zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBurenruzie in Koudekerks voordeel beslist

Burenruzie in Koudekerks voordeel beslist

-

Derde klasse A (zaterdag)- De bezoekers uit Benthuizen hadden vorige week een overwinning behaald op RVC’33 en stonden hoger op de ranglijst dan de gastheren uit Koudekerk. De formatie van Jarno Verweij had in een mooi gevecht met Aarlanderveen de punten gedeeld. Kortom de belangen waren groot. Kon BSC’68 het gat vergroten dan wel gelijk houden of kreeg Koudekerk het voor elkaar om dichterbij te kruipen?

Binnen vijf minuten liet Sem van Aalst al met een venijnig schot zien waar Koudekerk op zou gaan inzetten. Koudekerk begon aan de wedstrijd in de gebruikelijke 1:4:3:3 met 1 wijziging in de formatie, Daan van der Zwet verving als linksback de vorige week geblesseerd geraakte Martijn de Boer. Ook BSC’68 had als startformatie een 1:4:3:3 met twee oude bekenden in de basis, te weten Lody Dijkhuizen en Jelle Verhoeff.

Direct na de eerste schermutselingen kreeg Koudekerk een gemakkelijke corner omdat de bal ruzie kreeg met de voet van keeper Levi Tuijt. Deze hoekschop leverde bij de tweede paal een grote kans op voor Akke Pennin, maar die schoot jammerlijk naast.

In die fase tikte Koudekerk weer een behoorlijk hoog spelniveau aan waarin de korte combinatie en de lage opbouw afgewisseld werden met een lange bal vanuit de centrale verdedigers (Ricardo van Rijswijk en Wessel Bakker). Zo’n lange bal kon door keeper Tuijt nog net voor de voeten van de opstomende Fabian Roosenbrand worden weggeplukt.
Daarna ontstond een fase waarin het veldspel van beide ploegen zeer acceptabel was, maar het leverde niet al te veel spectaculaire momenten op voor de doelen.

Vlak voor de thee waren daar ineens weer dreigende situaties met Jari Meertens (kon net niet tot een schot komen) en een mooie combinatie tussen Ruben van den Berg en Van Aalst die eindigde in een schot net naast het Benthuizense doel. Ook een indraaiende corner van Meertens kon ternauwernood van de doellijn gehaald worden na een inzet van een BSC-verdediger. Zo werd de rust gehaald met de bekende brilstand.

Na de thee was het direct raak. De eerste beste Koudekerkse aanval bracht Van der Zwet vrij voor het vijandelijke doel en met een bekeken schuiver verraste hij doelman Tuijt in de korte hoek, 1-0. Koudekerk was direct na de aftrap nog te veel in euforie, BSC kwam goed door via de rechterflank met een lage voorzet voor de goal. Daar wist de geheel vrijstaande Joep van Straalen wel raad mee, met een droge knal verschalkte hij Roy Dorrepaal en dus kon de bank van Benthuizen juichen en ging het scorebord naar 1-1.

BSC’68 rook bloed. Uit de eerst volgende hoekschop schoot verdediger Guido de Peinder knetterhard tegen de binnenkant van de paal en kroop Koudekerk door het oog van de naald. Vlak daarna verloor Sander Schmand even Jelle Verhoeff uit het oog maar die faalde in de afronding door de bal hoog over te schieten. De gasten leken los en de 1-2 hing in de lucht.

Koudekerk herpakte zich echter en een vlijmscherpe aanval zette de goed spelende Youri Looyestijn vrij voor keeper Tuijt. Die werd keurig door de aanvaller omspeeld en de 2-1 leek in de maak echter keeper Tuijt stak daar alsnog een been voor. Onreglementair volgens de regels dus legde scheidsrechter Van Dam de bal resoluut op de stip.
Dit buitenkansje was aan Meertens wel besteed, hij liet de keeper kansloos dus kon de tune weer gedraaid worden om de 2-1 te vieren.

Ook na de tweede treffer was Koudekerk weer iets te lang aan het nagenieten van de hernieuwde voorsprong en lag de bal aan de andere kant bijna weer achter Dorrepaal. Helaas voor de bezoekers kwam de gelijkmaker niet op het scorebord.

De wedstrijd kon nog alle kanten op, echter bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval maakte Pennin een voor iedereen zichtbare overtreding bij de vijandelijke achterlijn door een tegenstander weg te duwen. Leidsman Van Dam zag het anders en kende Koudekerk een corner toe tot onvrede van de BSC-spelers. Uitgerekend die corner werd vervolgens bij de tweede paal binnen geknikt door Looyestijn, 3-1, en ineens ontstond dus een andere situatie. Dit was toch even een mentale tik voor de bezoekers en daarmee leek de wedstrijd beslist.

 

De beide trainers, Jarno Verweij en Abdullah Sari, brachten de nodige wissels in het veld om weer een andere energie te creëren. Dat bracht nog een keer een enorme scrimmage voor het doel van Dorrepaal teweeg met een bal die eindigde op de paal maar niet kon worden omgezet in een aansluitingstreffer.

Er ontstonden ook wat lichte irritaties en daardoor overtredingen in het veld wat Van Dam het nodige werk bezorgde. Vlak voor het einde was er nog een vervelend moment die voor enige schrik zorgde toen de ingevallen Olaf Bakker als gevolg van een duw in zijn rug keihard tegen de doelpaal aan viel en ook gelijk de wedstrijd moest staken.
Uiteindelijk floot Van Dam voor het eindsignaal en kon Koudekerk drie punten bijschrijven.
Voor BSC’68 rest niets dan uithuilen en opnieuw beginnen.

Opstellling Koudekerk: Dorrepaal; Roosenbrand; Van Rijswijk; Wessel Bakker; Schmand; Van Den Berg (De Groot); Looyestijn (Olaf Bakker); Van Aalst (Van Veen); Van Der Zwet (De Herdt); Meertens; Pennin (Bons).

Foto’s: met dank aan VV Koudekerk

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read