woensdag, juli 17, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkSem van Aalst (Koudekerk) : ,,Ik schrok nog van onze eerste resultaten”

Sem van Aalst (Koudekerk) : ,,Ik schrok nog van onze eerste resultaten”

-

Vandaag leverde LAV weer een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waar de aandacht uit ging naar een speler uit de regio. Dit keer kwam Sem van Aalst aan het woord namens Koudekerk. Voor wie het nog niet kon lezen, maar wel geïnteresseerd is hierbij het artikel.

Het komt niet heel vaak voor in onze regio dat een club twee keer promoveert in drie jaar tijd. Voor Koudekerk is dat ook nog niet aan de orde, maar vooralsnog is de ex- vierdeklasser wel de lijstaanvoerder in de derde klasse A en lonkt in elk geval een periodetitel. Opvallend is dat de ploeg van Jarno Verweij de eerste twee wedstrijden verloor, maar daarna werden tweeëndertig punten in dertien wedstrijden in de wacht gesleept. Sem van Aalst (21) is een belangrijke speler in het geheel. ,,Een speler in vorm die de ploeg al weken op sleeptouw neemt”, aldus de succesvolle trainer Jarno Verweij.

,,Vorig seizoen miste ik de nodige wedstrijden door blessures en aan het begin van dit seizoen was ik ook nog niet topfit. Gaandeweg werd ik fitter, maar het kan nog steeds beter. Nu heb ik wel alles gespeeld en op een zeker moment kom je in een ritme en dat heeft gemaakt dat ik waardevoller voor de ploeg kan zijn. Of dat nu is als middenvelder, ik speel het liefst op ‘10’, hangende buitenspeler of spits. Wel kan mijn scorend vermogen omhoog. De teller staat nu op vier goals en dat is te laag.”

Komende zaterdag komt RKDES op bezoek en bij winst en andere gunstige uitslagen kan de nacompetitie al veilig worden gesteld. ,,Een lastige tegenstander, dat bleek al in het eerste duel. Dat was de eerste wedstrijd die we dit seizoen wonnen en dat was wel een kantelmoment. Wanneer je na drie potten op nul punten had gestaan, had dat wel iets gedaan met de groep. Na die overwinning ging het steeds beter lopen en ondertussen zijn we voor alle tegenstanders een vervelende tegenstander met veel individuele kwaliteiten. Daarnaast staan we bijna altijd op als team. Dat lukte zaterdag tegen TAVV ook weer. We kwamen ongelukkig snel achter, maar uiteindelijk wonnen we denk ik wel verdiend. Dat betekende ook meteen revanche voor de eerder verloren ontmoeting waarin we twee rode kaarten incasseerden.”

Van Aalst speelde weer sterk, maar de ex-speler van Alphense Boys, VVC en ADO Den Haag (1 seizoen), die wel ooit startte aan de Gruttolaan, noemt graag een andere speler. ,,Ricardo van Rijswijk maakte een fabelachtig doelpunt. Eerst een ‘Zidane pirouette’ en daarna schoot hij de bal van grote afstand over de keeper. Nee, dat noemen we inmiddels geen toeval meer.

Hij deed dat eerder al tegen Docos dit seizoen en ook daarvoor meerdere keren. Hij lijkt er patent op te hebben dus tegenwoordig moedigen we hem aan om het te blijven proberen. Fijn om zo’n speler aan boord te hebben. Sowieso denk ik dat we echt een prima groep hebben staan met een trainer die ons beter maakt. Ik snap dat hij zijn kans wil pakken om hogerop te komen (volgend seizoen assistent-trainer bij divisionist Kon. HFC, HK).”

Niemand bij Koudekerk spreekt over een kampioenschap. ,,We zijn pas net over de helft en in deze klasse moet je elke week flink aan de bak. Wat dat betreft schrok ik best wel toen we de eerste twee wedstrijden verloren. Deze competitie is sterker dan vorig seizoen. Toen waren er nog zwakke broeders in deze klasse, maar dat is nu absoluut niet het geval. Ik durf wel uit te spreken dat we uiteindelijk in de top vijf moeten kunnen eindigen. Als je na vijftien duels bovenaan staat dan zegt dat wel wat voor mij. Mochten we daaronder eindigen dan valt het alsnog tegen. Eind  maart weten we denkelijk wel meer wat er in kan zitten voor ons. We hebben dan een pittig rijtje achter de rug. Voor mij staat het vrijwel vast dat ik hier volgend jaar nog speel. De tweede klasse zou een geweldige uitdaging zijn. Verder houd ik opties open voor de toekomst. Voor nu is het prima zo voor mij. Een mooie club om voor te spelen, een leuke opleiding Mediavormgeving in Rotterdam en een baantje in de thuiszorg op vaste adressen. Dat alles geeft me veel voldoening en het kan nóg mooier worden.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read