zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTandeloos Lugdunum niet in staat om Koudekerk te bijten

Tandeloos Lugdunum niet in staat om Koudekerk te bijten

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het is altijd weer thuiskomen op sportpark de Kikkerpolder bij Lugdunum. Zoals bekend heeft uw verslaggever zijn mooiste voetbaljaren (inclusief trainerschap) beleefd bij Lugdunum. Als je dan als verslaggever van LAV naar een wedstrijd mag tussen twee ploegen die je na aan het hart liggen, is dat een recept voor een leuke zaterdagmiddag.

Het zat Lugdunum niet mee dat al vroeg in de wedstrijd de snelle Jayden Bergwijn het veld geblesseerd moest verlaten. En als dan ook nog eens Mitchell Bons op prachtige wijze de 0-1 achter doelman Michael Verhoef weet te brengen dan kan je niet spreken van een “voortvarende start” van de Kikkers.  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bezoekers uit Koudekerk van meet af aan de touwtjes in handen hadden en die eigenlijk niet meer uit handen gaven hoe de Leidenaars het ook probeerden.

Koudekerk kon van meet af aan goed de druk op de ketel houden bij de opbouw van Lugdunum en was daarnaast ook nog eens zeer comfortabel aan de bal. Dat maakte ook dat de spelers van Lugdunum te vaak in grote ruimtes kwamen te spelen en geen druk op de bal konden krijgen.

Koudekerk kon niet beschikken over Sander Schmand en Youri Looyestijn, waardoor Stan van Veen en Kenan Centinkaya op het middenveld stonden en Jari Meertens door trainer Jarno Verweij in de spits was geposteerd. Dit keer dus geen echt aanspeelpunt maar een spits met heel veel beweging en loopacties in de diepte. Uiteindelijk kreeg Lugdunum daar geen vat op en hing de 0-2 eerder in de lucht dan de 1-1.

Die 0-2 kwam er dan ook. Een goede actie van Sem van Aalst op de rechterflank, draaide goed open en liet de bal van zijn fluwelen linkervoet vertrekken. Mitchell Bons kon koppend Meertens bereiken, die rustig kon terugleggen op de instormende Daan van der Zwet. Op diens schot van net buiten de “zestien” had Verhoef geen antwoord.

Met deze stand werd de rust bereikt omdat Koudekerk niet in staat bleek om er nog eentje bij te prikken en Lugdunum nauwelijks in de buurt van goalie Roy Dorrepaal kon komen. In de onderbreking werd uw verslaggever goed verzorgd in de uiterst gezellige businessruimte en kon de kou een beetje verdreven worden door de thee/koffie en gesprekken met oude bekenden. Zou de thee de Lugdunummers inspireren tot een andere dadendrang?

Na het eerste signaal van de goed fluitende Arnoud Stolwijk gingen de spelers van Lugdunum onder aanvoering van Brian Thong direct van acquit om nog iets van de wedstrijd te maken. Maar ondanks die inspanning, konden ze de wedstrijd niet echt naar zich toe trekken.

Sterker nog, alle goede bedoelingen ten spijt, de zo gewenste aansluitingstreffer bleef uit, het doelpunt viel tot teleurstelling van de Leidenaren aan de andere kant. Van Aalst zette zelf een goede aanval op en wist die na combinaties met wederom Bons en Meertens uiteindelijk om te zetten in de 0-3 waardoor Koudekerk definitief in een veilige haven kwam. Vervolgens werden door de beide trainers de nodige wissels gepleegd zonder dat daarmee de verhoudingen op het veld veranderden.

Sterker nog, invaller Kevin Vonk had met een goede individuele actie een groot aandeel in de vierde goal en daarmee ook de tweede goal van Van Aalst, 0-4. Vlak voor het eindsignaal wist Tom Dijkhuizen de stand iets dragelijker te maken door de 1-4 achter Dorrepaal te kogelen. Daarmee eindigde deze wedstrijd en is het voor beide ploegen zaak om volgende week met een goed resultaat de winterstop in te gaan.

Zie hier de foto’s met dank aan Koudekerk: https://vvkoudekerk.smugmug.com/2023-2024/20231202-Lugdunum-1-Koudekerk-1/

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read