zaterdag, juli 20, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkVerslag trainingskamp Koudekerk in Düsseldorf

Verslag trainingskamp Koudekerk in Düsseldorf

-

Dit jaar slaat de selectie van vv Kouderkerk hun kamp op in Düsseldorf. Er was weer een mooi programma in elkaar gezet door de staf in samenwerking met Trainingskampen.nl.
Iedereen vertrok vrijdagochtend de 12e januari op tijd vanuit Koudekerk om rond 10.30 uur in het hotel te Düsseldorf te arriveren.

Na het inchecken in het NH-hotel en de lunch vertrok de groep op de fiets naar de training. Daar aangekomen konden de mannen aan de bak onder de bezielende leiding van Jarno Verweij, Dennis Bos, Mitchell Rosdorff, Daniel Wildschut en Rob Platteel/Tony van Ooij (met de keepers). De overige stafleden konden zich laven aan een vuurkorf met brandend hout en een bak koffie. Er stond namelijk een klein koffietentje direct langs het veld. Niet verkeerd met deze koude omstandigheden.

Een leuk moment was de ontmoeting met oud-trainer Alex Redel die met FC Oudewater in Düsseldorf aanwezig was en precies voor ons trainde op het zelfde complex. Er werd een prima training afgeleverd door de mannen. Na de training werd de fiets gepakt en weer terug naar het hotel. Even snel de spullen naar binnen en vervolgens een fietstocht door de stad gemaakt onder leiding van gids Daniël Wildschut. Langs de diverse bezienswaardigheden waarbij ook duidelijk bleek dat de meeste Koudekerkers gezakt zijn voor hun fietsexamen. Man man man, elk stoplicht werd genegeerd waardoor uiteindelijk de groep uit elkaar viel. Maar door de moderne technologie kwam het toch weer goed.

Terug in het hotel was het tijd voor de warme douche en een lekker drankje.
Na het goed verzorgde diner was het tijd voor de quiz. Met sportvragen, algemene vragen, fysieke challenges en het geven van live commentaar bij wedstrijdbeelden werd het een hilarische avond.

Op zaterdag zaten de heren om 08.00 uur alweer aan het ontbijt. Daar waar oorspronkelijk een training op het programma stond werd dat omgezet in een wedstrijd tegen FC Aalsmeer. Onze trouwe trainingskamp-bezoekers Rik Winterink (tevens voorzitter van onze club en supporter), Ludo Goudkuil (scheidsrechter, supporter, sponsor) en Joris Zandbergen (supporter, sponsor) zaten in een ander hotel en legden een bandje tussen de beide trainers met een wedstrijd tot gevolg. In vier blokken van dertig minuten werd er tegen het eerste van de zondag en het tweede van de zaterdag gespeeld. Het werd een uiterst vermakelijk potje met een 2-1 winstpartij voor de manschappen van Koudekerk.

Terug in het hotel werd er geluncht en konden de mannen onder de douche. Daarna kon de middag en avond/nacht vrij ingevuld worden. Dan weten we het eindresultaat wel, de heren vertrokken naar de stad voor het nuttigen van een glaasje sinas en cola.
De staf heeft nog wat zaken met elkaar doorgenomen en toen ook met de eerder genoemde drie supporters vertrokken naar een typisch Duits Brauhaus in de Altstad. Het eigen gemaakte brouwsel smaakte de een nog beter dan de ander, gelukkig hadden ze ook appelsap. Na het Brauhaus vertrokken we per tram naar een heerlijk steakhouse om daarna af te sluiten in de Altstad. Nog even gekeken bij de gasten en inderdaad allemaal keurig aan de frisdrank, voorbeeldige schoonzonen.

De zondag stond in het teken van herstel, een sportactiviteit met voetvolley en gellybal.
Als afsluiting werd de wedstrijd Borussia Mönchengladbach- Stuttgart bezocht. De nummer 12 van de Bundesliga versloeg verrassend de nummer 3 met 3-1. Daarna werd de reis naar huis ingezet met winterse omstandigheden onderweg met sneeuwbuien en regen. Gelukkig is iedereen weer heelhuids thuis gekomen. Moe maar voldaan kijken we terug op een leuk trainingskamp waarbij we hopen dat het gaat resulteren in een goede tweede seizoenshelft.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read