donderdag, juli 25, 2024
HomeDoCoSDoCoS interviewsEdwin Vurens schrikt van DoCoS, maar vertrouwen niet aangetast

Edwin Vurens schrikt van DoCoS, maar vertrouwen niet aangetast

-

Districtsbeker- DoCoS keek halverwege tegen een 1-5 achterstand aan op eigen veld. Duindorp was nogal effectief en de Leidse ploeg kwam ook niet meer dichterbij: 3-7. ,,Wat goed is is goed en wat slecht is is slecht. Daar draai ik nooit omheen. Dit keer ben ik mij rot geschrokken en deze zag ik niet aankomen. We zijn volledig door de ondergrens gezakt”, mokte Edwin Vurens daags na de nederlaag.

,,We hebben het de week ervoor bij HVC’10 heel behoorlijk gedaan en dan verwacht je niet dat je er zo vanaf gaat tegen, met alle respect gesproken, een modale derdeklasser. Misschien dat Duindorp dit seizoen hogere ogen gooit, maar DoCoS mag er zo niet vanaf gaan. De meer ervaren jongens gaven niet thuis en de jongelingen die een kans kregen, hebben zich ook niet van hun beste kant laten zien. Al met al zijn zij zeven keer in de zestien geweest en ook zo vaak moest onze doelman vissen. Dat kan en mag niet gebeuren. Na 25 minuten stond het al 0-4, terwijl ik op basis van balbezit nog het idee had dat we terug konden komen in de wedstrijd. Helaas bleek dat een forse misvatting.”

DoCoS was nog niet compleet en zal dat voorlopig nog niet zijn. ,,Sipan Khalid ondervindt problemen van zijn knie, maar hij ontving nog geen doorverwijzing. Vervelend voor hem, maar zeker ook voor ons. Enno van Wieringen is ook nog niet hersteld, maar daar staat tegenover dat Ronald Mink juist gaat aansluiten. Nu hadden we verder nog wat vakantiegangers. Niet prettig, maar DoCoS was heel laat klaar met het vorige seizoen en ik kan mij ook voorstellen dat niet iedereen in het hoogseizoen op vakantie gaat. Al met al is het allemaal niet ideaal, want we willen er staan zodra de competitie start. Dat neemt niet weg dat er nog steeds een hele aardige ploeg op het veld stond, maar de uitslag zegt genoeg.”

Vurens was ‘not amused’, maar zit ook weer niet in zak en as. ,,Ik ben ervan overtuigd dat de selectie er kwalitatief op vooruit gegaan is. We gaan hier niets roepen, maar na onze degradatie mag wel verwacht worden dat we iets in deze klasse te brokkelen hebben. Zomaar even terugkomen is absoluut niet makkelijk. ESTO degradeerde bijvoorbeeld mee, maar dat vond ik echt geen slechte ploeg. ASC is ook lastig te bespelen. SV Aarlanderveen doet al jaren goed mee bovenin en zo kan ik wel even door gaan. In elk geval willen wij niet weglopen voor onze ambitie. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, want spelers liggen dicht bij elkaar. Uiteindelijk is het wel zo dat spelers zichzelf opstellen. Als het eenmaal draait en de resultaten zijn goed, zal je als trainer niet snel meer gaan wisselen. Ik neem dus alles mee van wat ik nu zie of juist niet. We spelen nu nog tegen ROAC voor de LAV Cup en nog een keer in de beker. Dan hoop ik dat de basis zich heeft gevormd. Door alle afwezigen tot nu toe heb ik nog geen compleet beeld. Het vertrouwen is er in elk geval, maar dat zie ik dan wel los van Duindorp.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read