zondag, juli 21, 2024
HomeSJZInterviews SJZKrakerrrr van de Week: SJZ - Zevenhoven

Krakerrrr van de Week: SJZ – Zevenhoven

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de  wedstrijd in de vierde klasse A tussen SJZ en  Zevenhoven. De Zoeterwoudenaren, als derde geklasseerd op de ranglijst, draaien een prima seizoen en lijken op weg naar het behalen van een ticket voor het spelen van promotiewedstrijden. Komende zaterdag krijgt SJZ bezoek van koploper Zevenhoven. De bezoekers zijn verwikkeld in een felle titelstrijd met BSC’68 uit Benthuizen. LeidenAmateurVoetbal blikte met Timo Lagerberg (SJZ) vooruit naar de komende topper op sportpark Haasbroek.

Als er een prijs zou worden uitgeloofd voor de meest attractieve ploeg in de vierde klasse A van dit  seizoen dan zou SJZ daar als eerste voor in aanmerking komen. De formatie van Arie van Duijn speelt fris, aanvallend voetbal en een bezoekje aan Haasbroek is voor de liefhebber van het regionale amateurvoetbal dit seizoen dan ook meer dan de moeite waard. Eén van de spelers die zich dit seizoen nadrukkelijk laat zien is Timo Lagerberg. De 19-jarige Zoeterwoudenaar is bezig aan zijn eerste jaar in het seniorenvoetbal en toonde direct aan een meerwaarde te zijn voor de groen-witten. Naast een aanzienlijk aantal assists was de watervlugge linkerspits dit seizoen ook al goed voor acht treffers. Lagerberg begon zijn voetballoopbaan op jonge leeftijd bij SJZ. Na enkele jaren koos hij voor UVS, maar na 5 jaar in de Kikkerpolder meldde Lagerberg zich weer op het oude nest.

Timo, hoe kijkt je zelf terug op je debuutjaar als senior?

Lagerberg: ,,Ik moest in het begin echt wennen aan het meer fysieke voetbal dat bij de senioren wordt gespeeld. Na een tijdje ging het al beter en ik voelde me snel thuis in de ploeg. We hebben een leuke  ploeg en hebben spelers als Joey Vink, Jari van Kampen en Mike Hensing, die voor dit  niveau toch wat extra’s brengen. Ik leer ook veel van Arie van Duijn, onze trainer. Arie is een ervaren coach en hij geeft mij als jonge speler tips waar ik veel aan heb. Jammer dat hij volgend seizoen vertrekt, maar ik ben wel blij dat Kevin Bos zijn opvolger wordt. Kevin was mijn trainer bij de JO-19, waar we vorig seizoen kampioen mee zijn geworden. Veel spelers van onze huidige JO-19 gaan volgend seizoen over naar de selectie, dus de doorstroming van jeugd ziet bij SJZ zit wel goed. Welke jeugdspeler ik tip als toekomstig basisspeler van  SJZ 1? Ik denk dat Jay Loomans een speler is  die er aan zit te komen. Jay is een talentvolle speler, waar ik veel van verwacht”,  aldus de MBO-student.

Timo Lagerberg (op de foto tweede van rechts)

Vervolgend: ,,Het is jammer dat we aan het begin van dit seizoen teveel steekjes hebben laten vallen, want de achterstand op koploper Zevenhoven is inmiddels tien punten. Dat gat is denk net te groot om dat in de resterende zes wedstrijden goed te maken. Zevenhoven speelt niet echt spectaculair voetbal, maar het is een stabiele, stugge ploeg dat lastig te verslaan is. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, dus wat dat betreft verdient Zevenhoven de koppositie. Uit verloren we weliswaar met 2-1, maar ik denk dat we zaterdag in staat moeten zijn om de punten in eigen huis te houden. Ik vind trouwens niet dat er een ploeg is die er in deze afdeling met kop en schouders bovenuit steekt. Omdat Zevenhoven en BSC’68 allebei al een periodetitel hebben, gaat de vervangende periodetitel naar nummer drie en dat is de plek waarop wij nu staan. We staan acht punten voor op onze concurrenten, dus ik ga ervan uit dat het ons lukt om die derde plek vast te houden. Of ik ambities heb om in de toekomst hogerop te spelen?  In de jeugd bij UVS speelde ik vaak tegen grote clubs en dat waren mooie ervaringen. Voor nu hoop ik vooral dat ik volgend seizoen met SJZ een stapje ga hoger spelen. SJZ is toch mijn club en met je eigen cluppie promoveren lijkt me toch het mooist’’, aldus de jongeling tot besluit.

 

Must Read