zondag, juli 21, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 13 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 13 mei

-

SV Aarlanderveen – DWO
De ploeg van trainer Sander van Dijk haalde uit de laatste vier wedstrijden even zoveel punten, de laatste wedstrijd ging nipt verloren tegen angstgegner FC Oegstgeest. Door deze nederlaag raakte het drie wedstrijden voor het einde van het seizoen de koppositie kwijt aan goede buur NIeuwkoop en zag het debutant Koudekerk en Blauw Zwart naderen tot een punt. Met recht een spannende slotfase van de competitie, winst tegen het in de laatste periode ook zeer wisselvallig spelende DWO is dus gewenst. Er zijn nog negen punten te behalen, daarna is het kijken naar de concurrentie want in eigen handen ligt het niet meer. Mocht directe promotie niet lukken dan is er via de nacompetitie nog altijd een achterdeur, dit zal voor veel Aarlanderveners een schrale troost zijn gezien het aanwezige spelersmateriaal en de toch wel hoge verwachtingen.
Nieuwkoop – Stompwijk’92
De mannen van Erik van Manen staan op dit moment op een rechtstreekse degradatieplaats, het maximaal haalbare is nacompetitie. Hiervoor zijn nog wel een aantal punten nodig, voorwaar geen gemakkelijke opgave met nog uitwedstrijden tegen de top twee op het programma. Concurrent SCW komt nog naar sportpark De Meerhorst, maar zij spelen zaterdag tegen een andere ploeg uit de onderste regionen, AVV Alphen, dus zullen het echt op eigen kracht moeten doen. Het gelijkspel tegen RKDES voelde dan ook als een nederlaag, de gelijkmaker werd pas in blessuretijd gescoord. Nieuwkoop uit, altijd lastig, maar de Stompwijkers weten in ieder geval een voetballende ploeg tegenover zich en dat biedt mogelijkheden. Mocht de missie nacompetitie niet lukken dan is er geen man overboord voor de realistische trainer en de overwegend jonge ploeg. De eerste confrontatie werd met 1-4 gewonnen door de cupfighter die onlangs de finale bereikte van de districtsbeker.
RKDES-Koudekerk
Een derde plaats op de ranglijst met slechts twee punten achterstand op de aanvoerder van de ranglijst en de beste papieren in de derde periode, een diepe buiging voor selectie en staf van Koudekerk is zeker op zijn plaats. Trainer Jarno Verweij is geen onbelangrijk onderdeel in het succes van de laatste jaren. Uw verslaggever zat dinsdagmiddag in de trein tegenover een topspits uit de vierde klasse en die was ook vol lof over deze trainer, maar ook over de kwaliteiten van het team. Met de meeste overwinningen en slechts eenmaal een remise zijn de aanvallende intenties ook gelijk benoemd. Komende tegenstander RKDES, inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen, kan haar borst nat maken en moet dat ook als de prijzen verdeeld gaan worden. Dat de Gruttolaanbewoners een prijs pakken ligt voor de hand. Of dit de hoofdprijs is of een leuk toetje zal nog moeten blijken. Winst komende zaterdag geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen ……. Nieuwkoop.
Van Nispen – FC Oegstgeest
Winst in de thuiswedstrijd tegen SV Aarlanderveen mag een verrassing worden genoemd, de statistieken geven echter anders aan want dit is vaker voorgekomen. Geen rol van betekenis spelend om de bovenste plekken, maar geen gemakkelijke tegenstander voor de top drie blijkt uit de uitslagen. Hoe vreemd het ook mag klinken, definitief veilig is de ploeg van interim-trainer Eelco Filemon nog allerminst. De huidige plek is veilig maar het gaatje naar een nacompetitieplek is slechts een punt en daar staat de na dit seizoen ter zielen gaande zaterdagtak van VVSB. Welke plannen de KNVB verder heeft is nog niet bekend, de Oegstgeestenaren moeten dus gewoon naar zichzelf kijken. Op dit moment is wel zeker dat VVSB gewoon meetelt in de klassering. Komende tegenstander Van Nispen mag niet een al te groot obstakel zijn, al boekten zij onlangs hun eerste overwinning tegen Sporting Leiden. Oppassen geblazen, maar met dezelfde focus als tegen kampioenskandidaat SV Aarlanderveen zal een tweetje een feit worden.
Overige wedstrijden: SCW- AVV Alphen, VVSB- Blauw Zwart, Sporting Leiden- Lugdunum (volgt als krakerrr van de week)

Must Read