donderdag, juli 18, 2024
HomeVierde klasseMeerburgVoorbeschouwing Meerburg - Altior (finale nacompetitie)

Voorbeschouwing Meerburg – Altior (finale nacompetitie)

-

Voorbeschouwing Meerburg – Altior (finale nacompetitie)

Zaterdag 15 juni

Vierdeklasser Meerburg mocht de eerste ronde van de nacompetitie overslaan en kwam derhalve pas afgelopen zaterdag voor het eerst in deze extra wedstrijdenreeks in actie. De Rijndijkers maakten korte metten met WCR uit Rhoon (7-1) en plaatsten zich derhalve zeer eenvoudig voor de finalewedstrijd tegen Altior. Trainer Nick Poot kan beschikken over een brede, fitte selectie en spits Max van Steen, die na de finalewedstrijd stopt met voetbal, liet met vier treffers tegen WCR zien nog steeds over een neusje voor het doel te beschikken.

Tegenstander Altior kende een stuk moeizamer route om de finale, die gespeeld wordt bij AVV Alphen, te bereiken. Bij FC Oegstgeest werd, na een 3-1 achterstand, na strafschoppen gewonnen en in de tweede ronde won de formatie van Arjan van der Laan na verlenging bij Zestienhoven. De Langeraarders leken diep in blessuretijd op degradatie naar de vierde klasse af te stevenen maar de laatste poging van de wedstrijd bracht de stand toch nog in balans, waarna de oranjehemden in de extra tijd genadeloos toesloegen (4-7).

Meerburg, dat haar laatste vijf competitiewedstrijden op rij won, toonde ook tegen WCR aan het momentum te hebben en mag voetballend gezien hoger worden aangeslagen dan Altior. De zwart-witten kunnen daarom als licht favoriet voor winst in deze eindstrijd worden beschouwd, maar zullen ook gewaarschuwd zijn voor de onverzettelijkheid van hun taaie opponent. Al met al een potje waar menig voetballiefhebber uit de regio naar zal uitkijken!

Note redactie: beluister ook de podcast ‘Randje 16’ met onder meer aandacht voor deze wedstrijd!

Podcast ‘Randje 16’ (aflevering 23): met o.a. EMM’21, Meerburg en Warmunda

Must Read