vrijdag, juli 19, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenPascal de Ridder: ,,De verslagenheid was oneindig bij Teylingen”

Pascal de Ridder: ,,De verslagenheid was oneindig bij Teylingen”

-

Nog steeds is de pijn nog niet geheel weg. 28 mei werd voor Teylingen een dramatische dag. Door een zware nederlaag bij SJZ (5-1) werd, zo bleek een week later, de titel verspeeld. Het was de enige nederlaag en er werden maar liefst 61 punten in de wacht gesleept. Het was niet genoeg en in de nacompetitie werd de ellende niet weggespoeld. Pascal de Ridder moest in die weken toekijken vanwege een slepende knieblessure. ,,Ik had er dus geen grip op en voelde mij machteloos. In vrijwel alle andere klassen waren we kampioen geweest met dat puntentotaal. In Zoeterwoude hadden we een complete offday, hoewel we eerder ook deels de fout in gingen met een gelijkspel tegen MMO en Warmunda. Op 12 april hadden we nog gewonnen bij Koudekerk en leek het gedaan. Nee dus. Uiteindelijk gunde ik het Koudekerk wel, want zij hadden echt ook een goede ploeg. Dat neemt niet weg dat de verslagenheid oneindig was en ik merk het nog wel eens aan medespelers.”

Jeugd helpen

Ondertussen is De Ridder hersteld van zijn kwetsuur, maar hij was wel een half jaar weg van de velden. ,,Die blessure liep ik in maart op tegen Meerburg thuis. Ik verstrekte mijn knie, maar dacht dat het meeviel. De volgende dag kon ik echter amper mijn bed uitkomen. Middels fysio werkte ik daarna aan mijn herstel, maar pas vorige week maakte ik weer mijn eerste minuten voor de beker tegen Den Hoorn bij het eerste, nadat ik eerst in het tweede uitkwam. Ik ga er vanuit dat ik weer basisspeler word wanneer ik in vorm geraak. Met mijn 27 jaar ben ik een van de spelers met ervaring en die wil ik graag benutten om het overwegend jeugdige team te helpen.”

Overstap

De Ridder begon met voetballen op 7-jarige leeftijd in de toen nog zogeheten E6 van Ter Leede. Als snel zag men in hem een speler voor de selectieteams. Via de E1 bewandelde de aanvaller het pad van de talenten. Als tweedejaars A-speler kreeg hij een oproep voor het derde elftal. ,,Daarna heb ik nog ongeveer drie jaar in het tweede gespeeld. Heel af en toe heb ik mee gedaan bij 1, maar dat niveau heb ik uiteindelijk net niet kunnen halen. Met Jelle Vooijs en Lesse van Wijk, twee maten van mij, besloten we te gaan voor een eerste elftal en de keuze voor Teylingen was toen snel gemaakt. Die overstap ligt minder gevoelig dan bijvoorbeeld een uitstapje naar FC Lisse. Beide spelers zijn inmiddels gestopt. Lesse heeft bijvoorbeeld twee keer zijn kruisbanden afgescheurd.”

Misstappen

Teylingen is dit seizoen redelijk gestart met een krappe maar verdiende zege op Meerburg (1-2), ruime winst op Kickers’69 (7-0) en een gelijkspel tegen het niet te onderschatten SJC (1-1). Tegen Nicolaas Boys ging het faliekant mis (4-0). ,,Dat was niet onze middag. Natuurgras, een tegenstander die de beuk erin gooide en bij ons team lukte er weinig. De 3-0 op slag van rust was de mokerslag. Ik denk dat er meer dan vorig seizoen het geval was ploegen aan elkaar gewaagd zijn en meer puntenverlies op zullen lopen. Ik verwacht Zevenhoven bij de bovensten, die echter compleet verrassend van Kickers’69 verloren, en NSV’46. Meerburg is moeizaam gestart, maar die komen echt nog wel bovendrijven. Zij kampen met enorm veel blessureleed. Dat zou voor elke ploeg een probleem vormen in deze klasse.”

,,Roodenburg zou wel eens kunnen verrassen. De potjes tegen Warmunda staan voor ons op zich. Al met al denk ik dat meerdere misstappen nu niet fataal hoeven te zijn. Teylingen is nu niet de uitgesproken titelkandidaat. We zijn Mark en Tom van der Vlugt kwijt geraakt en ook Martin van Eeuwijk is gestopt. Dat waren klasbakken, maar het geeft nu wel kansen aan jongere spelers om zich te etaleren. De hiërarchie in de selectie is anders komen te liggen. De jonge groep is heel gretig. Mark van der Heijden, Wessel Zonjee en ik vormen nu het blok van routiniers. Er is onderling veel respect, maar we zeggen ook wel waar het op staat tegen elkaar. Al met al spelen we in een boeiende klasse. Maar goed, dat zou de derde klasse ook zijn geweest.”

Slap ouwehoeren

Over trainer Rob Jonkman is de weer herstelde speler duidelijk. ,,Een fijne trainer en dito vent. Een echte clubman en overal zit een gedachte achter bij hem. Hij heeft ook oog voor het tweede en de O23. Zijn aanpak is serieus. Je kunt echter ook goed een biertje met hem doen en slap ouwehoeren.”

Zuurheid

De in het dagelijkse leven Manager Recruitment bij Manpower in Diemen laat het woord ‘dramatisch’ nog maar eens vallen als het gaat om het mislopen van de titel. ,,Ik miste zelf in de nacompetitie in de toenmalige A1 van Ter Leede een keer een pingel en dat was ook een minder moment. De zuurheid van die dag tegen SJZ was echter veel groter. Hoe mooi zou het zijn als het ons dit seizoen wel lukt om in de derde klasse terecht te komen. Dan kunnen we die gemiste kans vergeten.”

Foto’s: Peer Compeer

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read