zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk slaat gaatje met achtervolgers

Koudekerk slaat gaatje met achtervolgers

-

Derde klasse A (zaterdag)- De weergoden beloofden geen gunstige dag echter het tegendeel kwam uit, ondanks de koude wind was er een schraal zonnetje en dus best aangenaam vertoeven op het drukbezochte sportpark te Aarlanderveen.
Een confrontatie tussen twee ploegen die slechts een paar weken geleden nog samen aan de kop van de ranglijst stonden. Ook een confrontatie tussen een vertrekkende en een komende trainer die beiden een enorme drive hebben om het seizoen met het huidige team goed af te sluiten.

Een vrijwel volledige fitte en schorsingsvrije groep bij Koudekerk en daar tegenover een door blessures geteisterde groep die ook nog een keer de geschorste Killian Bouwhuis aan de kant hadden staan. Het siert trainer Sander van Dijk dat hij niet rept over de gemiste spelers maar zich richt op de wel aanwezige spelers maar het is wel een gegeven dat deze spelers gemist werden bij de Veners.

De eerste fase van de wedstrijd was voor de gasten uit Koudekerk die een paar uitstekende mogelijkheden op de voorsprong lieten liggen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de mannen van de trots van de polder beter in de wedstrijd en waren er kansen over en weer. Na voorbereidend werk van Jari Meertens slalomde Sem van Aalst op zijn onnavolgbare wijze door de achterhoede van Aarlanderveen en schoof hij koelbloedig de bal langs doelman Maico du Chatinier, 0-1.

Aarlanderveen herpakte zich en kwam niet heel lang daarna langszij via een bekeken schuiver van Alessio van der Straaten vanuit een lange bal van de voet van Thom Nouwens. Hierbij zag de organisatie bij Koudekerk er niet goed uit. Deze terechte weerspiegeling van de eerste helft was ook de ruststand.

Na een vriendelijke ontvangst en een lekker bakkie koffie in de bestuurskamer van Aarlanderveen kon uw verslaggever zich weer naar de rand van het veld begeven voor de tweede helft. Het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Manon Plandsoen hing bij wijze van spreken nog in de lucht of Van Aalst draaide vanaf rechts naar binnen en liet een schot van zijn befaamde linker vertrekken. Een beetje gedragen door de stevige wind plofte de bal zo in de bovenhoek achter de zich vergeefs strekkende Du Chatinier.

Deze schitterende 1-2 bleek achteraf een beetje het breekpunt van de wedstrijd. Daar waar de mannen van trainer Jarno Verweij zelfvertrouwen haalden uit het doelpunt en steeds meer de touwtjes in handen namen, zag je het tegenovergestelde bij Aarlanderveen gebeuren. Op een gevaarlijke situatie bij een corner na konden de gastheren nauwelijks meer iets afdwingen, terwijl Koudekerk heel vlot uitliep naar 1-4 middels doelpunten van Kenan Cetinkaya en Youri Looyestijn, die vanuit een lopende actie werden weggestoken en oog in oog met Du Chatinier niet faalden. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen maar het Koudekerkse vizier stond niet altijd op scherp.

De 2-4 van opnieuw Van Der Straaten was slechts een doekje voor het bloeden.
Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende Koudekerkse overwinning en smaakte het biertje voor de koploper extra lekker toen de uitslagen op de andere velden bekend werden. Trainer Van Dijk uitte na afloop natuurlijk zijn teleurstelling na een nieuwe nederlaag maar bleef voor zijn manschappen staan zoals het hoort.

Het worden nog spannende weken in de 3e klasse A. Tot slot was het nog opvallend hoe rustig de heren voetballers waren t.o.v de scheidsrechter, weinig beslissingen werden gevolgd door een verbale discussie. Nu waren de meeste beslissingen van Plandsoen ook correct maar dat weerhoudt de heren in het veld normaliter niet van het uiten van hun mening. Dat bleef nu achterwege of wellicht was het de harde wind dat het commentaar de oren van uw verslaggever niet heeft bereikt.

Opstelling Aarlanderveen: Aronius; Oudijk, S. Van der Pijl (Lamberts); Grimmelius; Van der Straaten; Nouwens; Bozkurt (Konijn); Nieumeijer (R. Van der Pijl); Lutjenhuis (Gruppen); Hamilton (Poelwijk); du Chatinier

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; Roosenbrand; Van Rijswijk; Schmand; Van den Berg (Bennis); Looyestijn (O. Bakker); Van Aalst (Bons); Van der Zwet (De Boer); Meertens; Cetinkaya (De Groot); W. Bakker.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read