMM’21 zijn gedeelde koppositie kwijt aan DIOS, maar vindt het zichzelf nog terug op de tweede plaats van de ranglijst. Wel moeten de club even afwachten wat DONK, met een wedstrijd minder gespeeld, gaat doen in hun wedstrijd die ze nog tegoed hebben. Maar met nog geen geleden nederlaag blijft EMM’21 zich nadrukkelijk manifesteren in de top van de ranglijst.

In de eerste helft had EMM’21 wel een overwicht, maar tot kansen leidde het niet echt. Dat laatste gold ook voor KDO zodat beide doelmannen weinig te doen hadden in de eerste helft. De enige kans was voor KDO, maar keeper Patrick van der Zwet stond goed geposteerd.

Na rust was het initiatief meer voor de thuisploeg en zagen de toeschouwers vooral een wat slordig en zenuwachtig spelend EMM’21. Vlak na rust had KDO de mogelijkheid om na een slippertje van de verdediging te profiteren, maar ook ditmaal stond Van der Zwet goed opgesteld om het gevaar onschadelijk te maken. Al met al waren de kansen wederom schaars in deze tweede helft en viel er buiten het fraaie oktoberzonnetje en de geur van natuurgras weinig te genieten voor het aanwezige publiek.

Een kwartier na rust draaide Job Mooren een metertje of tien van de rand van het strafschopgebied weg van zijn tegenstander en werd onreglementair gevloerd. Het viel te betwisten of Mooren werkelijk doorgebroken was, maar scheidsrechter De Bruijn hield het bij een gele kaart. De door Sven van der Meer genomen vrije trap was te zacht en miste precisie om de Kwakelse doelman te verontrusten.

Tien minuten voor tijd kreeg KDO de grootste kans van de wedstrijd en veerde het thuispubliek op. In een ditmaal wel afgemeten voorzet vanaf rechts kreeg de linkerspits van KDO de ultieme mogelijkheid om bij de tweede paal binnen te schuiven. Tot opluchting van iedereen die Roelofarendsveen lief is werd deze kans niet benut en schoot de speler hoog over.

                      Cremiel Salome was een van de uitblinkers bij de ploeg van Koen van der Vlugt

Vlak voor het sluiten van de markt kreeg ook EMM’21 een mogelijkheid om toch nog de overwinning te stelen, maar de voorzet vanaf rechts van invaller Roy Hoogenboom werd gemist door Job Mooren en Nadal Wesselman.

Een zege van de fusieclub zou wel wat ruim beloond zijn en eigenlijk maakten geen van beide teams aanspraak op de winst. Na twee minuten blessuretijd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en met de brilstand op het scorebord en beide een punt toevoegend aan het puntentotaal konden de spelers de douches op gaan zoeken.

Trainer Koen van der Vlugt wilde zich niet verschuilen achter het missen van een zestal spelers in de selectie van vandaag: ,,Daar heeft iedere ploeg last van. Je leest het in alle verslagen. KDO zal ook spelers hebben met blessures of schorsingen. Dat voeren wij totaal niet op als excuus. Het was een wedstrijd waar weinig gebeurd is, heel weinig kansen en een terecht gelijkspel. Er zat voor mijn gevoel ook echt niet meer in dan dit. Dan kan je wel koploper zijn en wil je winnen, maar je moet ook realistisch blijven. Met een winstpartij zouden beide ploegen teveel hebben gekregen dus ik kan hier wel mee leven. Het enige jammere is dat er te weinig kansen gecreëerd zijn”, aldus een realistische trainer van de Veeners.

KDO-EMM’21 0-0.

Opstelling KDO: Oudshoorn, Winters (77. Ruhe), Verkaik, Kortenhorst, Lingeman, Klijn (77. Verbruggen), Kleijn, Kas, Van Rijn (55. Max van der Weijden), Stevens (69. R .van der Weijden), Mika van der Weijden.

Opstelling EMM’21: P. van der Zwet, Salomé, S. van der Meer, Romero Fuster, Huigsloot (77. Hogenboom), G. van der Meer, Nino Wesselman (76. Nadal Wesselman), Van der Geest (67. J. van der Zwet), Rietbroek, Mooren, Jonkman (46. Hoogenboom).

 

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read