donderdag, juli 25, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 20 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 20 mei

-

FC Oegstgeest – VVSB

FC Oegstgeest, nr. 8 op de ranglijst, kan zich komende zaterdag verzekeren van een verlengd verblijf in de derde klasse, maar daartoe moet eerst gewonnen worden van VVSB, dat op een plek lager de ranglijst staat. De Sint Bavo-club maakte eerder dit jaar bekend volgend seizoen te stoppen met het zaterdagteam, maar dat betekent niet dat de mannen van Stefan Kraaijvanger er sindsdien er met de pet naar hebben gegooid. Integendeel zelfs, de paars-gelen boekten afgelopen zaterdag een knappe 5-0 overwinning op Blauw Zwart en dat was alweer de vierde opeenvolgende competitiezege voor VVSB. Op presentjes vanuit Noordwijkerhout hoeft de ploeg van Eelco Fielemon dus niet te rekenen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-3 overwinning voor FC Oegstgeest.

Sporting Leiden – Blauw Zwart

Ook Sporting Leiden wacht nog spannende weken. De Morsploeg strijdt samen met SCW en Stompwijk’92 om de plekken 10 en 11 op de ranglijst, posities die in de eindklassering het spelen van p/d-wedstrijden zou betekenen. Voor de club die na de laatste speeldag als 12e eindigt is rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse het gevolg. Sporting Leiden heeft, met nog twee wedstrijden, een achterstand van twee punten op SCW en een voorsprong van twee punten op Stompwijk’92. Deze clubs komen overigens komende zaterdag tegen elkaar in actie. Sporting Leiden krijgt komende zaterdag bezoek van Blauw Zwart. De Wassenaarders plaatsten zich al voor de nacompetitie en lijken, gelet op de grote nederlaag (5-0) van afgelopen zaterdag bij VVSB, al met haar gedachten bij het competitietoetje te zitten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-0 overwinning voor de ploeg van Alan Campfens.

Stompwijk’92 – SCW

Stompwijk’92 verloor afgelopen zaterdag redelijk kansloos bij titelfavoriet Nieuwkoop (4-0). De Stompwijkers krijgen in de thuiswedstrijd tegen concurrent SCW de laatste kans om directe degradatie te ontlopen. Alleen winst tegen de Rijsenhouters telt voor de formatie van Erik van Manen, bij elk ander resultaat kunnen op Sportpark De Meerhorst de tickets voor de vierde klasse zo zoetjes aan besteld gaan worden. Van Manen hoopt in dit cruciale treffen weer te kunnen beschikken over topschutter Nick Ammerlaan, die de laatste weken kampte met een blessure. Het heentreffen tussen beide clubs eindigde in 0-2 overwinning voor Stompwijk’92.

Lugdunum – RKDES

Ook voor Lugdunum valt er dit seizoen niet veel meer te winnen of verliezen, maar de mannen van Marco Harleman willen deze voetbaljaargang wel met een goed gevoel afsluiten. Bij stadsgenoot Sporting Leiden, strijdend tegen degradatie, werd afgelopen zaterdag met 0-2 gewonnen en ook komende tegenstander RKDES zal de punten niet cadeau krijgen. De bezoekers verzekerden zich na een goede reeks ook al eerder van nog een jaartje in de derde klasse en mogen zelfs nog een klein beetje hopen op het nacompetitiedessert. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in 2-2 gelijkspel.

Koudekerk – Nieuwkoop

Nieuwkoop leverde woensdagavond een unieke prestatie door als derdeklasser de districtsbeker West II te winnen. In de finale waren de Nieuwkopers met 0-1 te sterk voor gastheer Xerxes DZB. De toch al prachtige voetbalweek voor Nieuwkoop kan komende zaterdag nog mooier worden als bij Koudekerk wordt gewonnen, want in dat geval mag  Nieuwkoop zich ook kampioen van derde klasse A noemen. Ook voor gastheer Koudekerk zijn de belangen groot. De ploeg van Jarno Verweij neemt bij winst op de beoogde kampioen de koppositie in de derde periode van Nieuwkoop over, waardoor voor de wit-roden in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij SCW, de periodetitel voor het grijpen ligt. In ieder geval een wedstrijd die beslist de moeite van het bezoeken waard is. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-1 overwinning voor Nieuwkoop.

AVV Alphen – Aarlanderveen

Voor Aarlanderveen lijkt het reguliere seizoen een wat teleurstellend einde te gaan krijgen. Lange tijd leek de ploeg van Sander van Dijk de beste papieren voor de titel te hebben, maar in de slotfase van deze voetbaljaargang ging het toch mis voor de Trots van de Polder. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts drie punten behaald, waardoor Aarlanderveen zich zoetjes aan mag gaan opmaken voor het spelen van p/d-wedstrijden. Voor tegenstander AVV Alphen zijn de kaarten al geruime tijd geleden geschud. De Alphenaren, vorig seizoen overgekomen van de zondag, degraderen samen met Van Nispen naar de vierde klasse. De derde club die dit tweetal gaat vergezellen is SCW, Sporting Leiden of Stompwijk’92. De wedstrijd wordt overigens, anders dan het affiche doet vermoeden, gespeeld in Aarlanderveen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 4-1 overwinning voor Aarlanderveen.

Overig: DWO – Van Nispen

Must Read