zaterdag, juli 20, 2024
HomeWoubruggeWoubrugge InterviewsSporting Leiden wint van Woubrugge na twee late doelpunten

Sporting Leiden wint van Woubrugge na twee late doelpunten

-

Vierde Klasse A (zaterdag) – In de wedstrijd tussen Sporting Leiden en Woubrugge was het lang wachten tot er een doelpunt viel voor een van de twee concurrenten, maar dit maakte de wedstrijd niet minder spannend. Beide teams zochten veelvuldig de aanval en de gastheren deden dit het meest succesvol: 2-0.

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Zo zijn beide teams al gevaarlijk geweest voor het doel van de tegenstander, maar was er nog geen honderd procent kans of betere ploeg te benoemen. Ze hielden elkaar dan ook goed in evenwicht zoals ze dat ook deden op de ranglijst door evenveel punten te hebben voorafgaand aan de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft leken de Leidenaren dan toch meer de bovenhand te krijgen door de kansen die zich opstapelden. Het momentum van de wedstrijd ging dan ook meer naar de thuisploeg daar waar Woubrugge vooral tegen moest houden en in de omschakeling gevaarlijk probeerde te zijn.

De bezoekers hielden lang stand en verdedigden de aanvallen van de thuisploeg. Zo halverwege de tweede helft leek het spelbeeld voor het eerst in de wedstrijd te veranderen. Woubrugge ging zelf meer initiatief tonen aan de bal en legde de druk neer bij Sporting Leiden. Hier kwamen nog een paar grote kansen uit voort, maar het stond nog altijd gelijk.

Totdat daar Sporting Leiden ineens weer in de aanval was en Johan Hennekij de bal kreeg in de zestienmeter. De nummer negen twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard onder de keeper door en opende daarmee de score: 1-0. Met nog zo’n kwartier te spelen was de ontlading groot, maar was iedereen langs de lijn huiverig voor een verval.

Deze angst werd in de extra tijd weggenomen door Yousuf Sadi Hilmi die met een knappe vrije trap de wedstrijd besliste en daarmee de drie punten in Leiden hield: 2-0. De bal vloog over de muur de afgedekte hoek in waardoor de keeper kansloos bleef.

,,Ik denk dat dit het verhaal is van het hele seizoen. We krijgen allerlei kansen en zij schieten ze er wel in en wij niet. Voetballend was het vandaag ook niet goed van beide kanten. We hebben het zeker geprobeerd, maar in de eindfase maakten we steeds de verkeerde keuze. De laatste paar wedstrijden wordt overleven. We hebben nog drie potjes en daar moeten we er minimaal twee van winnen, maar het wordt een heel lastig verhaal.’’ Zo keek de teleurgestelde aanvoerder van Woubrugge, Dennis Boer, terug op de verloren wedstrijd.

Aan de andere kant keek ook Dimitri Fakkel terug op een zware wedstrijd. ,, De punten zijn binnen, maar het was een lastige wedstrijd met dit warme weer en het veld. Ik denk wel dat wij meer kansen hadden en daarom ook verdiend hebben gewonnen. Het ging na de rust wel een stuk stroever en zij kregen ook kansen, maar daarna pakten we het weer op gelukkig. We zitten er nu lekker in en hopelijk houden we dit vast en dan zien we het wel in de nacompetitie”, aldus de sterk acterende Fakkel die positief terug keek op de wedstrijd.

Sporting Leiden – Woubrugge 2-0 (0-0). 77. Hennekij 1-0, 90. Sadi Hilmi 2-0.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Hamelink, Van As, Fakkel, Van Eijgen, Van Egmond, Hennekij, Schröder, Dieke, Sadi Hilmi, Du Prie.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, S. De Groot, J. De Groot, Veltman, Peters, Boer, Rolfes, Van der Doef, Van der Hulst, Van Rijn.

 

Must Read