donderdag, juli 25, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenKrakerrr van de week: Warmunda – Teylingen

Krakerrr van de week: Warmunda – Teylingen

-

Deze week heeft onze redactie gekozen voor de burentwist tussen Warmunda en Teylingen in de vierde klasse A. Een duel dat zowel in Warmond als in Sassenheim door menigeen is aangevinkt in de agenda. Alle andere clubs komen weer voorbij in onze voorbeschouwingen.

Krakerrr van de week: Warmunda – Teylingen

Teylingen lijkt op stoom te zijn geraakt. De dit seizoen lange tijd matig presterende formatie van coach Rob Jonkman won de laatste vier duels en klom zo naar de subtop van de vierde klasse A. Voor aanstaande zaterdag staat de burenruzie met het voor een veilige plek strijdende Warmunda op het programma. Een vooruitblik met Thomas van Kesteren (Warmunda) en Max Slaman  (Teylingen).

Voor de 27-jarige Van Kesteren heeft de komende ontmoeting op sportpark Overbos een bijzondere betekenis: ,,Ik ben weliswaar in Leiden geboren, maar ik heb altijd in Sassenheim gewoond. En dat is nog steeds het geval. Als klein jongetje ben ik lid geworden van Teylingen, bij de ukkies. Daarna heb ik alle jeugdselecties doorlopen. Als zestienjarige heb ik destijds ook al een aantal wedstrijden in het eerste meegedaan. Dat was samen met Jaap Zwetsloot, die nu bij FC Lisse speelt. Hij is een goede vriend van me. Na de A-junioren werd ik opgenomen in de selectie, maar ik viel een beetje tussen het eerste en tweede elftal in. Een vaste plek in de basis van het standaardelftal heb ik niet weten te bemachtigen. Ik begon het seizoen in de voorbereiding meestal wel goed, maar ik kon dat niet volhouden. Tussen de bedrijven door heb ik trouwens ook nog een jaartje lager gespeeld, in een vriendenteam. Maar goed, tijdens het vorige seizoen sprak ik Barry van Rijn, de trainer van Warmunda, en hij polste me betreffende een overgang naar zijn club. Daarbij raakte hij de juiste snaar. Ik besloot de stap te maken. Als bankzitter maakte ik nog wel het teleurstellende einde van het vorige seizoen mee. Dat wel. Bij de 5-1 nederlaag tegen SJZ was ik reserve en viel ik ook niet in.”

Het verlies in Zoeterwoude kwam Teylingen – zoals bekend – duur te staan. Op doelsaldo ging de titel nu naar Koudekerk. En de nacompetitie leverde evenmin succes op. Zodoende kan Van Kesteren nu zijn oude club met Warmunda tegemoet treden. De Warmondse formatie van de coaches Remco Breuer en Van Rijn kan de punten goed gebruiken. ,,We staan nu net boven de streep. De onderste drie ploegen degraderen en de twee erboven spelen nacompetitie. Het is jammer dat we de laatste tijd slecht presteren. We hebben een heel jong team en op sommige momenten ontbreekt bij ons nog de slimmigheid. Dan verzuimen we bijvoorbeeld even rust in het spel te brengen. Een kwestie van ervaring. Aan inzet ontbreekt het bij ons nooit. Verder zijn we te wisselvallig. Zo wonnen we bijvoorbeeld van Zevenhoven, de koploper, maar verspeelden we punten bij het onderaan staande Kickers’69. Ik heb het trouwens wel heel erg naar mijn zin hier. Blij dat ik deze stap gezet heb. En prettig natuurlijk dat ik nu steeds een basisplek heb.”

Dat laatste betaalde zich ook uit. In zijn optredens tot nu toe was Van Kesteren, doordeweeks werkzaam bij het in Warmond gevestigde bouw- en installatiebedrijf Van der Niet, herhaaldelijk succesvol: ,,Ik heb er in de competitie al negen gemaakt. Ik ben een echte centrumspits en ik moet dus aanspeelbaar zijn en de bal kunnen vasthouden. Technisch ben ik wel goed, maar mijn snelheid laat te wensen over. Natuurlijk moet ik ook op tijd voor het doel komen om een goaltje mee te pikken. Dat is me de laatste drie wedstrijden helaas niet gelukt.”

Van Kesteren, trotse vader van de 2-jarige Liam, kijkt met genoegen uit naar het komend weekend. Eerder dit seizoen trok Warmunda in Sassenheim met 0-1 aan het langste eind: ,, Voor mij betekent het wel een beetje extra spanning, zo tegen je oude club. De wedstrijd leeft enorm bij ons. Het is een prachtderby. Het moet een geweldig feest worden. En wij gaan echt voor de winst. We moeten trouwens gezien de stand sowieso eens een goede reeks gaan neerzetten.”

Opponent Teylingen kent voorlopig geen zorgen. De roodzwarten bivakkeren op de vijfde plek en hebben ruim afstand genomen van de gevarenzone. De top drie lonkt. Het verschil met SJZ, nu derde, bedraagt slechts drie punten. Ver daar boven staan Zevenhoven en BSC’68 genoteerd.

,,We zijn dit jaar met een op veel plaatsen gewijzigd team begonnen”, vertelt Slaman. ,,Zo’n zeven basisspelers stopten na het afgelopen seizoen. Vanuit de Onder 23 moest er worden aangevuld. Dat was dus even wennen. En dat kostte tijd. We hebben weliswaar een elftal dat goed kan voetballen, maar dat komt er helaas niet altijd uit. We hebben zo onze mindere fases gehad, maar de laatste tijd zijn we prima op weg. En die lijn willen we natuurlijk graag doortrekken. Omdat er zo veel nieuwe spelers moesten worden ingepast is er aan het begin van de competitie niet over een doelstelling gesproken. We bekijken het gewoon per wedstrijd. Wellicht volgend jaar oogsten. Een aantal weken terug behoorden we nog tot de degradatiekandidaten. En nu streven we simpel naar wat haalbaar is. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als we met deze groep prijzen pakten en we op die manier hogerop kwamen. ”

Sassenheimer Slaman is bezig aan zijn derde seizoen bij de senioren: ,,Teylingen is echt mijn cluppie. Ik woon ook vlakbij en ga regelmatig lopend naar De Roodemolen. Al vanaf mijn derde ben ik lid. In de jeugd heb ik steeds in het eerste van de leeftijdscategorie gespeeld, regelmatig zelfs als aanvoerder. Bij mijn overstap naar de senioren volgde er door corona eerst een vreemd jaar. Daarna belandde ik in het Onder 23-team en aan het einde van het seizoen deed ik al een aantal keren mee in het eerste. En nu zit ik er dus vast bij. Ik ben een echte centrale verdediger, een rechtspoot, sterk in de duels. En met mijn 1.92 meter kan ik ook in de lucht iets uitrichten. Bij een achterstand kan ik dus voorin van waarde zijn. Zo kon ik tegen SJZ bij een 3-1 achterstand ook tweemaal scoren. Uiteindelijk werd het 4-4. Ik ben trouwens door veel blessuregevallen bij de aanvallers al een paar keer in de spits opgesteld, maar het liefst speel ik toch gewoon centraal achterin.”

In het dagelijks leven is Slaman werkzaam bij het in Sassenheim gevestigde vleesverwerkingsbedrijf Van der Holst. ,,Wij leveren vlees aan de horeca. Ik zit er nu twee jaar, vijf of zes dagen per week. En ik werk echt met heel veel plezier. Ik moet wel op tijd op, want ik begin om half zeven. Maar daar staat dan wel tegenover dat ik ’s middags weer op tijd klaar ben.”

Aanstaande zaterdag staat wat Slaman betreft in het teken van revanche nemen: ,,We hebben de laatste drie wedstrijden niet van Warmunda kunnen winnen. Vorig seizoen werd het tweemaal 1-1 en in deze competitie gingen we thuis onderuit. We hebben iets goed te maken en gaan dus zeker voor de drie punten. Het is hier in de streek op ons niveau natuurlijk de wedstrijd van het jaar. En voor mij geldt dan ook nog dat ik aanstaande zaterdag jarig ben. Ik word 22. En het is wel de bedoeling dat we dat op een leuke manier kunnen vieren: met een overwinning.”

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read