zaterdag, juli 20, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing 3e klasse A, zaterdag 6 april

Voorbeschouwing 3e klasse A, zaterdag 6 april

-

Aanstaande zaterdag staat speelronde 20 op het programma in de derde klasse A en deze speelronde zal garant staan voor spektakel. Komt definitieve beslissing bovenin meer in de buurt? En wie wint de Krakerrr van de Week tussen Altior en TAVV? In deze voorbeschouwing gaan we vooruit blikken op deze belangrijke speelronde.

BSC ’68 – Koudekerk

We beginnen in Benthuizen waar koploper Koudekerk het opneemt tegen directe concurrent BSC ’68. Door de onverwachte verliespartij van BSC ’68 bij RVC’33 is het gat opgelopen tot vier punten. Bij winst kan Koudekerk de titel al bijna grijpen. Voor de mannen van trainer Jarno Verweij staat veel op het spel deze wedstrijd. Puntenverlies betekent ook dat RKDES weer dichterbij kan komen en nog een gooi zou kunnen doen naar het kampioenschap.

Voor Koudekerk lijkt er op papier niets aan de hand. In acht van de negen uitwedstrijden wisten de Koudekerkers te winnen en vooral defensief staat het goed bij de roodwitten. BSC’68 is evenwel op eigen bodem nog niet te kloppen geweest. Slechts twee keer werd een gelijkspel toegestaan. Met een periodetitel op zak is de ploeg van de vertrekkende trainer Verweij al zeker van nacompetitie, maar zal het pas genoegen nemen met een kampioenschap. In Benthuizen moet dan worden afgerekend met BSC ’68, iets wat Koudekerk in het najaar in de thuiswedstrijd al wist te doen (3-1 winst). Om 14.30 uur wordt deze topwedstrijd afgetrapt op Sportpark Ons Nieuwe Erf.

Zevenhoven – Aarlanderveen

Een aantal weken terug zag de wereld er nog zo anders uit voor Aarlanderveen. Tot begin maart deed de ploeg van trainer Sander van Dijk nog volop mee om het kampioenschap. Als het gezegde luidt ‘maart roert zijn staart’ dan heeft Aarlanderveen daar in ieder geval een flinke tik van die staart gekregen. Met vier nederlagen op rij zullen de groenhemden deze maand snel willen vergeten.

April, nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we dan maar zeggen. Lukt het Aarlanderveen om de serie nederlagen te doorbreken? Willen de groenhemden nog wat van het seizoen maken dan moet er in ieder geval weer eens gewonnen worden. Aarlanderveen staat nu op een zesde plek en het gat met de bovenste plekken is nu nog te overbruggen, maar dan mag er niets meer worden verspeeld.

Op papier is Zevenhoven dan de ideale tegenstander om een goed resultaat neer te zetten. Met ‘slechts’ elf punten staat Zevenhoven op een laatste plaats. De thuiswedstrijd tegen Zevenhoven biedt wat dat betreft ook voldoende aanknopingspunten want die werd vrij eenvoudig met 4-1 gewonnen. Op Sportpark Zevenhoven staan beide teams om 14.30 uur klaar om af te trappen en na kwart over vier weten we of Aarlanderveen de negatieve spiraal heeft kunnen doorbreken.

Soccer Boys – DoCoS

Aanstaande zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij Soccer Boys. Op papier een lastige uitwedstrijd voor de mannen van trainer Dennis Olman, ook omdat de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys kansloos met 1-5 werd verloren. Voor de roodwitten verloopt het seizoen 2023 – ’24 tot nu toe teleurstellend. De afgelopen wedstrijden heeft het Leidse team wel knappe gelijke spelen weten te behalen tegen koploper Koudekerk en Zwammerdam en dat moet wat vertrouwen geven. Tegen Zwammerdam was DoCoS dichtbij een winstpartij, maar moest in de slotfase toch de gelijkmaker toestaan.

Met nog zeven wedstrijden te spelen is het gat met de veilige negende plek nu negen punten. Een hele opgave om dit gat te overbruggen, maar niet onoverbrugbaar. DoCoS moet in ieder geval zelf winnen op Sportpark Merenveld en hopen dat regiogenoot ASC weet te winnen in Rijswijk. TAVV zou Altior moeten kloppen. Wanneer de ploeg uit Langeraar evenwel wint dan wordt het gat met de middenmoot kleiner.
RVC ’33 – ASC

Voor ASC kan het dit seizoen nog alle kanten op. De Oegstgeesters staan op een zevende plek met vier punten achterstand op de nummer vier ESTO. Een dergelijk gaatje van drie punten heeft ASC ook met de tegenstander van zaterdag, RVC ’33. De ploeg uit Reeuwijk staat op een tiende plek en daarmee is de bandbreedte voor ASC voor de korte termijn helder.

Dit betekent ook dat de ploeg van trainer Stefan Kraaijvanger moet winnen om en de aansluiting te houden en afstand te kunnen nemen van de ploegen net onder hen. In de thuiswedstrijd werd door de roodzwarten vrij eenvoudig met 3-1 afgerekend met de komende tegenstander. Van de laatste vier wedstrijden wisten de Oegstgeesters er drie te winnen en daarmee zitten zij in een prima flow. Dat geldt overigens ook voor tegenstander RVC ’33 dat vorige week nog knap won van ‘runner-up’ BSC ’68. Beide teams staan om 14.30 uur aan de aftrap op sportpark RVC ’33.

Lugdunum – Zwammerdam

Lugdunum neemt het op het eigen sportpark Kikkerpolder op tegen Zwammerdam. Afgelopen najaar was het verschil nog klein tussen beide teams (1-0 winst voor Zwammerdam), nu zijn de verschillen vooral op de ranglijst een stuk groter. Een wedstrijd tussen de nummer voorlaatst en de nummer acht op de ranglijst.

Voor Lugdunum wordt de situatie en het uitzicht op lijfsbehoud met de week lastiger en er moet dan ook gewonnen worden. De Leidenaren behoren tot de minst scorende ploegen van de competitie in tegenstelling tot tegenstander Zwammerdam. In de vorige speelronde kwam Lugdunum ook niet tot scoren en werd met 2-0 verloren bij RKDES.

Tegenstander Zwammerdam speelde in het Paasweekend de inhaalwedstrijd ternauwernood met 2-2 gelijk tegen DoCoS en daar hield trainer Erwin van der Zee gemengde gevoelens aan over. De resultaten zijn ook wat wisselend van de groenhemden. De week ervoor werd nog knap met 1-0 gewonnen van Soccer Boys en daarmee herstelde de ploeg zich van een nederlaag tegen koploper Koudekerk. Blijven de punten op de Kikkerpolder of gaan ze mee naar Zwammerdam? Zaterdag rondom kwart over vier weten we meer.

Overige wedstrijden: Altior- TAVV (separaat als Krakerrr van de Week), ESTO- RKDES.

Must Read