donderdag, juli 25, 2024
HomeDerde klasseTAVVTwee kansen voor TAVV om tweedeklasser te worden

Twee kansen voor TAVV om tweedeklasser te worden

-

Aanstaande zaterdag zal het ongetwijfeld een drukte van belang zijn op het complex van Alphia in Alphen aan den Rijn. Dan staat namelijk de finale gepland voor een ticket naar de tweede klasse. FC Oudewater en TAVV overleefden de eerste twee speelronden en komen elkaar voor de derde keer dit seizoen tegen.

De ploeg van Alex Redel moest de wonden likken na het mislopen van de titel. Aanvankelijk leek de FC al een ticket te kunnen boeken voor de tweede klasse, maar een ruime voorsprong werd verspeeld op de ranglijst. De klad kwam er in omdat er gedurende een fase diverse spelers uit de as aan de kant moesten blijven vanwege blessures. Alphia kon uiteindelijk profiteren en de ploeg van Marcel Vondeling is nu uitgerekend de gastheer voor dit topduel.

FC Oudewater versloeg in de eerste ronde Verburch (4-2) en kwam doordeweeks bovendrijven tegen Soccer Boys. De Bleiswijkers namen een 0-2 voorsprong, maar daarna toonden de mannen van Redel karakter en werd het nog 3-2. Daardoor is Soccer Boys gedegradeerd naar de derde klasse. TAVV won eerder na een gedenkwaardig duel van SC Monster en afgelopen dinsdag werd DWO geklopt. De Zoetermeerders waren aanvankelijk beter, maar TAVV kwam wel op voorsprong vanaf de stip. Even later was het gelijk, ook al door een benutte strafschop. In de slotfase had Eric van der Hout een heerlijke actie in huis en zijn inzet verdween in de bovenhoek.

Eerdere duels tussen deze kemphanen eindigden in Ter Aar in een gelijkspel (2-2), terwijl de terugwedstrijd werd gewonnen door de brigade van Dennis Tijssen. De ploegen lijken elkaar weinig te ontlopen, maar het is vooral de vraag wie er het beste bestand zal zijn tegen de hitte en welk team er nog de fitheid heeft na dit slopende seizoen om de andere ploeg te kraken. De verliezer heeft komende dinsdag alsnog een herkansing en wel tegen de verliezer van het treffen tussen Zuidland en Roozenburg.

Uiteraard is LAV er zaterdag bij en ons verslag en de interviews zullen zo spoedig mogelijk daarna worden geplaatst.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read