donderdag, juli 18, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenOntbrekende titel aanstaande voor Mike van der Zon (Teylingen)

Ontbrekende titel aanstaande voor Mike van der Zon (Teylingen)

-

Op regelmatige basis levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarin een speler uit de regio centraal staat. Deze week werd er gekozen voor Mike van der Zon van Teylingen. Die keuze is eenvoudig te verklaren: de Sassenheimers kunnen zaterdag kampioen worden. Voor wie de krant nog niet las of kon lezen hierbij het onderhoud met de makkelijk scorende middenvelder/ spits.

Een trauma is wellicht teveel aangedikt als omschrijving van het mislopen van de titel twee seizoenen terug, maar 28 mei 2022 was wel een datum waar men bij Teylingen met verdriet en ongeloof op terugkijkt. Op de voorlaatste speeldag verloren de Sassenheimers met 5-1 van SJZ en een week later ging de titel op doelsaldo naar Koudekerk. Ook in de nacompetitie ging het fout voor trainer Rob Jonkman en de zijnen en vorig seizoen konden de roodzwarten geen rol van betekenis spelen in de vierde klasse A.

Komende zaterdag kan er een uitgesteld feest plaatsvinden wanneer de koploper op bezoek gaat bij Woubrugge. Mike van der Zon kan niet wachten op het komende weekend. ,,Het gehele seizoen is er keihard voor gewerkt om zover te komen en nu kunnen we het karwei afmaken. Daarmee kan die gitzwarte pagina uit het geschiedenisboek worden verwijderd, hoewel het eerlijk gezegd nog steeds wat pijn doet voor mij dat het toen mis ging.”

Uitgerekend tegen SJZ op 20 april j.l. boekte Teylingen een meer dan belangrijke overwinning. ,,We wisten voorafgaand aan dat duel dat het nog de zwaarste tegenstander was en we wilden de kaarten in eigen hand houden. Na een bliksemstart, binnen vijf minuten was het al 0-2, werd het een zwaarbevochten overwinning (2-3) en iedereen wist vanaf dat moment dat we het niet meer zouden weggeven. We wonnen vervolgens van Floreant en afgelopen zaterdag van Sporting Leiden. In de eerste helft hadden we het niet makkelijk op echt gras en kwamen we wat paniekerig voor de dag. Gelukkig liepen we na de pauze weg en waren we weer een stap dichterbij het kampioenschap.”

Medespeler Sam Witkamp, al een tijdje geblesseerd, was er bij in Leiden en hij schreeuwde in de tweede helft over het veld dat Meerburg op 0-1 was gekomen bij FC Oegstgeest, de enig overgebleven concurrent van Teylingen. ,,Na het laatste fluitsignaal liep die wedstrijd nog en dus moesten we even afwachten hoe het daar zou aflopen. Uiteindelijk bleef het bij die enige goal daar en vervolgens hebben we een feestje gevierd vanuit de gedachte dat het nu helemaal niet meer fout mag gaan.”

Teylingen staat met nog twee wedstrijden te gaan vier punten los en heeft zelfs twee kansen om de champagne te laten ontkurken. ,,Natuurlijk is het leuk om thuis kampioen te worden (op de slotdag komt MMO naar De Roodemolen toe, HK), maar we laten uiteraard niets aan het toeval over. We willen zaterdag kampioen worden en de derde klasse bereiken. Er wordt veel geregeld op de club voor komend weekend. Er zullen veel aanhangers bij zijn en dus moeten we het nu ook echt afmaken. Woubrugge zal zich vast gaan ingraven dus we gaan op zoek naar een snel doelpunt. Er zal vast gezonde spanning op staan, maar het is natuurlijk lekker dat je weet dat er zelfs twee kansen liggen om feest te vieren.”

Het vrijwel zekere kampioenschap valt precies samen met het eeuwfeest van Teylingen. Op 6 juni worden er honderd kaarsjes uitgeblazen. ,,Hoe mooi dat dit samenkomt. Alsof het zo moet zijn. Ik had zeker destijds al kampioen willen worden, maar we hebben er juist ook van geleerd. We gaven het toen weg omdat we de scherpte kwijt raakten. Dat is dit seizoen veel minder vaak gebeurd. We hebben van media maart tot half april een dip gehad en daardoor werd het weer spannend. Het vertrouwen bleef er binnen de groep en staf en nu staan we dus op het punt om de vierde klasse te kunnen verlaten.”

Er werd maar drie keer verloren en Teylingen toonde zich de meest constante. ,,Iedereen heeft zijn deel bijgedragen. Telkens stonden er weer andere spelers op en daar lag een belangrijke kracht. Voor mij persoonlijk zat het seizoen er eigenlijk al op vanwege hamstringklachten. Onze fysio gaf aan dat ik op eigen risico door zou gaan. Sinds die, op werk opgelopen blessure, een maandje terug, kom ik van de bank. Tegen Sporting speelde ik de tweede helft. Het is net aan te doen, hoewel ik wel voorzichtig ben. Zaterdag wil ik er hoe dan ook bij zijn. In elke lichting in de jeugd maakte ik een kampioenschap mee. Dat wil ik nu voor het eerst meemaken bij de senioren.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read