woensdag, juli 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseTeylingen morst weer, spanning keert terug

Teylingen morst weer, spanning keert terug

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Koploper Teylingen speelde vandaag een uitwedstrijd bij Nicolaas Boys uit Nieuwveen. De Sassenheimers liepen na de winterstop meerdere malen averij op. Het zag een fikse voorsprong op de concurrenten slinken en winst was dus noodzakelijk voor de manschappen van trainer Rob Jonkman. Wederom werden er punten gemorst tegen de stugge Nieuwveners. Het werd 1-1, een uitslag die volgens doelman Wessel Zonjee terecht is.

De teleurgestelde sluitpost over het puntenverlies: ,,We wisten voorafgaand al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen Nicolaas Boys. Zij spelen op natuurgras en daar kunnen wij als team gewoon niet goed mee uit de voeten. We verliezen wederom dure punten en het lijkt er een beetje op dat het met ons zelfvertrouwen te maken heeft. Onze opponent had voor een defensieve opstelling gekozen en wij hadden daar zichtbaar moeite mee. We hadden in de eerste helft denk ik wel zeventig procent balbezit zonder een noemenswaardige kans te creëren. Nicolaas Boys loerde op de counter en was daar uiteindelijk ook succesvol mee. Na een goed half uur spelen kregen we een tegentreffer te verwerken, een doelpunt overigens die nooit toegekend had mogen worden. Volgens mij was het zeker een meter of twee buitenspel. Maar goed, hij telde dus dan moet je aan de bak. Tot aan het rustsignaal wisten we niets af te dwingen en dus zochten we kleedkamers op met een achterstand.”

De ervaren Zonjee over het verdere verloop van de wedstrijd: ,,De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. We probeerden van alles, maar hadden zo enorm veel moeite om de muur te slechten. Op een gegeven moment zijn we maar lange ballen gaan spelen om iets te forceren. Een speltype dat voor ons verre van gebruikelijk is. De betere mogelijkheden waren voor de tegenstander maar we hielden de boel verder schoon gelukkig. De wedstrijd kabbelde op deze manier voort en het duurde lang voordat we uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte kwamen. Uit een lange bal kopte Cas Pouwels schitterend terug op Bas Gozeling die binnen werkte. Het restant van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer en denk ik dat we achteraf gezien nog blij mogen zijn met een punt. Uiterst teleurstellend. Volgende week staat de kraker tegen FC Oegstgeest op het programma, een wedstrijd op het scherpst van de snede. We zijn een hechte groep en zullen ons aankomende week geconcentreerd gaan voorbereiden op dit treffen. We mogen de titel niet uit onze handen laten glippen. Volgende week moet het roer echt om.”

Volgende week speelt Teylingen dus op het eigen sportpark De Roodemolen de kraker tegen de nummer twee FC Oegstgeest. Een mooie clash tussen de twee titelkandidaten. Weten de pupillen van Jonkman in deze wedstrijd het tij te keren? Eerder dit seizoen werd er tussen beide ploegen niet gescoord op De Voscuyl.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read