donderdag, juli 18, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 18 mei

-

Soccer Boys – Lugdunum

Met nog twee competitierondes op het programma nadert de derde klasse A een bloedstollende apotheose van het seizoen. Zowel boven- als onderaan de ranglijst moeten de beslissingen nog vallen, zodat er in elk te spelen duel in deze afdeling nog wat op het spel staat. Twee clubs die er nog alles aan moeten doen om hun vege lijf te redden,  ontmoeten elkaar komende zaterdag in Bleiswijk. Soccer Boys (nr.7 van de ranglijst) staat er wat dat betreft overigens stukken beter voor dan opponent Lugdunum (nr.13.van de ranglijst). De thuisclub kan zich bij een winstpartij zo goed als veilig spelen, terwijl de Leidenaren de laatste twee wedstrijden de volle buit nodig lijken te hebben, om nog in aanmerking te kunnen komen voor het spelen van p/d-wedstrijden. Soccer Boys verzekerde zich overigens van de eerste periodetitel, maar kan dit p/d-ticket alleen verzilveren indien rechtstreekse handhaving een feit is. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-3 overwinning voor Soccer Boys.

Zwammerdam – TAVV

Ook Zwammerdam moet nog op haar tellen passen. ‘Damme’ leek na de uitwinst bij Altior zich te kunnen gaan opmaken voor een freewheelend-competitieslot, maar door de onverwachte thuisnederlaag tegen RVC’33 moeten de groenhemden de laatste twee competitiewedstrijden toch nog vol aan de bak. Zwammerdam krijgt komende zaterdag bezoek van TAVV. De formatie van Ludo Pistorius, nr. 6 van de ranglijst, kan in ieder geval lekker vrijuit voetballen. Rechtstreekse handhaving is een feit en het behalen van een periodetitel zit er niet meer in. Indien Zwammerdam deze ontmoeting wint, en ook ASC met een resultaat bij DoCoS vertrekt, dan is de thuisploeg  verzekerd van een verlengd verblijf in de derde klasse. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor TAVV.

DoCoS – ASC

Je kunt gerust stellen dat er bij de derby tussen DoCoS en ASC het ergens om gaat. Wint ASC dan is het veilig, wint DoCoS dan wordt de laatste speeldag allesbeslissend. ASC kende een vliegende seizoenstart maar zag gedurende het seizoen de degradatiestreep steeds dichterbij komen, terwijl de Leidenaren juist de omgekeerde weg bewandelden. Het verschil tussen beide clubs is nog maar twee punten in het voordeel van de Good Old, zodat de Morsbewoners bij winst in eigen huis erop en erover kunnen gaan. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 1-2 overwinning voor DoCoS. In de voorbije speelronde won de equipe van Dennis Olman met 1-2 van RVC’33 en ASC kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Zwammerdam.

Aarlanderveen – RVC’33

Net als voor TAVV, zit ook voor Aarlanderveen het seizoen er eigenlijk op. De formatie van Sander van Dijk, die volgend seizoen Koudekerk onder zijn hoede gaat nemen, leek aan het begin van het seizoen één van de ploegen die om de prijzen ging spelen, maar gaandeweg de competitie zakte de Trots van de Polder langzaam maar zeker richting een plek in de middenmoot. Het vervullen van de sportieve plicht is dan wat rest voor de groen-witten en deze instelling zal in ieder geval zeer op prijs worden gesteld door de concurrenten van komende tegenstander RVC’33. De Reeuwijkers verkeren in zwaar degradatieweer en hebben rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand. Zelf de komende twee competitiewedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie wat punten laat liggen, is waar de blauw-witten op inzetten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 3-2 overwinning voor RVC’33.

Koudekerk – Altior

Lijstaanvoerder Koudekerk kwam niet tot winst bij ESTO, maar blijft door het gelijke spel van RKDES bij TAVV toch de koploper van hun klasse. De formatie uit Kudelstaart verzamelde weliswaar net zoveel punten als de ploeg van Jarno Verweij, maar het doelsaldo is in het voordeel van Koudekerk (+4). Komende zaterdag krijgt Koudekerk bezoek van het Langeraarse Altior. De oranjehemden, in felle degradatiestrijd verwikkeld met Lugdunum, hebben de punten ook hard nodig, dus zijn alle ingrediënten voor een spannend potje aan de Gruttolaan meer dan aanwezig. Komende zaterdag gaat RKDES op bezoek bij BSC’68, de nr. 3 op de ranglijst. Het is dit seizoen nog geen enkele ploeg gelukt om met drie punten uit Benthuizen te vertrekken, dus de runner-up lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor een pittig voetbalmiddagje. De heenwedstrijd tussen Koudekerk en Altior eindigde in 0-2 overwinning voor Koudekerk.

Overige wedstrijden in deze klasse: Zevenhoven – ESTO, BSC’68 – RKDES

Must Read