donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseMike van der Zon (Teylingen): ,,Snel uit negatieve spiraal komen”

Mike van der Zon (Teylingen): ,,Snel uit negatieve spiraal komen”

-

Teylingen werd voorafgaand aan het seizoen door veel trainers uit de vierde klasse benoemd als een belangrijke gegadigde voor een prijs. Dit op basis van de kwaliteit van de selectie en het gegeven dat de derde klasse vorig seizoen op een haar na werd gemist. De twee eerste potjes werden nog gewonnen, maar al snel bleek de ploeg van Rob Jonkman weldegelijk kwetsbaarder. Tot nu toe moest al vijf keer een gelijkspel worden toegestaan en even zo vaak ging het helemaal mis. Na veertien duels zijn de Sassenheimers gezakt naar de tiende plaats. Mike van der Zon begrijpt er niets van . ,,De huidige positie is onwaardig voor Teylingen. Het is voor alle spelers en de staf lastig om de vinger er achter te krijgen. Voorlopig wil ik het erop houden dat het wedstrijden niet vaak mee zit en dat we al vaak spelers op andere posities hebben moeten neerzetten vanwege blessures. Daar zitten ook blessures bij van spelers die een belangrijke rol hebben in het team. Ervaren spelers die het goed neer kunnen zetten en weten wat er gevraagd wordt. Dan nog ben ik van mening dat er voldoende kwaliteit aan boord is en dat wij niet op deze plek horen te staan.”

 

Afgelopen zaterdag haalde Meerburg revanche (1-3) op de nederlaag van de eerste speeldag en door de andere uitslagen zag de formatie van Jonkman vijf ploegen voorbij komen op de ranglijst. ,,Soms denk ik wel eens ‘hoe dan’ als ik de uitslagen mee krijg. Dat de verschillen in deze klasse veel kleiner zijn geworden dat werd al snel duidelijk. Tal van ploegen die nu boven ons staan, zijn echt niet beter. Aan de andere kant moeten we de realiteit onder ogen zien en dat is dat het seizoen ernstig tegenvalt. Het heeft echter geen enkele zin om te blijven hangen in negativisme. We moeten dit snel gaan ombuigen en daar heb ik het volste vertrouwen in. We willen niet dat het te heet onder onze voeten gaat worden en dus zullen we als team moeten opstaan. Buiten het veld is het een hechte groep. Het is logisch dat er door de resultaten irritaties ontstaan binnen de lijnen. We hebben nu eenmaal wat spelers die zeggen wat ze denken. Dat alles gaat wel op een normale manier en we moeten vooral met elkaar in gesprek blijven hoe het beter kan en moet.”

De hovenier bij Hortus Artifex geniet van zijn werk. ,,Lekker buiten werken en van niets iets maken. Dat geeft mij zeker een goed gevoel. Het zou echter wel prettig zijn als het beter zou gaan op het veld. Als ik naar de stand kijk dan schrik me eigenlijk wel rot. Komende zaterdag spelen we uit bij Kickers’69. Ja, op papier een wedstrijd die we moeten kunnen winnen gezien hun positie, maar dat zegt natuurlijk weinig als je zelf ook hapert in de resultaten. Ik zie het wel als de ideale kans om de ommekeer teweeg te brengen.”

Van der Zon speelt het liefst op ‘10’, maar speelt dit seizoen regelmatig in de spits. ,,We hebben niet echt een centrumspits en nood breekt wet. Ik vul die positie op mijn eigen wijze in. Ook afgelopen zaterdag moesten we schuiven op posities en dat hoort tot dusverre bij dit moeizame seizoen. Het heeft echter geen enkel zin om te paniekeren. Dat zie ik onze trainer ook niet doen, hoewel hij vast en zeker wel eens met kopzorgen thuis op de bank zit. We snappen het eigenlijk allemaal niet waarom we zo achterblijven, maar het komt goed met Teylingen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read