donderdag, juli 25, 2024
HomeDerde klasseTAVVTAVV voorbij aan 'buurman' SV Aarlanderveen

TAVV voorbij aan ‘buurman’ SV Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Er zijn wedstrijden bij die vrolijke gezichten opleveren na een overwinning. Dat is nog meer het geval als een driepunter kan worden bereikt tegen een buurman, in een derby of tegen een ploeg waarvan je per se niet wilt verliezen. TAVV bleef dit keer aan de goede kant van de score en pakte dus de eerste drie punten na de terugval naar de derde klasse. SV Aarlanderveen kende zo met een 2-1 nederlaag een valse start. De beelden van deze wedstrijd volgen later, maar nu alvast een korte terugblik met de trainers.

Ludo Pistorius: ,,We hadden een goed strijdplan om tot een resultaat te komen. Dan moet je enkel in de praktijk ondervinden of zo’n plan slaagt en achteraf kan ik daar volmondig ‘ja’ op zeggen. Een groot compliment voor mijn ploeg. SV Aarlanderveen eindigt al jaren hoog in de derde klasse en heeft een aantal meer dan modale spelers rondlopen, die ook hoger hebben gespeeld. Wanneer je dan zo voor de dag komt, kan je als trainer enkel maar blij en tevreden zijn. Ik denk dat de winstpartij ons ook toe kwam. Ook op een goed moment, want tot nu toe liep het niet altijd op rolletjes.”

Collega Sander van Dijk: ,,Natuurlijk hadden we ons meer voorgesteld bij de seizoensopening. Ik ben van mening dat we onder ons niveau hebben gespeeld. TAVV hield het klein en compact en dat deden zij goed. Mijn ploeg had daar moeite mee. Sommige van mijn spelers zijn gebaat bij ruimte om lekker te kunnen ballen. Ons tempo was te laag en we hebben te weinig de flanken benut. Een gelijkspel was meer terecht geweest, maar soms krijg je te weinig en soms teveel. Al met al leverde het lichte frustratie op en een rode kaart voor Thom Nouwens. Ik zag daar overigens meer geel in. Thom is juist een relaxte speler. Het is jammer, maar we moeten er ook weer niet te zwaar aan tillen. Het is 1 van de 26 duels.”

Eric van der Hout (foto) was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Ter Aarders. Nouwens had tussendoor vanaf de stip gelijk gemaakt. SV Aarlanderveen speelt komend weekend thuis tegen RKDES en TAVV gaat op bezoek bij Koudekerk.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read