donderdag, juli 25, 2024
HomeVV ZwammerdamInterviews VV ZwammerdamMorris van Vliet: ,,We missen Vrouwe Fortuna bij Zwammerdam"

Morris van Vliet: ,,We missen Vrouwe Fortuna bij Zwammerdam”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Ook de derde wedstrijd in 2024 heeft Zwammerdam geen punten opgeleverd. Na eerdere nipte nederlagen tegen TAVV en BSC’68 kon nu RKDES lachend van het veld stappen: 0-2. Middenvelder Morris van Vliet noemde de nederlaag ‘onnodig’ en dat woord moet dit seizoen wat hem betreft te vaak worden gebruikt.

,,Het zit ons dit seizoen gewoonweg niet mee. We zijn vaak minimaal gelijkwaardig en toch staan we niet zelden met legen handen. We spelen genoeg kansen bij elkaar en daar mankeert het niet aan. Helaas hebben we dikwijls pech in de afronding. Bij een tegenstander vliegen de ballen er wel net in, zo ook nu tegen RKDES. Zij kwamen na een uur of zo op 0-1 door een poging die onderweg via via uiteindelijk een doelpunt opleverde. Bij de tweede treffer, na een minuut of tachtig, zat er weer het nodige geluk bij. Vrouwe Fortuna lijkt met andere teams mee te reizen, maar het wordt tijd dat ze vanaf nu ook Zwammerdam een keer een zetje geeft.”

Van Vliet vervolgt: ,,We trainen veel op afronden, want dat moet beter. Je moet je natuurlijk zorgen maken wanneer je weinig creëert, maar dat is bij ons niet aan de orde. Natuurlijk zijn er wedstrijden geweest dat we de trekker wel overhaalden en dat waren ook zeker geen gestolen overwinningen. We zijn niet ontevreden over het verloop van de competitie als nieuwkomer zijnde, maar ik meen dat we hoger hadden kunnen staan. Overigens is er zeker geen reden voor paniek. We staan nog op een veilige plek en weten wat we kunnen. Dat neemt niet weg dat de herstart nog niet erg succesvol is geweest wanneer je sec naar de resultaten kijkt. Ik moet ook zeggen dat we bepaald niet compleet waren. Diverse basisspelers planden een uitje omdat we eigenlijk niet zouden spelen. Maar goed, daar hoeven we ons niet achter te verschuilen gezien het wedstrijdbeeld. RKDES won en staat een aantal plaatsen hoger, maar was niet beter dan ons team. Wanneer we weer wat meer gaan scoren, komen de punten er echt wel bij. En als die dame waar ik het over had ook ons eens tegemoet komt dan zie ik het helemaal zitten.”

Zwammerdam- RKDES 0-2 (0-0).

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Van Asselt, Van Dorp, Veerman, Vink, Van de Nieuwendijk, Boot, Van Vliet, Woudenberg, De Groot, Bons.

Zie hier nog een extra verslag van de hand van Jaap Peters (ook verantwoordelijk voor de foto’s) van Zwammerdam:

Het was een inhaal-zaterdag en daar hadden we niet op gerekend. Een paar weken geleden was er wegens sneeuw en ijs zelfs het kunstgrasveld afgekeurd en die wedstrijd tegen RKDES werd verplaats naar de zaterdag voor carnaval. Maar ja, samen met de geblesseerde, de geschorste en de wintersporters was dat een aderlating van zes spelers. Dat werd opgevangen met jonge jongens uit het 2e (Derek, Lars, Pieter en Rik) en twee routiniers uit het 3e (Chris en Maarten  – clubheld en inmiddels 39 jaar jong – van Riessen).

Dat ging ruim een uur lang meer dan prima, … er was nauwelijks verschil met het 1ste van de afgelopen weken. Goed spel en ook nu werd veelvuldig over de flanken gespeeld en het spel werd prima zo maar van de ene kant van het veld naar de andere kant verplaatst. Top, een genot om naar te kijken. Na ruim een kwartier een mooie voorzet van Koen Woudenberg, maar zo hard ingeschoten dat spits Jordi de Groot er net niet bij kon, 3 minuten laten krijgt centrale verdediger Mark Veerman de bal op twee meter schuin voor de doelman van RKDES niet onder controle en die hobbelt net naast, in de 23ste minuut kwam Bryan van den Nieuwendijk in een ideale schietpositie in het strafschopgebied, maar timed niet goed, in de 37ste minuut krijgt Derek Boot twee kansen achter elkaar, maar helaas! En vlak voor rust schiet linksbuiten Justin Bons een directe vrije schop op de rand van het strafschop gebied net over de lat. Met de rust was 3-1 een goede afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen. Opmerkelijk.
.
In het eerste kwartier van de tweede helft hadden zowel Justin als Koen Woudenberg een goede kans, .. maar de doelman van RKDES pareerde tot twee keer toe prima. En toen kwam het laatste half uur wat begon met een klutsbal die via via in ons net verdween (0-1). Daarna werd het pompen of verzuipen. Het werd ondanks de inzet van Lars, Maarten, Pieter en Rik geen 1-1, maar RKDES liep plompverloren 10 minuten voor tijd naar 0-2. Tot de laatste seconde van de blessuretijd was er kans op een eervolle tegentreffer, maar het gebeurde domweg niet. Terecht? Dit is de derde achtereenvolgende wedstrijd die we verliezen (2-1, 2-1 en 0-2) met goed veldspel, maar we weten dat overwicht niet uit te drukken in goals en dan roepen we het noodlot kennelijk over ons zelf af. Blijven drukken en dan door slimme counters tegen een nederlaag aanlopen. Wel een wedstrijd zonder kaarten en dat is prima als het op het scherpst van de snede gaat. Scheidsrechter Bosschieter had desondanks voldoende grip op ‘de strijd’. 

Formeel was deze inhaalzaterdag de 12e ronde van de competitie en Damme (nr. 8) verliest van RKDES (nr. 5), ASC (nr.9) verliest van Aarlanderveen (nr. 2), RVC’33 (nr. 10) verliest van Koudekerk (nr. 1), Altior (nr. 11) hielt Zevenhoven op zijn plek (nr. 14) en Lugdunum nr. 13 had al eerder verloren van BSC’68 en Docos (nr. 12) had al eerder gewonnen van TAVV (nr. 6). Per saldo lijkt er een serieus gaatje te ontstaan tussen het linker- en rechterrijtje. Zaterdag 24 februari (over twee weken) is de volgende competitieronde (de 15e): Wij spelen als nummer 8 thuis aan de Spoorlaan tegen DoCos (de nummer 12). Onze missie is volstrekt helder!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read