zaterdag, juli 20, 2024
HomeDerde klasseTAVVKrakerrr van de Week: Altior- TAVV

Krakerrr van de Week: Altior- TAVV

-

Waar twee clubs ook staan op de ranglijst, een derby in de stad of dorp heeft altijd iets extra’s. Of het nu in Zoeterwoude, Hazerswoude, Katwijk, Leiden of waar dan ook plaats vindt. In Langeraar en Ter Aar weet men het echter zeker: Altior versus TAVV is de allerleukste derby en burentwist. Daar gaat LAV niet over, maar de keuze viel wel op dit duel komend weekend middels de Krakerrr van de Week. We spraken Nick Straver van TAVV en lieten Altior ook niet onbelicht uiteraard. En wie weet voor de nabije toekomst…

In het kader van het 75-jarige bestaan was het afgelopen zaterdag een dolle boel op het complex van TAVV. Straver hierover: ,,Een geweldige dag waar alle aanwezigen veel plezier aan hebben beleefd. Over de dag verspreid kwamen er tal van teams van TAVV en Altior tegenover elkaar uit als kloppend hart van het bestaan van de blauwwitten. Nee, de hoofdmachten kwamen niet in actie want we spelen immers zaterdag al tegen elkaar. Dat moet het klapstuk worden, zeg maar. Na de wedstrijden barstte er een feest los en werd er een succesvolle veiling gehouden. Zelf heb ik met andere spelers en trainer Ludo Pistorius nog bardienst gedraaid. Leuk om ook eens aan die kant van de bar te staan. Het was hard werken, maar wat een heerlijke avond. Overigens organiseert TAVV de laatste jaren heel veel en hulde in die zin voor de commissies op de club. Het werd een dag om in te lijsten.”

De derby van zaterdag is de tweede dit seizoen. In de heenwedstrijd scoorden beide ploegen een doelpunt in het eerste kwartier en daar bleef het bij. ,,De 1-1 was wel terecht te noemen. Het was zeker geen hoogstaande pot, maar de sfeer en spanning deden hun werk die middag. Uiteraard stond er in die pot al extra druk op en dat zal in Langeraar niet anders zijn. Daarbij komt natuurlijk dat we de beslissende maanden in gaan en voor beide teams is de wedstrijd van nog groter belang. Wij staan nu op een veilige plek en die willen we uiteraard handhaven. Altior heeft acht punten minder en voor hen is de pot zo niet nog belangrijker. Bij verlies van ons zullen we echter helemaal moeten gaan oppassen en dus mag de importantie van deze kraker duidelijk zijn.”

De zogeheten kenners hadden aan het begin van de competitie niet zoveel verwachtingen van TAVV na toch wel te hebben ingeleverd in de selectie. Pistorius zag zijn ploeg evenwel prima starten met winst op Aarlanderveen, Koudekerk en Zevenhoven. ,,We hadden in die fase ook wel wat geluk, maar het gaf wel vertrouwen. Ik denk dat we het vervolgens best aardig hebben gedaan en geruime tijd stonden we in of in de buurt van de top vijf. Daar hadden we nog kunnen staan, maar helaas hebben we mindere beurten afgeleverd tegen DoCoS en Lugdunum. Daardoor zijn we wat afgezakt en dat maakt dat we nu in mijn ogen onszelf enigszins in de problemen hebben gebracht. Ik geloof er echter niet in dat TAVV verder afzakt. Wij gokken op een positie tussen plaats vijf en negen en dan hebben we het gewoon goed gedaan. De derde klasse past bij ons momenteel.”

Straver pikte tot nu toe twee goals mee, maar komt in algemene zin vooral sterk voor de dag dit seizoen. Vooralsnog is de middenvelder zelfs leider in het Plutosport LAV Spelersklassement. ,,Ik draai een aardig seizoen, maar volgens mij ging het nog beter toen we nog meedraaiden in de top van de tweede klasse. Dat was mijn beste tijd, maar de ervaring die ik heb opgebouwd komt de ploeg natuurlijk wel van pas. De waardering voor mijn spel is in elk geval leuk en ik hoop dat ik waardevol kan blijven in het restant van de competitie.”

Altior speelde geruime tijd in de vierde klasse op zondag, maar in de seizoenen ’16-’17 en ’17-’18 kon het niet op bij de oranjezwarten. Na promotie volgde de titel en ‘opeens’ stonden de Langeraarders in de tweede klasse. Het seizoen ’22-’23 verliep minder florissant en vanaf dat moment werd er overgestapt naar de zaterdag derde klasse. Dit seizoen piept en kraakt het, maar het sein veilig kan zeker nog wel gegeven worden wanneer er een eindsprint in zit. ,,Ik denk dat TAVV net iets meer in huis heeft gezien de ranglijst, maar het zal zeker een zware pot worden voor ons. Altior heeft weldegelijk individuele kwaliteiten en de Van der Weijdens (Ed en Tom) hebben hun waarde ook dit seizoen bewezen. Die gasten moet je zaterdag weinig ruimte geven, want anders hebben we een probleem.”

De spreker weet niet of er ludieke acties klaar staan. ,,Ik heb daar bij TAVV nog niet over gehoord en vanaf Altior zijde weet ik dat ook niet. Ik ben daar zelf ook niet zo mee bezig, maar ik verwacht dat het wel druk zal worden zaterdag gezien het te verwachten weer. Natuurlijk ga ik genieten van de sfeer en eventuele acties, maar het gaat mij vanzelfsprekend vooral om de drie punten. Ik raad iedereen aan erbij te zijn, hoewel er veel mensen ongetwijfeld op zoek gaan naar een terrasje.”

Straver is nog niet echt bezig geweest met het resterende programma, maar heeft in elk geval als doel gesteld om zo snel mogelijk zorgeloos te willen ballen. ,,In die zin zou winst veel lucht geven en we gaan ervoor om met winst huiswaarts te keren. Over de titel? Ik denk dat Koudekerk prima kansen heeft. Een uitstekende ploeg die veel wedstrijden makkelijk wint en eenvoudig scoort. Ik gun het ze ook wel, want niet lang geleden speelden zij nog in de vierde klasse.”

Resterende programma

13/4: RKDES- Altior, TAVV- RVC’33

20/4: ASC- TAVV, Altior- Zwammerdam

4/5: DoCoS- Altior, TAVV- BSC’68

11/5: Altior- Aarlanderveen, TAVV- RKDES

18/5: Zwammerdam- TAVV, Koudekerk- Altior

25/5: TAVV- DoCoS, Altior- Zevenhoven

V.w.b. affiches en meer, zie: https://matchdaydesign.nl/

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read