vrijdag, juli 19, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenKrakerrr van de Week: Teylingen- SJZ

Krakerrr van de Week: Teylingen- SJZ

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de vierde klasse A zaterdag tussen Teylingen en SJZ. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Dennis van den Nouland (Teylingen) en Mitchell Hensing (SJZ) vooruit naar het komende treffen.

De wedstrijden tussen Teylingen en SJZ staan de laatste jaren garant voor spektakel en veel doelpunten. De uitslagen van de laatste ontmoetingen (5-1, 4-4, 2-4) spreken voor zich. Daarnaast is de wedstrijd van komende zaterdag (aanvang 17.00 uur!) ook de clash tussen de koploper (SJZ) en de runner-up (Teylingen), dus reden genoeg voor de voetballiefhebber uit de regio om dit weekend een bezoekje aan Sportpark Roodemolen te brengen.

Gastheer Teylingen is dit seizoen één van de belangrijke gegadigden voor de titel in de vierde klasse A. Na het dramatische competitieslot van het seizoen 2021/2022 voor de Sassenheimers, Teylingen werd op de valreep nog ingehaald door Koudekerk, volgde een wat mindere voetbaljaargang, maar dit jaar lijken de rood-zwarten weer helemaal terug in hun kracht te zijn.

De speler die door Teylingen-trainer Rob Jonkman als eerste op het wedstrijdformulier wordt gezet is Dennis van den Nouland. De verdediger is sinds jaar en dag een van de sterkhouders in de Sassenheimse defensie en daarnaast ook aanvoerder van de roodzwarten. De speler uit de laatste linie debuteerde al op 17-jarige leeftijd bij de Teylingen. Vlak na zijn debuut werd Van den Nouland geplaagd door ernstige knieblessures, die hem liefst 2,5 jaar uit de roulatie hielden. Het was even de vraag of de Sassenheimer überhaupt weer aan voetballen zou toekomen, maar na zijn comeback, alweer 7 jaar geleden,  is Van den Nouland niet meer uit de hoofdmacht van Teylingen verdwenen.

Dennis, hoe blik je terug op jullie competitiestart en wat verwacht je van de rest van het seizoen?

,,Zes keer winst en twee keer gelijk spelen is niet slecht, alhoewel het gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen NSV’46 niet nodig was geweest. Met het gelijke spel van afgelopen zaterdag bij FC Oegstgeest kan ik wel leven. Daarnaast was de derbywinst bij Warmunda natuurlijk ook mooi. Er is natuurlijk pas één periode gespeeld, maar ik verwacht dat de titelstrijd tussen SJZ, FC Oegstgeest, Meerburg en Teylingen zal gaan, waarbij de onderlinge wedstrijden tussen deze clubs van doorslaggevend belang kunnen zijn. Als je naar de uitslagen tot nu toe kijkt, dan zie je dat de bovenste ploegen weinig laten liggen tegen de clubs uit het rechterrijtje’’, aldus de Sassenheimer.

Komende zaterdag krijgen jullie bezoek van koploper SJZ . Dat kan een mooi potje worden.

,,Dat denk ik ook. SJZ is een team met veel voetbal in de ploeg, met name voorin lopen een paar gevaarlijke jongens die makkelijk kunnen scoren. Ze leggen veel energie in hun spel, dus we kunnen aan de bak. Ze zijn net als wij nog ongeslagen dit seizoen, dus ik denk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. SJZ is de enige tegenstander van de bovenste teams waar we nog niet tegen hebben gespeeld, dus na zaterdag hebben we wel een aardig beeld van de concurrenten. Of ik al gewend ben aan het late tijdstip waarop wij onze thuiswedstrijden moeten afwerken? (Teylingen deelt het hoofdveld met Ter Leede en kan daardoor niet eerder dan 17.00 uur aftrappen, SN). Tsja, het is niet ideaal, maar we moeten het ermee doen. Als de wedstrijd zaterdag begint, is het al donker en zullen de lampen ontstoken moeten worden. Nou ja, zo’n ‘avondwedstrijd’ heeft ook wel iets, dat geeft toch een apart sfeertje.’’, aldus de accountant bij Deloitte Accountants.

Net als Van den Nouland mag ook Mitchell Hensing beschouwd worden als een kind van de club. De 25-jarige middenvelder verdedigt al zijn hele voetballeven de kleuren van SJZ. Afgelopen zaterdag legden de Zoeterwoude-Dorpers beslag, na een 6-0 overwinning op Sporting Leiden op de eerste periodetitel.

 

Mitchell Hensing (SJZ)

FOTO: Lichtenbeldfoto.nl

SJZ draaide de laatste jaren altijd mee in de top van de vierde klasse, maar een mogelijk kampioenschap was nooit echt in beeld. Dit seizoen pakken jullie direct de eerste periode en lijken nu wel een serieuze titelkandidaat te zijn. Wat is het verschil met de vorige seizoenen?

,,De laatste twee seizoen startten we slecht en liepen daardoor al eigenlijk direct achter de feiten aan. We wilden daarom dit jaar beter beginnen en dat is gelukt. Dat we direct op eigen kracht de periodetitel pakken is natuurlijk heel mooi. We zijn daarom al verzekerd van een ticket voor de p/d-wedstrijden, maar we willen natuurlijk meer. Van de bovenste ploegen hebben we tot nu toe alleen nog tegen FC Oegstgeest gespeeld, dus hoe sterk we precies zijn zal nog moeten blijken. Dit seizoen spelen we ook een iets ander systeem, dan de laatste jaren het geval was. Toen speelden we wat meer afwachtend en gokten we meer op de counter, terwijl we nu meer het initiatief nemen en de tegenstander proberen af te jagen. Verdedigend hadden we onze zaakjes altijd wel op orde, maar dit seizoen scoren we ook veel makkelijker. Daarnaast zijn er een aantal jonge spelers die zich goed ontwikkelen, dus wat dat betreft heeft onze trainer, Kevin Bos, voldoende keuze. Kevin kent de club door en door, hij heeft jarenlang in SJZ 1 gespeeld en is ook trainer van de JO19 geweest. Hij weet dus welke jongeren de kwaliteiten hebben om het eerste elftal te halen en durft ze ook een kans te geven. Of we ook voor het kampioenschap gaan spelen is van een hoop factoren afhankelijk maar als we gevrijwaard blijven van veel blessures en schorsingen, dan denk ik dat we dit jaar een eind kunnen komen’’, aldus de medewerker van Sunctec Zonwering.

Dan de tegenstander van komende zaterdag. Hoe schat je de sterkte van Teylingen in?

,,We kennen Teylingen natuurlijk nog van de laatste jaren en hebben over het algemeen goede resultaten tegen ze behaald. Vorig seizoen draaiden ze een iets minder seizoen, maar dit jaar hebben ze er een paar goede spelers bij gekregen, begreep ik. De meeste spelers ken ik niet persoonlijk, maar ik weet wel dat Bas Gozeling daar tegenwoordig speelt. Bas heeft in de jeugd bij FC Lisse samen met mijn broer Mike, Jari van Kampen en Joey Vink (allen spelers van SJZ 1) bij FC Lisse in een team gespeeld, leuk om hem weer te treffen. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar deze wedstrijd. Ik verwacht een wedstrijd met twee aanvallende teams en hoop natuurlijk dat we met de drie punten naar Haasbroek kunnen terugkeren’’, aldus Hensing tot besluit.

Must Read