vrijdag, juli 19, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkJari Meertens maakte lastige keuze

Jari Meertens maakte lastige keuze

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 6 deze week aandacht voor Jari Meertens die Hazerswoudse Boys achter zich liet en neerstreek bij derdeklasser Koudekerk.

Jari Meertens maakte lastige keuze

Hazerswoudse Boys speelde in het seizoen ’15-’16 nog in de derde klasse. Daarna was het jaren achtereen een subtopper in de vierde klasse, maar in het voorbije seizoen ging het mis voor de zwartwitten. De Boys degradeerden naar de vijfde klasse, maar dat was niet de reden voor al langere tijd talent (Jari debuteerde in de hoofdmacht als achttienjarige) en smaakmaker Jari Meertens om over te stappen naar Koudekerk. ,,Ik had het ook in het afgelopen seizoen naar mijn zin, ook al omdat ik met veel vrienden speelde. Ondanks het best wel verrassende povere seizoen bleef de sfeer goed en ik hoefde niet per se weg. In november ’22 werd ik benaderd door Jarno Verweij, de trainer van Koudekerk. Er volgden meerdere gesprekken, maar ik heb het toen even naast me neergelegd. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om naar de derdeklasser te gaan gezien mijn eigen en hun ambities. Ik heb er nog net niet van wakker gelegen, maar ik vond het echt lastig om het te vertellen. De gunfactor en de support bij Hazerswoudse Boys bleken echter groot en dat waardeer ik nog steeds zeer. Het zegt veel over de groep en club.”

In de loop van augustus hoopt Meertens zijn studie Commerciële Economie af te ronden en aan het werk te gaan in die branche. Dan wacht een nieuwe uitdaging en dus ook op voetbalgebied. ,,Clubs als Bernardus en Koudekerk volgde ik al wel en ik ben dus bekend met de speelwijze van Koudekerk. Dat trekt mij zeker aan en ik geloof erin dat er weer een uitstekend seizoen kan worden neergezet. Tot laat in de competitie heeft promotie, dat zou voor de tweede keer op rij zijn geweest, erin gezeten en dat is knap. Daar moet de groep nu op verder kunnen bouwen, hoewel ik denk dat het een erg regionale en sterke klasse gaat worden. Diverse clubs die uit de tweede klasse zijn weggevallen, zullen willen terugkeren. Tegelijkertijd mag bekend zijn dat dit echt niet zo’n eenvoudige klus is. Zeker niet als meerdere clubs diezelfde gedachte hebben. Daarnaast treffen we met SV Aarlanderveen een club die al jaren bovenin meedraait. Het gaat zonder meer interessant worden.”

Meertens, een speler die sterk aan de bal is en van zichzelf aangeeft in staat te zijn om kansen te creëren, is zich doordrongen van het feit dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij zomaar even in de basis komt. ,,Die concurrentie is alleen maar goed en ga ik zeker niet uit de weg. Ik denk dat ik in die vier jaar ARC veel heb bijgeleerd en dat gaat ook nu goed van pas komen. Ik was pas laat in de groei en speelde niet graag duels, maar dat is ook veranderd. Het gaat er vooral om wanneer je weet het duel te spelen of juist niet. Ik zal keihard moeten gaan werken, maar daar ben ik zeker niet vies van. We hebben al een paar weken getraind en mijn eerste indrukken zijn goed. Na een periode van rust zijn we nu weer begonnen en ik kijk er naar uit mezelf verder te ontwikkelen.”

Naam: Jari Meertens

Woonplaats: Hazerswoude-Dorp

Leeftijd: 22 (23 september 2000)

Voormalige club(s): Hazerswoudse Boys, ARC, Hazerswoudse Boys

Nieuwe club: Koudekerk

 

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read