donderdag, juli 18, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 mei

-

ESTO- Koudekerk

Een duel tussen de nummers 4 en 1 dus we mogen spreken van een heuse topper. De ploeg uit Bodegraven strijdt nog op twee fronten. De titel lijkt, met een achterstand van vijf punten op de komende tegenstander ver weg, maar geheel uit zicht is de schaal nog niet als alles mee zou gaan zitten voor de zwartbroeken. De periodetitel is wellicht reëler met een achterstand van drie punten op de enige andere kandidaat, RKDES. ESTO won in de laatst gespeelde ontmoeting in en van Aarlanderveen en Koudekerk mag er vanuit gaan dat het een zware pot zal worden. De gastheer verloor al wel vier keer op eigen bodem dus onmogelijk is een uitzege zeker niet. Daarnaast toonde de ploeg van Jarno Verweij tegen Lugdunum aan dat het in prima vorm verkeert. Met 7-1 gingen de Leidenaren er met boter en suiker in. Verweij en zijn brigade zijn minimaal al verzekerd van nacompetitievoetbal, maar vanzelfsprekend wil de koploper over drie duels klaar zijn met het karwei en de tweede klasse in lopen.

TAVV- RKDES

Net als de koploper zal ook de nummer twee vol aan de bak moeten om drie punten te mogen bijschrijven. De ploeg uit Kudelstaart leek kansloos voor de titel, maar uit de laatste zes wedstrijden werden zestien punten opgehaald en daardoor werd het gat gedicht. Ook ASC moest passen in de vorige speelronde. Na een 0-0 ruststand werd het 3-0 voor Rooms Katholiek Door Eendracht Sterk. In de derde periode staat RKDES bovenaan, maar de ploeg wil uiteraard meer. TAVV maakt geen aanspraak meer op prijzen, maar is veilig en kan vrijuit voetballen. Daarnaast staat de formatie van Ludo Pistorius onderhand te boek als reuzendoder. Eerder wonnen de Ter Aarders onder meer al in Kudelstaart met 1-2 door treffers van Youri Bakker en Ahmed Sharief. Afgelopen zaterdag nog moet BSC’68 eraan geloven en dat betekende welhaast zeker dat de mannen uit Benthuizen kunnen fluiten naar het kampioenschap. Het zou maar zo kunnen dat Koudekerk een belletje heeft gepleegd naar Ter Aar in verband de levering van enkele kratjes wanneer de thuisploeg winnend van het veld stapt.

Altior- Aarlanderveen

Voor Aarlanderveen zit het seizoen er wel zo ongeveer op. Sander van Dijk en zijn manschappen mochten geruime tijd denken aan een prijs, maar de klad is er na de winterstop behoorlijk ingekomen. Talloze blessures zorgden voor zand in de motor. Van Dijk, volgend seizoen aan het roer bij Koudekerk, wil vanzelfsprekend wel goed afsluiten en in de top vijf eindigen. Voor Altior staat er evenwel meer op het spel. De ploeg van Arjan van der Laan staat op plek twaalf en die moet vastgehouden worden om in elk geval nog nacompetitievoetbal te mogen spelen voor lijfsbehoud. Rechtstreekse degradatie is evenwel ook nog mogelijk omdat Lugdunum nog geen verrekijker nodig heeft ten opzichte van de twaalfde plaats. De heenwedstrijd leverde met 4-3 een spektakelstuk op.

ASC- Zwammerdam

Twee ploegen die elkaar amper iets ontlopen in deze competitie. Na 23 duels werden 32 punten verzameld en het doelsaldo is plus vier om plus twee. Met de huidige achtste en negende plaats is er na zesentwintig speelronden niets aan de hand en wordt er ook volgend seizoen weer geacteerd op hetzelfde niveau. RVC’33 en DoCoS geven zich echter nog niet gewonnen en jagen nog op deze twee ploegen. Winst is dus noodzaak, maar de drie punten kunnen maar uitgedeeld worden aan één ploeg. Aan een gelijkspel hebben de formaties van Stefan Kraaijvanger en Erwin van der Zee feitelijk bezien weinig tenzij RVC’33 en DoCoS ook in evenwicht blijven. Kijken naar een ander is op dit moment evenwel niet wijs. Eerst zelf maar eens goed voor de dag komen.

RVC’33- DoCoS

Al vanaf de winterstop moet het voor DoCoS. De Leidse ploeg stond er halverwege beroerd voor en op dit moment zal er straks nog steeds nacompetitie gespeeld moeten worden voor lijfsbehoud. Toch kan het na de krappe 1-0 zege op Altior van vorige week nog allemaal goed aflopen voor Dennis Olman en de zijnen. Bij winst komen ASC en Zwammerdam of een van die ploegen nog nadrukkelijk in het zicht en kan het vege lijf nog gered worden. Na de degradatie van vorig seizoen zit niemand bij de roodwitten te wachten op nog een trapje lager op de ladder. RVC’33 boekt de laatste weken wisselvallige resultaten en lijkt een onberekenbare ploeg. In Leiden was het doelpunt van Chris van Empel niet voldoende om een resultaat te boeken (1-2). Mocht het zaterdag niet goed komen voor Olman en de zijnen dan is het vrijwel zeker dat het seizoen langer zal duren.

Lugdunum- Zevenhoven

Een treffen in de absolute kelder van deze klasse. Zevenhoven staat zo ongeveer met anderhalf been in de vierde klasse, hoewel de recente knappe zege op Soccer Boys aangaf dat geel en rood zich nog steeds niet over heeft gegeven. Lugdunum staat er amper beter voor, hoewel een plekje winst op de ranglijst nog soelaas kan bieden om een reddingsboei te grijpen. Altior heeft drie punten meer, maar na de zeperd tegen Koudekerk van Lugdunum ook nog een beter doelsaldo. Eigenlijk komt het er op neer dat de kikkers zullen moeten winnen om nog een kans te houden. Dat geldt voor Zevenhoven nog meer en dus mag gesteld worden dat het erop of eronder wordt in de Kikkerpolder. In de eerste ontmoeting kwam er met 2-2 geen winnaar. De Leidse treffers kwamen destijds van Ozan Isitir en Tom Dijkhuizen.

Overig: BSC’68- Soccer Boys

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read