woensdag, juli 17, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumASC opnieuw naar zege, Lugdunum verder in het nauw

ASC opnieuw naar zege, Lugdunum verder in het nauw

-

Derde klasse A (zaterdag)- Net als vorige week behaalde ASC tegen Lugdunum de zege met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Niet op basis van verzorgd en goed voetbal, maar met veel strijd en beleving. Het mag hopelijk geen gewoonte worden, maar ook ditmaal was er een 1 minuut stilte vooraf in verband met het plotselinge overlijden van bestuurslid en allesdoener Dick Bakker van Lugdunum.

ASC kwam het best uit de startblokken. Al in de derde minuut knalde Thomas Schellingerhout uit vrije positie op het doel, maar diens schot werd door de prima keepende Jeffrey Loozen tot corner verwerkt. ASC bleef aandringen en kort hierna kwam Alex Iliopoulos tussen twee verdedigers sterk door en schoof de bal beheerst binnen.

De ASC- aanhang ging er eens goed voor zitten, maar het spelbeeld kantelde in het voordeel van Lugdunum. Daar waar ASC veelvuldig de aanval zocht met de lange bal, was het Lugdunum dat via de combinatie de weg naar voren zocht. Vooral via aanvoerder Brian Thong werden de vleugels bediend en de in het wit spelende Kikkers forceerden over de rechterkant wat kansjes, maar de ASC- defensie met keeper Max van Wijk voorop boog niet. Bijna was het echter wel raak. Dyllan Hiwat kogelde na een half uur spelen een vrije trap langs de muur waar Van Wijk even moest lossen en de vrijstaande Ozan Isitir de bal vervolgens naast tikte. De wedstrijd kabbelde voort tot aan de rust en speelde zich grotendeels op het middenveld af.

Na de thee eenzelfde spelbeeld; Lugdunum bleef het met verzorgd voetbal proberen, maar verder dan de zestien kwam het niet. In het Lugdunum- kamp treurt men met name om het gemis van spits Koos de Haas in verband met een langdurige blessure en naar verwachting komt hij dit seizoen niet meer in actie. Hoe zeer Tom Dijkhuizen en Jayden Bergwijn hun best ook deden, zij zijn van nature geen echte spitsen. Bij ASC was overigens ook spits Victor Schipholt nog afwezig, net als de geblesseerden Jelle Schouten en Diederik Bertels.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. ASC verdedigde de voorsprong eigenlijk eenvoudig en Lugdunum kon niet zoveel. In deze sportieve wedstrijd waren er nog gele prenten voor ASC- er Illiopoulos voor het wegtrappen van de bal na een onterechte beslissing om hem voor buitenspel af te fluiten, terwijl hij op de pass van Joost Bierhuizen van eigen helft vertrok. Ook Lugdunum kreeg nog een keer geel. Invaller Lars Valckx werd door Hiwat geblokt en de overtreding was geen geel waard, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter Hoogerbrugge zag dat anders. Nog eenmaal zette Lugdunum aan. Vlak voor het eindsignaal vuurde Dijkhuizen van afstand en moest van Wijk stijlvol optreden.

De koek was op en trainer/coach Stefan Kraaijvanger van ASC was blij met de punten. ,,Het was niet mooi nee, maar met de discipline en inzet zit het wel goed. De punten zijn heel belangrijk om weg te blijven van de onderste regionen.”

Natuurlijk waren trainers Nino Poulina en Marco Harleman van Lugdunum wat teleurgesteld in het resultaat, maar over instelling en het voetbal waren ze best tevreden. Harleman: ,,Het is eentonig want tegen ESTO en vorige week tegen RVC’33 gaven we de punten zo cadeau. Natuurlijk mis je een spits als De Haas die goed is voor 20 goals per seizoen, maar dan moeten we het als team oplossen. Ik vond ons vandaag aan de bal beter dan ASC en we hadden een veldoverwicht. Ik kan de jongens niets verwijten en we blijven strijden voor een beter resultaat.”

Dat zal echt nodig zijn want Lugdunum zit zwaar in de gevarenzone. En bij ASC werd een vrolijk biertje gedronken op de overwinning.

ASC-Lugdunum 1-0 (1-0).

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Goebel (c), Jansen, Van Zandwijk, Meijer, Illiopoulos, Sijbesma, Van der Boog, Van Rooyen, Bierhuizen, Schellingerhout.

Basisopsetlling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, Gumus, Thong (c), Isitir, Drame, Dijkhuizen, Bergwijn, Van Efferink.

Auteur: Hans Schiphorst

Zie ook eerder geplaatste fotoreportage!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read