donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 mei

-

SJZ – AVV Alphen

Bij SJZ keerde, na wat struikelpartijen van koploper Teylingen, de kampioenskoorts weer terug, maar na de recent verloren confrontatie met de Sassenheimers lijkt het bereiken van plek drie nu het hoogst haalbare voor de formatie van Kevin Bos. Afgelopen zaterdag kwamen de Zoeterwoudenaren bij MMO niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Om zelfs nog als runner-up te kunnen eindigen, zal SJZ de laatste drie wedstrijden moeten winnen en hopen dat de concurrentie in het resterende deel van de competitie nog wat steekjes laat vallen. SJZ is, dankzij het winnen van de eerste periodetitel, overigens al verzekerd van het spelen van p/d-wedstrijden. Ook voor komende tegenstander AVV Alphen is er nog volop om voor te spelen. De Alphenaren strijden voor het behoud van het vierdeklassersschap en hopen dat, nu rechtstreekse handhaving niet meer mogelijk is, via het winnen van de nacompetitie te  kunnen bewerkstelligen. Het bereiken van die p/d-serie is voor AVV Alphen trouwens nog geen uitgemaakte zaak, want Sporting Leiden en Woubrugge zitten inmiddels nadrukkelijk op het vinkentouw. De heenwedstrijd tussen SJZ en Alphen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Floreant – MMO

MMO behaalde afgelopen zaterdag tegen SJZ een meer dan verdienstelijk gelijkspel, maar desondanks heeft het er alle schijn van dat de Hoogmadenaren volgend seizoen terugkeren naar de vijfde klasse. Met nog drie competitiewedstrijden op de rol is het gat met Sporting Leiden, nr 12 van de ranglijst, opgelopen tot zeven punten en dat betekent dat een verliesbeurt bij komende tegenstander Floreant het lot van de formatie van Yorick Boon definitief zou bezegelen. De Boskopers hebben trouwens de punten zelf ook hard nodig om de dreigende nacompetitie te ontlopen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor Floreant.

Roodenburg – Warmunda

Roodenburg leek na een goede serie op weg naar rechtstreekse handhaving, maar na twee nederlagen op rij is het toch nog oppassen geblazen voor de Leidenaren. Afgelopen zaterdag kregen de blauwzwarten met 6-0 klop bij NSV’46, waardoor het negatieve doelsaldo van Roodenburg inmiddels  opgelopen is tot -17. Bij een gelijke puntenstand geeft het doelpuntenverschil de doorslag en op dat gebied scoort Roodenburg stukken slechter dan de concurrentie. Het verschil met Floreant (nr.10 op de ranglijst, een positie die aan het eind van de competitie verplicht tot het spelen van P/D-wedstrijden) is vier punten in het voordeel van de Leiden Noord-ploeg, maar het doelsaldo van de Boskopers is duidelijk beter (+3). Een driepunter tegen komende tegenstander Warmunda, dat ook nog niet definitief veilig is, zou daarom zeker welkom zijn voor de Leidse formatie. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-2 overwinning voor Warmunda.

Woubrugge – Stompwijk’92

Woubrugge kreeg afgelopen zaterdag een fikse tegenvaller te verwerken, de uitwedstrijd bij Sporting Leiden, de directe concurrent voor een plekje in de p/d-serie, werd met 2-0 verloren, waardoor de formatie van Joey Rietbroek nu op een directe degradatieplek staat geklasseerd. Het is voor Woubrugge nog zeker mogelijk om toch nog te ontsnappen aan de klauwen van het degradatiespook, maar daartoe dient er echter de laatste competitiewedstrijden een bijna 100%-score te worden behaald. Komende zaterdag krijgt Woubrugge bezoek van Stompwijk’92. Ook de formatie van Erik van Manen is nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. De Stompwijkers zijn overigens bezig aan een indrukwekkende opmars en zijn, gedeeld, koploper in de derde periode. Voor Stompwijk’92 kan het de laatste drie competitiewedstrijden nog alle kanten op. Het wordt voor de Meerhorst-bewoners: rechtstreekse handhaving in de vierde klasse, het spelen van p/d-wedstrijden om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen of het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De heenwedstrijd tussen Woubrugge en Stompwijk’92 eindigde in een 2-4 overwinning voor Woubrugge.

Sporting Leiden – Teylingen

Teylingen behaalde een krappe, maar heel belangrijke overwinning op Floreant en de Sassenheimers lijken nu toch echt op het kampioenschap af te gaan stevenen. De voorsprong op runner-up FC Oegstgeest is nog steeds één punt, dus heeft de formatie van Rob Jonkman alles in eigen hand. Daarnaast oogt het programma van de fusieclub vele malen zwaarder, dan die van de Roodemolen-ploeg. FC Oegstgeest treft de laatste drie wedstrijden Meerburg (nr. 3 van de ranglijst), NSV’46 (nr. 5 van de ranglijst) en Warmunda (nr. 6 van de ranglijst), terwijl Teylingen de drie laagst geklasseerde ploegen van hun klasse nog treft. Komende tegenstander Sporting Leiden zal er in ieder geval alles aan doen om de gevreesde bananenschil voor de rood-zwarten te gaan worden. De Morsclub staat na de overwinning op concurrent Woubrugge nu, voor het eerst dit seizoen, boven de directe degradatiestreep en plaatsing voor de p/d-competitie zal door de ploeg van Ronald Mink als een prijs worden beschouwd. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-1 overwinning voor Teylingen.

FC Oegstgeest – Meerburg

In Oegstgeest staat er komende zaterdag een onvervalste topper op het programma, want dan krijgt runner-up FC Oegstgeest bezoek van directe achtervolger Meerburg. Beide clubs doen, met nog drie competitiewedstrijden te gaan, nog mee om het kampioenschap, alhoewel de formatie van Huig-Jan Heeringa daarvoor betere papieren heeft dan de zwart-witten. De thuisploeg volgt koploper Teylingen op slechts één punt, terwijl de mannen van Nick Poot een verschil van vijf punten op de Sassenheimers moeten zien te overbruggen. Mochten de bezoekers na afloop van dit treffen met drie punten vanaf de Voscuyl vertrekken, en Teylingen vertrekt schadevrij bij Sporting Leiden, dan kunnen de Sassenheimers mogelijk volgende week de kampioensvlag hijsen. De heenwedstrijd tussen FC Oegstgeest en Meerburg eindigde in een 2-3 overwinning voor FC Oegstgeest.

Overig: Nicolaas Boys – NSV’46 (zie Krakerrr van de Week later vandaag)

Must Read