donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseAanvallend Roodenburg legt rode loper uit voor NSV'46

Aanvallend Roodenburg legt rode loper uit voor NSV’46

-

Vierde klasse A- NSV’46 is nog altijd in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Roodenburg daarentegen is nog steeds niet veilig voor de ‘andere’ nacompetitie. In Noorden won de ploeg van Dennis Tijssen afgetekend van de Leidenaren (6-0).

De winnende trainer: ,,Ik snap dat een buitenstaander denkt dat wij het makkelijk hadden, maar dat was niet helemaal het geval. We scoorden weliswaar binnen de minuut via een van richting gewijzigd schot van Menno de Jong, maar daarna hadden we best moeite met het houden van balbezit. Daarnaast kregen we maar moeilijk vat op het spel van met name hun buitenspelers. Zij bleven dreigend en we moesten een aantal mogelijkheden van hen toestaan. Bas Kalshoven pakte daarnaast de vrijwel zekere 1-1 en dat hielp ons zeker. Na ongeveer een half uur maakten we er 2-0 van door ons eronder uit te voetballen. Het leverde een fraaie treffer op van Florencio Faneyte.”

NSV’46 leek op rozen te zitten. ,,Zij bleven echter geloof houden en zochten vaak en met veel man de aanval. Een positieve spelopvatting. Daardoor was het ook nog niet gelopen en het duurde tot een kwartier na rust voordat de 3-0 viel via Menno de Jong. Toen zag je wel dat het geloof bij hen weg was. Door hun aanvallende spel vielen er steeds meer ruimtes en daar hebben we uiteindelijk ruimschoots van kunnen profiteren.”

Na wat verse wissels maakte Lars de Jong er 4-0 van. Jeffrey Pieterse scoorde vervolgens vanaf de stip en Yassine el Mariami maakte het halve dozijn aan doelpunten vol. ,,Ik denk dat we het vooral in de tweede helft goed gedaan hebben en het verschil konden maken. Het scheelde zeker wel dat de Azarfanes niet mee deden, dat zijn belangrijke krachten voor Roodenburg. Al met al viel er geen wanklank bij hen ondanks de grote score en ik kan niet stellen dat we hen van het kastje naar de muur hebben gespeeld.”

Afsluitend: ,,We gaan een bijzonder spannende finale van de competitie in. Volgende week wacht de interessante derby tegen Nicolaas Boys. Daar heeft elke ploeg het moeilijk en dat zal voor ons niet anders zijn. We moeten die pot echter winnen om blijvend voor een prijs te kunnen blijven spelen. We spelen ook nog tegen FC Oegstgeest en SJZ en dat is op papier ook al lastig. Tegelijkertijd is de vraag wat lastig is aan het einde van de competitie. Misschien kan je juist beter tegen hoog geplaatste ploegen spelen. Het kan namelijk ook zijn dat ploegen zich richten op de nacompetitie dus er liggen weldegelijk kansen voor ons. We hebben dit seizoen forse stappen gemaakt en met 44 punten zijn we in elk geval duidelijk een ploeg die top vijf speelt. In de voorgaande seizoenen was dat anders en het is prettig om te kunnen stellen dat we nog steeds ergens voor spelen na 23 duels. Het is en blijft een hele leuke competitie waarbij het genoeg zegt dat een ploeg als Floreant, toch geen misselijk team, met dertig punten nog absoluut niet veilig is.”

Roodenburg is nog niet uitgeschakeld in de race om de derde periodetitel, maar lijkt zich meer te moeten focussen op lijfsbehoud. De mannen uit Leiden Noord hebben geen grote marge en treffen met Warmunda, Stompwijk’92 en Woubrugge nog opponenten die ook nog volle bak moeten om volgend seizoen vierdeklasser te kunnen zijn.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read