zondag, juli 21, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenPositief gevoel na afloop bij winnend Teylingen én verliezend Stompwijk’92 (plus foto's)

Positief gevoel na afloop bij winnend Teylingen én verliezend Stompwijk’92 (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Teylingen met twee weken geleden de 1-2 winst in de derby bij Warmunda en Stompwijk’92 zag de andere laagvlieger Sporting Leiden na een 2-0 voorsprong in blessuretijd met 2-2 op gelijke hoogte komen. Hoe zouden beide ploegen het nu oppakken? Was er voldoende vertrouwen geput om de wedstrijd op sportpark Roodemolen positief te beëindigen? Dat lukte zeker de thuisploeg die met 4-0 won van Stompwijk’92 met toch mooie reacties van beide ploegen na afloop.

Doelman Wessel Zonjee van Teylingen: ,,Zeker gezien het feit dat we echt niet goed speelden een prima eindresultaat. Ik zou er vooraf blind voor tekenen.” Maar ook Tim van Veen van Stompwijk’92 haalde positieve punten naar voren ondanks deze nederlaag: ,,Het gaat elke week steeds beter. Alle vertrouwen dat het gaat lukken en komende zaterdag kunnen en moeten we dat bewijzen thuis tegen MMO, volle bak erin!”

Teylingen, op een derde plek met tien uit vier waar Stompwijk’92 dertiende stond met één uit vier, keek natuurlijk ook met een schuin oog naar de uitslag van de topper tussen SJZ tegen FC Oegstgeest. Zonjee: ,,We wilden rap scoren om dan wat in te zakken om zo de veldruimte te benutten met flitsende uitvallen. Die 1-0 lukte al na een kleine tien minuten met een prachtige ‘inglijder’ van Mike van der Zon na een voorzet van rechts van Sam Witkamp. We trainen hier ook op! Maar verder bleven we slordig in ons spel en voor rust kregen we ook geen echte doelkansen meer.”

Van Veen beaamde dat volmondig: ,,Omdat zij een goed voetballend team hebben, wilden wij het speelveld klein houden om snel om te kunnen schakelen. Daarbij was ik ook blij dat de zeer ervaren Nick Ammerlaan ook weer in de basis kon starten. We hadden het zo in die eerste helft best redelijk op orde, er ging veel goed, en we gingen ondanks de 1-0 achterstand vol vertrouwen de kleedkamer in.”

Trainer Erik van Manen van Stompwijk’92 was in de rust tevreden, gaf aan dat ze elke week verder kwamen in dit proces van veranderen van een pure counterploeg zoals ze al jaren bekend staan met levensgevaarlijke spitsen naar een voetballende ploeg. ,,Hij hamerde vooral op ‘zo blijven doorgaan’ en dat deden we dan ook. Maar Teylingen bleef de bovenliggende partij en bij ons ontbrak na rust zeker voorin de echte scherpte”, aldus de bevlogen Van Veen. Die scherpte ontbrak niet bij de thuisploeg. De Teylingen-doelman: ,,Uit een scrimmage scoorde Dani Hoogkamer de 2-0, onze topscorer Wesley Ritzen gleed de 3-0, zijn vierde dit seizoen, binnen en Melvin van Stijn kreeg kort voor tijd een cadeautje van de Stompwijk’92-verdediging wat hij verzilverde, 4-0.”

Met dit eindresultaat kwam Teylingen zelfs op plek twee met dertien uit vijf (15-6), mede door de winst van vv SJZ op FC Oegstgeest met 3-1, waar Stompwijk’92 door de 2-2 van MMO thuis tegen Warmunda laatste werd in deze vierde klasse A met één uit vijf (3-17). Mooi om te horen dat beide spelers met een positief gevoel terugblikten. Zonjee: ,,Een prima resultaat in zeker niet onze beste wedstrijd. Het doelsaldo is zeker niet onbelangrijk, daarom wel lekker dat ik kort voor tijd bij één van hun weinige doelpogingen een tegentreffer kon voorkomen door gestrekt naar de hoek te gaan. Zaterdag kunnen we weer aan de bak tegen het altijd lastige en vaak onvoorspelbare Roodenburg. Maar eerst komende dinsdag voor de LAV-cup thuis tegen Jong SJC. Maar dan staat onze tweede doelman Tim van Beek tussen de palen, ik word immers ook al een dagje ouder!”

Van Veen: ,,Natuurlijk hoopten we op een beter resultaat dan deze 4-0 nederlaag, maar het omschakelen naar een ander spelsysteem kost gewoon tijd. Dan hebben we ook nog te maken met wat blessures en een redelijk smalle selectie maar we blijven allemaal, ook onze supporters, positief. Die andere speelstijl ligt ons zeker. Maar als zelfs Ajax moeite heeft om hun speelstijl, al dan niet uit nood geboren, aan te passen is het dan gek dat het ook bij ons de tijd en kans moet krijgen? Voor het seizoen hadden we het idee om bovenin mee te gaan draaien, maar dat idee laten we nu los. Dat kan nu even de koelkast in. Eerst verder bouwen, vertrouwen winnen met elkaar in elke komende wedstrijd en dan is MMO wellicht thuis dé ideale tegenstander.”

Teylingen – Stompwijk’92 4-0 (1-0). 9. Van der Zon 1-0, 57. Hoogkamer 2-0, 63. Ritzen 3-0, 85. Van Stijn 4-0.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read