donderdag, juli 18, 2024
HomeNSV'46NSV'46 interviewsKrakerrr van de Week: Nicolaas Boys- NSV'46

Krakerrr van de Week: Nicolaas Boys- NSV’46

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de derby in de vierde klasse A zaterdag tussen Nicolaas Boys en NSV’46. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Florencio Faneyte (NSV’46) vooruit naar het komende regiotreffen.

De gemeentelijke ontmoeting tussen Nicolaas Boys en NSV’46 is voor de supportersgroepen van beide clubs de wedstrijd van het jaar. De fans zijn voorafgaande de derby al tijdenlang druk in de weer om elkaar op ludieke wijze de loef af te steken. In de editie van vorig seizoen in Nieuwveen verfden, de nacht voor de wedstrijd, de meest fanatieke aanhangers van NSV’46 de middencirkel van het hoofdveld van Nicolaas Boys in de clubkleuren van hun favorieten, waardoor het treffen op een deels rood-wit veld werd gespeeld. Welke verrassingen de fans voor de wedstrijd van komende zaterdag in gedachten hebben, wordt in beide dorpskernen nog even strikt geheim gehouden.

In tegenstelling tot de meeste van zijn teamgenoten, is Florencio Fanetye van huis uit geen ‘echte’ NSV’46-man. De Alphenaar bracht een groot deel van zijn voetbaljeugd door bij Alphense Boys en Woubrugge. Nadat Faneyte enkele jaren geleden een betrekking vond bij Café de Klinker in Noorden kwam de middenvelder in contact met de rood-witten en besloot niet veel later om voor een overstap naar de plaatselijke voetbalclub te kiezen. De 21-jarige middenvelder is bezig aan een sterk seizoen en mag zich inmiddels rekenen tot de sterkhouders van de formatie van Dennis Tijssen.

Florencio Faneyte (rechts op de foto) in actie voor NSV’46 tijdens de wedstrijd tegen Sporting Leiden

Florencio je kwam twee seizoenen geleden bij NSV’46 ‘aanwaaien’. Hoe is de overgang bevallen?

,,Ik kende via mijn werk natuurlijk al aardig wat mensen bij NSV’46 en voelde me al snel welkom bij de club. Daarnaast is het gewoon leuk om hier te spelen. Vorig seizoen heb ik niet veel minuten gemaakt, maar dit jaar is dat een stuk anders. Onder de huidige trainer, Dennis Tijssen, krijg ik veel speeltijd. Dennis maakte mij al snel duidelijk wat hij met mij precies wilde en dat gaf mij veel zelfvertrouwen. Hij maakt veel tijd voor de spelers vrij en is ook individueel met spelers bezig. Als jonge speler is dat heel fijn, omdat je natuurlijk nog niet de ervaring hebt, die oudere spelers vaak wel hebben. Ik heb in ieder geval veel baat bij zijn adviezen en ik merk dat ik er in de wedstrijden ook echt iets aan heb.”

NSV’46 staat momenteel op de vijfde plaats. Hoe kijk je tot nu toe terug op dit seizoen?

,,We hebben dit seizoen even tijd nodig gehad om te voetballen zoals onze trainer voor ogen had, maar ons spel is na de winterstop met sprongen vooruit gegaan. Hoewel de resultaten soms nog wat achterblijven, zie je wel dat we steeds constanter worden. Het is voor ons duidelijk wat we de laatste drie wedstrijden moeten doen en dat is winnen. Als we uit die ontmoetingen negen punten, dan zijn we zo goed als verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden. Het behalen van de nacompetitie zal overigens zeker geen makkie gaan worden, in de laatste twee wedstrijden spelen we tegen topploegen FC Oegstgeest en SJZ. Hoe dan ook, we zullen drie keer vol voor de winst moeten gaan.”

Dan komende zaterdag, de derby tegen Nicolaas Boys. Wat mogen de toeschouwers van deze wedstrijd verwachten?

,,De ontmoetingen met Nicolaas Boys zijn altijd een spektakel en je wordt hier op het dorp er wel aan herinnerd dat deze derby eraan zit te komen. Dat zal in Nieuwveen niet anders zijn en dat maakt deze potjes voor een speler ook zo bijzonder. Ik was dat natuurlijk nooit gewend, maar weet inmiddels wel hoe belangrijk deze wedstrijd voor de supporters is. Ook onze voorbereiding is deze week helemaal gericht op deze wedstrijd. We trainden dinsdag speciaal op natuurgras, omdat ze bij Nicolaas Boys op dezelfde ondergrond spelen. We hebben dit seizoen thuis met 2-1 van Nicolaas Boys gewonnen (onder trouwens barre weersomstandigheden, een reportage van de gespeelde wedstrijd is hier onder nog eens terug te zien, SN)) en we zullen er alles aan doen om de punten opnieuw binnen te slepen. Eerlijk gezegd denk ik dat het voetbal niet heel goed zal zijn, maar er zal van beide kanten veel strijd zijn. Het wordt nu waarschijnlijk wel mooi voetbalweer, dus ik denk dat beide dorpen zullen leeglopen om bij de wedstrijd aanwezig te kunnen zijn’’, aldus Faneyte tot besluit.

 

YouTube player

 

 

 

Must Read