donderdag, juli 18, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum ontwaakt uit winterslaap, 1-0 winst op TAVV

Lugdunum ontwaakt uit winterslaap, 1-0 winst op TAVV

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het is tot op heden nog niet het jaar van Lugdunum geweest, zes nederlagen en het recente overlijden van de zeer gewaardeerde Dick Bakker deden het groenwitte gevoel geen goed. Het is zeker niet zo dat de Leidenaars kansloos verliezen en zij er met grote cijfers afgaan. Uw verslaggever is op onderzoek uit geweest en misschien wat ver gezocht, maar het zou mogelijk in de geuzennaam van de club kunnen zitten, die zoals bijna iedereen wel weet de “De kikkers” is. Dit dier houdt namelijk een winterslaap en dat kan enkele dagen, enkele weken en soms zelfs tot 8 maanden duren! Na de overwinning van vandaag behoord dit doemscenario gelukkig tot het verleden. De club uit Ter Aar heeft deze zorgen niet en doet lekker mee in de subtop van de derde klasse, zelfs na de niet verwachte nederlaag deze middag (1-0).

Het zelfvertrouwen van de thuisclub was door de nederlagen ogenschijnlijk niet aangetast, want al na één minuut moest invaller keeper Rick Zweers de bal uit de bovenhoek tikken na een schot van Adam Drame. Even later werd een treffer van Eric van der Hout wegens vermeend buitenspel afgekeurd na een uitgespeelde aanval. Daarna brak er een periode aan waarin de Leidenaars het meest aanspraak konden maken op de openingstreffer, eerst schoot Anton van Efferink na een fraaie aanval net naast. De tot spits omgeturnde Tom Dijkhuizen dwong Zweers wederom tot een redding na een afstandsschot.

De Ter Aarders lieten daarna zien dat zij niet voor niets in de subtop stonden en na een half uur kregen zij een corner die van de lijn werd gehaald. Even later brak Van der Hout op rechts door, maar zijn harde voorzet werd door iedereen gemist. De in het wit gestoken thuisclub richtte zich voor rust nog eenmaal op en Drame kon na een prima individuele actie ternauwernood gestopt worden, Ozan Isitir kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en dwong de keeper weer tot een redding op een meter of drie van het doel.

De elf van trainer Ludo Pistorius schoten na de pauze uit de startblokken en de lat voorkwam de 0-1 na een kopbal. In de vijftigste minuut was het Isitir die de 1-0 binnen tikte. ,,Het was eerst Tom die een voorzet tegen de paal kopte en daarna kreeg ik de bal van hem en kon ik deze onder de keeper door in het doel schieten. Ik heb altijd in de punt gespeeld en dit was ook een typische spitsengoal, toch speel ik met plezier vanaf het middenveld en vanuit die positie kom ik ook aan mijn kansen. Dit was mijn vijfde doelpunt en dat is niet het aantal wat ik haalde toen we nog in de tweede klasse speelden. Ik was toen nog spits en we hadden meer kwaliteit in de ploeg. Toen kwam ik nog wel tot 20 doelpunten. Toch zou ik het spelletje voor geen goud willen missen en hoop ik die jonge gasten nog wel het een en ander te kunnen bijbrengen, vooral de echte wil om te winnen.”

Vervolgend: ,,Ik kijk niet naar de derde periode, ik weet nog wel dat we tijdens ons tweedeklasserschap de eerste periode wonnen en al dachten aan de eerste klasse, maar het resultaat was aan het einde van het seizoen dat we degradeerden. Wij moeten van deze overwinning genieten en gewoon van wedstrijd tot wedstrijd leven.”

TAVV zette aan en Mike Keijzer kwam in kansrijke positie niet verder dan een slap schot. De ruimtes werden groter en Van Efferink leverde een vlammend schot af, maar wederom was het Zweers die de bal net over tikte. ,,Buiten het feit dat we verloren hebben ben ik wel tevreden met mijn prestatie, ik had een paar belangrijke reddingen en ook mijn lengte (1,90) kwam goed van pas bij hoge ballen. Ik speel normaal in het tweede en heb geen idee hoe lang ik mag blijven staan. Ik zit altijd op de bank en als de trainer mij nodig heeft, dan sta ik er. Dit was wel een van onze mindere wedstrijden, al hadden we van tevoren ook wel een moeilijke wedstrijd verwacht. We moeten zelf in de spiegel kijken, al had ik wel het idee dat er een paar dubieuze buitenspelsituatie waren die afgefloten werden en er was ook nog een penalty situatie, die volgens een paar tegenstanders best op de stip had gekund. Na de 1-0 kwamen we eigenlijk niet verder dan een paar afstandsschoten die hoog over gingen. We moeten ons snel weer herpakken en voorkomen dat we nog naar beneden moeten gaan kijken.”

De kikkers deden daarna te weinig met de ontstane ruimte, maar de blijdschap na de driepunter was er niet minder om. De ploeg uit de Kikkerpolder gaat volgende week naar Kudelstaart om het op te nemen tegen RKDES en hopelijk weer op weg naar de volgende driepunter om verder op te rukken. Voorlopig is de stand op de ranglijst nog zeer zorgwekkend. TAVV gaat thuis spelen tegen directe concurrent ESTO voor wie weet een plek in de nacompetitie voor promotie.

Lugdunum-TAVV 1-0 (0-0). 50. Isitir 1-0. Scheidsrechter: Van Vugt.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, Gumus, Isitir, Niersman, Drame, Dijkhuizen, Thong, Van Efferink.

Basisopstelling TAVV: Zweers, El Mariami, Verwoerd, Van Broekhoven, Straver, Keijzer, Van Wijk, Ouwerkerk, Vogel, Bakker, Van der Hout.

Must Read