woensdag, juli 17, 2024
HomeNSV'46NSV'46 interviewsKansen voor NSV'46 stevig geslonken

Kansen voor NSV’46 stevig geslonken

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de derby tussen Nicolaas Boys en NSV’46 kwam er met 1-1 geen winnaar en dat leverde vooral bij de ploeg uit Noorden sippe gezichten op. Trainer Dennis Tijssen erkende na afloop dat het nu heel lastig zal gaan worden om nog in de nacompetitie voor promotie terecht te kunnen komen.

,,Ik denk dat de thuisploeg iets beter begon en zij kregen ook de eerste kans. Daarna pakten we het beter op en waren we veelvuldig op hun helft te vinden. In die fase kregen we wel wat mogelijkheden om op 0-1 te komen, maar het was niet scherp genoeg voor het doel. Nicolaas Boys werd nog twee keer gevaarlijk vanuit de omschakeling, maar treffers bleven uit voor de pauze.”

De trainer vervolgt: ,,Opnieuw was de thuisploeg wat beter na de hervatting, maar ook nu pakten we het over en zag ik mogelijkheden om alsnog op voorsprong te komen. Geleidelijk aan werd het wel meer een vechtwedstrijd waarbij vaak de lange bal werd gespeeld. We gaven wel minder weg en hadden meer de controle. Twee minuten voor tijd maakte Florencio Faneyte er 0-1 van en dat resultaat hadden we natuurlijk nodig om de ploegen boven ons meer op te jagen. Het was dus uitermate teleurstellend dat het in de extra tijd alsnog gelijk werd. Dat was na een aanval over rechts waarbij de inzet via mijn keeper en een speler via de binnenkant van de paal binnen viel. Nogal zuur dus voor ons. daarna kwamen we alsnog in de buurt van de 1-2, maar de lat stond succes in de weg.”

Afsluitend: ,,Naar mijn idee zat er meer in voor ons en gezien het verloop voelt dit resultaat niet goed. We treffen nu nog FC Oegstgeest (thuis) en SJZ uit. Ik denk dat we enkel met zes punten erbij een kans maken op de nacompetitie. Dat wordt dus een zwaar verhaal, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen. Over twee wedstrijden zien we dan wel waar het schip zal stranden, maar het mag duidelijk zijn dat een driepunter ons meer geholpen had.”

Stand bovenin: 2. FC Oegstgeest 51, 3. Meerburg 50, 4. SJZ 48, 5. NSV’46 45.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Boddeke, Fransen, Lok, Verhaar, Faneyte, Stark, Pieterse, El Mariami, De Jong, Van Koert.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read