donderdag, juli 25, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 1 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 1 april

-

RKDES- FC Oegstgeest

Beide ploegen deden geruime tijd mee in de bovenste helft van de ranglijst en keken ook graag omhoog. Na 19 wedstrijden is dat niet meer reëel. Zowel de Kudelstaartse club als de manschappen van Thymen Kruider zijn in niemandsland beland en kunnen een topklassering vergeten. Het gaat er nu veel meer om het achterland niet dichterbij te laten komen. VVSB en Sporting Leiden hebben een achterstand van vijf punten op FC Oegstgeest en zes op RKDES. Nog niet direct gevaar, maar de resultaten zullen verbeterd moeten worden. Zo won de FC voor het laatst bij het zwakke AVV Alphen en daarna volgden drie nederlagen. Dat de fusieclub weldegelijk uit kan winnen, werd niet enkel bewezen tegen laagvlieger AVV. Drie keer daarvoor gingen de punten ook mee naar De Voscuyl. Wel moet gesteld worden dat winnen op sportcomplex Calslagen tot nu toe enkel weggelegd was voor SV Aarlanderveen.

Sporting Leiden- Stompwijk’92

Een strijd tussen de nummers tien en twaalf waarbij Sporting Leiden vijf punten voorsprong heeft. Een uiterst belangrijke wedstrijd dus want de ploeg van Huig Jan Heeringa zou bij winst waarschijnlijk niets meer te duchten hebben van de formatie van Erik van Manen. Valt het kwartje de andere kant op dan komen de Stompwijkers niet enkel tot op twee punten, maar dan dreigt ook acuut degradatiegevaar voor de Leidenaren. Van Nispen en AVV Alphen zijn wel zo ongeveer zeker van degradatie, maar de strijd om plek 12 is zeker nog niet gestreden. In de voorbije speelronde had Sporting weinig in te brengen bij SV Aarlanderveen, terwijl Stompwijk eenvoudig won bij AVV Alphen. In de eerste confrontatie zegevierden de Sleutelstad bewoners met 2-4. Later in de week volgt nog een interview met Jesper van Leeuwen, de doelman van de bezoekers zaterdag aan sportpark Morsch II.

Koudekerk- AVV Alphen

Koudekerk is nog altijd niet uitgeschakeld voor de prijzen. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots speelt altijd om te winnen en dat lukte al twaalf keer. Weliswaar werd er ook al zeven keer verloren, maar spelen op een gelijkspel levert maar een puntje op en dus schieten overwinningen meer op. Bij Koudekerk hoeft er niets, want het promoveerde zoals bekend uit de vierde klasse. Toch is er veel potentie en dat werd j.l. zaterdag nog maar eens bewezen toen DWO in Zoetermeer werd geklopt. Op speeldag 20 mag worden verwacht dat de roodbroeken weer een winstpartij in de wacht gaan slepen. AVV Alphen kan eventueel enkel nog bij winst een minimale kans houden op rechtstreekse handhaving, maar de kans dat u morgen de loterij gaat winnen, lijkt groter te zijn. Bij de eerste ontmoeting won Koudekerk simpel met 0-6. Scoren is ook bepaald niet het probleem voor de nummer vier, want al vijftig keer werd het net gevonden. AVV kreeg er al zeventig tegen.

SV Aarlanderveen- Van Nispen

SV Aarlanderveen maakt zich op voor de clash tegen Nieuwkoop. Dat duel wordt volgende week ingehaald en dan gaat een van de twee topploegen mogelijk voorsorteren op de titel. Dat is echter voor later zorg voor de mannen van Sander van Dijk. Eerst moet varkentje Van Nispen worden gewassen, maar de kans is uitermate gering dat dit een serieus klusje zal worden. De kans dat de Zilkers aanstaande zaterdag degraderen is al aanwezig en het feit dat de formatie van Stephan Spruijt pas acht keer scoorde is alleszeggend. Dapper blijft het optreden wel, want ondanks alle nederlagen komen de roodgelen wel altijd hun sportieve verplichting na. Met de terugval naar de vierde klasse werd al na speeldag 1 rekening gehouden. De ‘polderboys’ hadden geen enkele moeite om het eerste treffen winnend af te sluiten (1-6).

Lugdunum- DWO

In de Kikkerpolder staan de nummers zes en vijf tegenover elkaar. Lugdunum pakte uitermate belangrijke punten op bezoek bij FC Oegstgeest en weet zich zo goed als zeker veilig. De kikkers kunnen vrijuit spelen en mogelijk nog op zoek gaan naar een hogere klassering. Een prijs pakken is nog niet onmogelijk, maar gezien de wisselvalligheid minder reëel. DWO verloor van Koudekerk, eerder ook thuis tegen de Leidse ploeg (1-2), en haakte voor het moment af voor de titel. Bij een nieuwe nederlaag kan er definitief een streep door de aspiraties. De equipe van Marco Harleman en Nino Poulina heeft drie punten achterstand op de wit-blauwen en het doelsaldo is iets minder. Het is nu dus de vraag of de teams stuivertje zullen gaan wisselen.

Overige wedstrijden: SCW- VVSB, Nieuwkoop- Blauw Zwart

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read