zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk kan zegereeks niet voort zetten (plus foto's)

Koudekerk kan zegereeks niet voort zetten (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- De eerste wedstrijd aan het begin van het seizoen tussen deze twee ploegen betekende voor Koudekerk een belangrijk kantelpunt na twee nederlagen tegen ASC en TAVV. Er werd toen een zwaarbevochten overwinning geboekt die de manschappen van vertrekkend trainer Jarno Verweij een enorme boost gaven en de resultaten zich aan elkaar begonnen te rijgen.De afgelopen weken werden er door Koudekerk overwinningen geboekt tegen deze twee ploegen. Kon Koudekerk daar zaterdagmiddag een vervolg aan geven en tevens de tweede periode bemachtigen? Het zou anders lopen.

RKDES hield het speelveld heel erg klein en compact, het was dus aan Koudekerk om daar een oplossing voor te verzinnen. Dat bleek in de praktijk toch wat lastiger dan wellicht gedacht. De intenties waren goed, maar in de uitvoering was het vaak net niet goed genoeg om gaten te krijgen in de Kudelstaartse vesting.
Het begin was veelbelovend, zo was er een goede diepe bal van Ricardo van Rijswijk op de lopende Youri Looyestijn die net naast schoot, zo was er een vrije trap van Reno de Jong aan de andere kant die knap gepareerd werd door doelman Roy Dorrepaal.

Halverwege de eerste helft ontstond er ineens een moment voor de Koudekerkse doelman waarbij de bal met een kopbal via de onderkant van de lat weer uit de doelmond verdween maar opnieuw werd ingebracht door Maarten van Putten. De bal verdween tot afgrijzen van de Koudekerkers bij de tweede paal in het zijnetje met de 0-1 stand tot gevolg. Een enorme domper voor de koploper..

Niet lang daarna ging de bal snel van voet tot voet en werd er een overtreding gemaakt op het middenveld. Echter scheidsrechter Marc Kuijpers gaf voordeel en liet de aanval doorlopen. Uit de gegeven voorzet kon Mitchell Bons de bal knoerthard in de kruising schieten naar een 1-1 stand. Echter de grensrechter van RKDES vlagde voor buitenspel. Dit signaal werd gehonoreerd en de bal ging weer terug naar de plek van overtreding, daarmee bleef de 0-1 gehandhaafd. Achteraf gaven de beelden aan dat dit een onjuiste beslissing was geweest. Met deze stand bereikten de beide ploegen de rust.

Na de pauze trok Koudekerk ten strijde om de achterstand te nivelleren. Daarbij werd bij vlagen ook best heel aardig gespeeld echter zonder tot grote kansen te komen.
Vanuit een ongelukkige situatie en dito omschakelmoment lag ineens de 0-2 in het mandje, Reno de Jong kwam als winnaar uit het duel met Dorrepaal.
Verweij greep in en bracht direct maar liefst vier wissels in het veld. Met Jari Meertens, Akke Pennin, Olaf Bakker en Daan van der Zwet ontstond er direct een andere energie die al heel snel de 1-2 van Pennin tot gevolg had.

Met man en macht probeerden de Koudekerkers de zo gewenste gelijkmaker op het scorebord te brengen en daarmee ook de tweede periodetitel binnen te slepen. Er werden nog kansen daarop gemist door Meertens en Olaf Bakker. Helaas het mocht niet zo zijn.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Kuijpers dropen de spelers en stafleden teleurgesteld af, zeker toen ze ook de resultaten op de andere velden hoorden. Echter niet getreurd, er liggen nog kansen in het verschiet om volgende week het karwei te klaren en de schade is ook niet groter geworden door de overige resultaten.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; De Boer (van der Zwet); Roosenbrand; Van Rijswijk; Schmand; Van Den Berg (Olaf Bakker); Looyestijn (Bennis); Van Aalst; Bons (Meertens); Cetinkaya (Pennin);

Opstelling(basis) RKDES: Kraak; Meuldijk; Westerman, Schreven; Van Putten; Lindijer; Eindhoven; Verkuijl; Van den Bergen; De Jong; Zorn

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read