donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseHoe een 0-0 ook mooi en enerverend kan zijn (plus foto's)

Hoe een 0-0 ook mooi en enerverend kan zijn (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Hoe vaak klinkt niet de term “bloedeloos” na een 0-0? Daar was deze zaterdag op een guur en kletsnat sportpark aan de Gruttolaan geen sprake van. Hier ontspon zich een heerlijke wedstrijd tussen Koudekerk en Aarlanderveen voor de neutrale toeschouwers, maar zeker voor de betrokken supporters. Op de volgepakte tribune was regelmatig een “ah” of een “oe” te horen als zich weer een spannende situatie voordeed. De wedstrijd verveelde geen moment, spelers gingen er vol op en aanvallen wisselden zich in hoog tempo af.  Het was al met al een heerlijke voetbalmiddag.

De beide trainers Jarno Verweij en Sander van Dijk hadden zich goed voorbereid. Daarom was er sprake van een mooi tactisch steekspel en zou het verschil gaan zitten in de individuele kwaliteiten. Beide teams verschenen in een klassieke 1:4:3:3 in het veld, Aarlanderveen wat meer met het puntje naar voren waarbij Thom Nouwens een wat vrije rol had en overal op het veld te vinden was om maar aan de bal te komen.

Koudekerk startte met de punt naar achter met Sander Schmand. Hij was belangrijk bij de lage opbouw, maar was het wel de bedoeling dat er een overtallige gecreëerd werd op het middenveld. Wessel Bakker mocht na zijn goede prestatie tegen DoCoS opnieuw starten als centrale man in de verdediging naast Ricardo van Rijswijk. Hij deed dat met verve en werd terecht uitgeroepen tot man of the match aan Koudekerkse zijde.

Zoals eerder gememoreerd, hadden beide teams meer dan voldoende kwaliteiten aan boord om er een mooi schouwspel van te maken. Dan weer was Aarlanderveen zeer dreigend met onder andere Killian Bouwhuis die vrij voor het doel hoog over schoot. Dan was er weer een vlijmscherpe aanval van Koudekerk waarbij zowel Mitchell Bons als Jari Meertens het nalieten om de score te openen. De lastige te bespelen voorwaartsen aan de ene kant (Bouwhuis, Stefan den Horder bij Aarlanderveen en Sem van Aalst en Youri Looyestijn bij Koudekerk) vroegen het uiterste van hun directe tegenstanders. Aan de andere kant konden beide Koudekerkse keepers zich onderscheiden met twee fabelachtige reflexen waarmee ze een zeker lijkende 0-1 wisten te voorkomen.

“Beide Koudekerkse keepers” zal een oplettende lezer denken? Niet dat Koudekerk twee keepers mocht opstellen van scheidsrechter Mohamed Moussaoui, dat zou niet eerlijk zijn, maar helaas moest eerste doelman Roy Dorrepaal in de tweede helft geblesseerd het veld verlaten en zich laten vervangen door de talentvolle Thomas Winterink die hem als concurrent in de nek hijgt en nu kon laten zien of hij eerste elftalwaardig is. Hij slaagde met vlag en wimpel door niet lang na zijn entree met een geweldige reflex een hard schot van Lars Overbeek onschadelijk te maken.

Vlak voor zijn wissel had Dorrepaal al met twee uitstekende reddingen Bouwhuis en Nouwens (vrije trap) van het scoren afgehouden. In tegenstelling tot de keeper van Aarlanderveen, Marco du Chatinier, die het qua reddingen een stuk rustiger had wat niet betekende dat er voor zijn neus niets gebeurde. Verre van, met een wat scherpere blik had ook Koudekerk de mogelijkheden om het eerste doelpunt op het scorebord te krijgen. Het mocht niet zo zijn.

Na ruim negentig minuten floot Moussaoui af en kon uw verslaggever met tevredenheid constateren dat deze draw absoluut niet als saai betiteld mag worden en gingen de supporters in ieder geval met een voldaan gevoel naar thuis of naar de kantine. Zij waren misschien niet tevreden over het resultaat, maar wel over het spel en de spanning. Deze sportieve wedstrijd was een reclame voor het voetbal in de derde klasse A. Uw verslaggever heeft in ieder geval genoten.

Koudekerk-Aarlanderveen 0-0.

Basisopstelling Koudekerk:  Dorrepaal, De Boer, Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand, Van den Berg, Looyestijn, Van Aalst, Meertens, Pennin, Wessel Bakker.

Basisopstelling Aarlanderveen: Aronius, Overbeek, Van der Pijl, Grimmelius, Van der Straaten, Bouwhuis, Nouwens, Lutjenhuis, Den Horder, Hamilton, Du Chatinier.

Foto’s: met dank aan Koudekerk.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read