zondag, juli 21, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDriss Rahouani terug als HJO bij DoCoS

Driss Rahouani terug als HJO bij DoCoS

-

Driss Rahouani is terug bij DoCoS. De 54-jarige docent lichamelijke opvoeding aan het Rijnlands Lyceum in Wassenaar is de nieuwe hoofd jeugdopleiding van DoCoS. “Ik heb bij DoCoS gewerkt als hoofdtrainer en keer nu terug als hoofd jeugdopleiding. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om te bouwen aan de opleiding van DoCoS”. Gisteravond is het contract als hoofd jeugdopleiding van DoCoS getekend door Rahouani en voorzitter Jasper van Marwijk van DoCoS.

Beter maken

Rahouani is werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij Olympia in Gouda, heeft ruim twintig jaar ervaring in coaching en heeft zijn master in coaching behaald aan het Johan Cruijff Institute in Amsterdam. Rahouani is in het dagelijks leven ruim 25 jaar actief in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding. Het nieuwe hoofd jeugdopleiding van DoCoS heeft het UEFA-A-diploma waardoor hij alle voetbalniveaus tot met assistent-trainer betaald voetbal mag trainen. “Bij DoCoS wil ik vooral de trainers en coaches beter maken. Want als zij beter worden, worden de spelers ook beter”, vertelt de goedlachse en vriendelijke Rahouani.

Werkwijze

De aanpak van Rahouani is erop gericht om iedereen beter te maken. “Ik werk vanuit maatwerk, op de persoon gericht om hem of haar in zijn of haar kracht te zetten’, aldus Rahouani die ook werkzaam is als docent voor de KNVB en al twintig jaar opleidingen van voetbaltrainers en coaches verzorgt voor de KNVB.

Trainersloopbaan

Rahouani begon zijn trainersloopbaan in 2002 bij de landelijke jeugd van eredivisionist Sparta Rotterdam. Zijn eerste klus als hoofdtrainer was bij DoCoS (3e klasse zondag in het seizoen 2006-2007). Daarna was hij assistent-coach in Saudi-Arabië, hoofdtrainer van de landelijke jeugd van Westlandia en hoofdtrainer van Blauw Zwart en HMSH. In 2016 werd hij technisch manager van FC Zoetermeer, waarna hij in 2021 begon als Hoofd Jeugdopleidingen bij Olympia in Gouda. Bij beide clubs is de inzet van Rahouani erop gericht om de verbinding tussen jeugdopleiding en senioren te verbeteren.

Start

Komende zomer start Rahouani – die zijn werk in Gouda netjes wil afmaken – bij DoCoS. Het nieuwe hoofd jeugdopleiding wordt door de technische commissie onder leiding van Jochem Buiting de komende maanden betrokken bij het aanstellen van nieuwe jeugdtrainers en de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. “Ik heb er heel veel zin in om samen met de enthousiaste groep mensen en trainers een goede jeugdopleiding bij DoCoS te realiseren”.

 

Must Read