donderdag, juli 25, 2024
HomeSJZInterviews SJZMMO snoept SJZ bijna twee punten af

MMO snoept SJZ bijna twee punten af

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na het verlies vorige week tegen Teylingen speelde SJZ op speeldag 10 tegen hekkensluiter MMO. De ploeg uit Hoogmade kwam vorige week niet in actie omdat de thuiswedstrijd op natuurgras afgelast werd. Dat probleem was er op het kunstgrasveld in Zoeterwoude niet. Het werd een uiteindelijk krappe overwinning voor SJZ (2-1) maar dit had vlak voor het sluiten van de markt zomaar een punt op kunnen leveren voor MMO.

Het eerste wapenfeit deze middag was voor SJZ. Een kopbal van Jurian de Klerk werd met kunst- en vliegwerk door doelman Albin van Wieringen tot corner verwerkt. Een sterke beginfase voor de ploeg van Kevin Bos waarbij MMO er niet aan te pas kwam. De openingstreffer viel al snel. Caleb van der Helm zette met een slim passje Marc Griffioen voor de keeper. Een koud kunstje voor de aanvaller en derhalve de logische 1-0. Niet alleen het kunstje maar ook de omstandigheden op sportpark Bentwoud waren koud. Zeker toen ook nog een langdurige hagelbui het veld teisterde wat het werk van de dienstdoende acteurs niet ten goede kwam.

Het overwicht had door SJZ verder uitgebouwd kunnen worden met wederom een combinatie tussen Van der Helm en Griffioen. Ditmaal trof Griffioen geen doel. Ook een fraaie slalom door de verdediging van Van der Helm werd niet beloond. Het schot van de rossige aanvaller was te slap.

Langzaam maar zeker kwam MMO ook beter in het spel en kreeg ook wat kansjes. Een schot van Tijn van der Meent ging naast. Bijna kreeg het de helpende hand toegereikt van een Zoeterwoudse verdediger. Via Dave Plooij belandde de paal op de paal. Uit de hoekschop daarna een scrimmage in de doelmond van SJZ wat uiteindelijke eindigde in een schot over van Richard Bakker.

Aan de andere kant kreeg SJZ legio kansen om de voorsprong uit te breiden maar vond het regelmatig een verdediger of doelman Van Wieringen op de weg. Zo hield het MMO in de wedstrijd en door de ontstane ruimte achterin kreeg het ook de ultieme mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Diep gestuurd ging Richard Bakker alleen op de doelman af maar oog in oog met Gijs Brinks schoof de nummer 10 van Hoogmaders de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na rust een niet veel ander spelbeeld. SJZ met veel mogelijkheden maar de bevrijdende 2-0 bleef uit en zoals de aloude voetbalwet voorschrijft komt het regelmatig voor dat deze dan aan de andere kant valt. En zo geschiedde. Een schot met rechts van Richard Bakker werd voor de doellijn door Boet van der Meer tot doelpunt gepromoveerd en zo werd de hoop op een stuntje van de ploeg van Yorick Boon in leven gehouden.

Lang kon MMO niet genieten van de gelijke stand. Een bevlieging van Joey Vink bracht de score weer in het voordeel van SJZ. De spelmaker zag zijn schot van buiten de zestien, al dan niet getoucheerd door een been, achter Van Wieringen ploffen. De score verder uitbouwen bleef echter uit. Daar kreeg het wel de mogelijkheden voor maar zoals zo vaak deze middag vond SJZ of een verdediger of de uitblinkende doelman Van Wieringen op de weg. Met deze krappe marge bleef de hoop op een puntje voor MMO in leven. Vlak voor tijd leek dat dan ook bijna het geval, maar mochten de Zoeterwouders doelman Brinks danken met een cruciale redding. Zo kreeg SJZ de drie punten bijgeschreven en blijft de dapper gestreden MMO-ers met het het ene eerder behaalde puntje onderaan de ranglijst staan. Maar met nog twee wedstrijden te goed en de vertoonde werklust deze middag moet het hoop bieden dat het toch een keer de goede kant op gaat vallen.

Ondanks de lege handen maakte trainer Yorick Boon een gematigd tevreden indruk: ,,Ik heb de jongens een compliment gegeven. Als team zijn we heel sterk met elkaar. We zijn een jonge groep. Niks ten nadele van SJZ want het is gewoon een goed voetballende ploeg maar er had vandaag voor ons misschien wat meer in gezeten. De gretigheid zit er gewoon en dan moeten we door willen zetten maar het valt net niet onze kant op. Misschien is dat inherent als je onderaan staat maar uiteindelijk is het belangrijk dat je zo door blijft gaan. Dan komen de punten vanzelf. Een puntje had misschien vandaag verdiend geweest.”

Dat er een puntje in zat onderkende Kevin Bos ook wel maar het was volgens hem niet nodig dat SJZ in deze positie kwam: ,,In minuut 90 pakt Gijs (Brinks red.) de bal anders was het inderdaad 2-2 maar ik denk dat je gewoon met ruime afstand had kunnen winnen van deze ploeg. Ik vond niet dat we de goede mindset hadden om echt goals te maken. Tegen zo’n tegenstander moet je snel 2-0, 3-0 maken en de bal door het net heen jassen. Dan wordt het makkelijker. Nu blijven ze geloven in een resultaat en krijgen ze die ook bijna. Wij hebben ze te weinig het geloof ontnomen dat er hier wat te halen valt.”

Opstelling SJZ: Brinks, Versteegen, Plooij, Mitchell Hensing, Van Rijn, Vink, Loomans, De Klerk, Mike Hensing, Griffioen, Van der Helm.

Opstelling MMO: Van Wieringen, Boet van der Meer, Bax, Van der Geest, De Groot, Mikey van der Meer, Hoogenboom, Richard Bakker, Danny Bakker, Van de Meent, Van der Fits.

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read