donderdag, juli 25, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 27 januari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 27 januari

-

Lugdunum- Soccer Boys
In de Kikkerpolder gaan de groenwitten op zoek naar eerherstel, de eerste officiële wedstrijd na de winterstop ging in Benthuizen met 2-0 verloren. Daarnaast was er midweeks een nederlaag in de knock-out fase van de Sportiff LAV cup tegen de youngsters van Ter Leede. Gezien de stand op de ranglijst en de versterkte degradatieregeling zijn driepunters op korte termijn van groot belang. De punten in Leiden behouden is voorwaar geen gemakkelijke opgave, Het Bleiswijkse Soccer Boys is namelijk winnaar van de eerste periode en zag hun wedstrijd tegen ESTO worden afgelast. Gaat het seizoen voor de ploeg van trainers Nino Poulina en Marco Harleman als een nachtkaars uit of biedt het vertoonde spel hoop voor de komende wedstrijden?
RVC’33-Aarlanderveen
De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen nog verloren voor Sander van Dijk en de zijnen, daarna bleef men ongeslagen waarbij de laatste vijf wedstrijden allemaal in winst werden omgezet. Het ging niet altijd even makkelijk maar deze constante serie heeft geleid tot de koppositie en in deze vorm komt de tweede klasse steeds dichterbij. Het zou een mooi afscheid zijn voor de naar Koudekerk vertrekkende Van Dijk, echter het seizoen is nog lang en zweven is geen optie. Op papier moet de Reeuwijkse opponent te kloppen zijn, maar voorbeelden van bananenschillen zijn er genoeg. Voor beide teams de eerste competitiewedstrijd na de winterbreak.
TAVV-Zwammerdam
Op sportpark Aardam West staat een heerlijk affiche op het programma als twee ploegen met een gelijk aantal punten en doelsaldo elkaar treffen. De thuisploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld, dit was de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag welke nipt met 1-0 van DoCoS werd verloren. Een slechter moment om de Leidse ploeg in last te treffen na een trainerswissel was er niet. De Dammers zijn aan een uitstekende serie bezig, uit de laatste vijf wedstrijden werden maar liefst twaalf punten gehaald. Een drietje ligt in het verschiet, en als er een ploeg weet te winnen is de verwachting dat dit met minimaal verschil zal zijn. Details kunnen dus beslissend zijn.
Altior-Koudekerk
De Koudekerkers vinden zich terug op de laagste podiumplaats op slechts drie punten van gedeeltelijke koplopers Aarlanderveen en BSC68. Naar beneden kijken is ook nog een reële optie want het verschil met de laatste veilige negende plek is ook slechts drie punten. Een mindere serie kan dus zomaar een duikeling op de ranglijst zijn, het trainingskamp in Düsseldorf zal ongetwijfeld ook bedoeld zijn voor de teamspirit maar dat is binnen de VVK nog nooit een punt van aandacht geweest. Tegenstander Altior, waar trainer Arjan van der Laan aan zijn laatste seizoen bezig is en Hein van Heek toch wel verrassend de nieuwe trainer wordt, is aan een vlak seizoen bezig, geeft weinig weg maar scoort ook niet heel veel.
ASC-DoCoS
Op Park Overveer is het bestuurlijk behoorlijk onrustig, het is aan de mannen van trainer Stefan Kraaijvanger om zaterdagmiddag te laten zien dat dit een ver van hun bed show is. Voor de winterstop de kampioen van de gelijke spelen, in een klasse waar het verschil in kwaliteit en punten zo klein is, is de volle buit meer dan welkom. Dan komt DoCoS op verplaatsing, voor de winterstop een aangeslagen bokser maar met gezagvoerder Dennis Olman terug op het oude nest pakt men direct de overwinning na een zeer geslaagd trainingskamp. Na de degradatie van afgelopen seizoen is opnieuw afdalen eigenlijk geen optie maar het is inmiddels wel vijf voor twaalf. Blijven de punten in Oegstgeest, of gaan de Morschbewoners ‘gewoon’ door met winnen?
Overige wedstrijden: ESTO-Zevenhoven en RKDES-BSC’68

Must Read